Announcement

Collapse
No announcement yet.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• errkey
    replied
    Răspuns la: Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

Originally posted by Gemini View Post
    Nu va recomand sa pozitionati traseul prin pereti, acolo unde este izolatie. Chiar daca pare mai urat aparent, este mai sanatos in caz de vreo problema.
    Asa e... numa' ma complic si e riscant. Va fi aparent, sper sa nu imi incarce prea mult spatiul disponibil (cam mic pt. ce am de gand sa amenajez acolo ).

Polistirenul extrudat nu se fixeaza in dibluri, fixarea ar putea fipentru OSB dar nu intotdeauna merita.
    Daca nu ma insel, acum ceva timp pusesem problema cu fixarea mecanica (fiindca am renuntat la lipire cu adeziv) si dvs. imi sugerati ca se pot si prinde in 2-3 puncte. Dar atunci OSB-ul cum ar trebui prins? Cu dibluri rapide, pe margini si in mijlocul foii? Diblurile pt. polistiren le-am cumparat deja dar nu cred ca merg la OSB. Sau...

Polistirenul nu trebuie montat fortat, doar asezat continuu pe pardoseala, aproape fix pe fix.
    Am inteles.

Leave a comment:

• Gemini
    replied
    Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

Nu va recomand sa pozitionati traseul prin pereti, acolo unde este izolatie. Chiar daca pare mai urat aparent, este mai sanatos in caz de vreo problema.
    Polistirenul extrudat nu se fixeaza in dibluri, fixarea ar putea fipentru OSB dar nu intotdeauna merita.
    Polistirenul nu trebuie montat fortat, doar asezat continuu pe pardoseala, aproape fix pe fix.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Cand vrei sa le faci singur pe toate este mai greu, mai ales cand sunt necesare anumite scule si unelte. Pentru incalzire, nu aveti vreun cunoscut care sa va ajute cu lipirea cuprului? Pentru traseul dvs. este neeconomic sa cumparati toate sculele necesare pentru lipire.O varianta pe care o puteti utiliza este utilizarea Pex-Al, imbinari cu racorduri cu compresiune.As renunta la includerea tevilor in pardoseala. Nu se merita pentru balconul respectiv.
    Intr-adevar, renunt la trecerea prin pardoseala. Am gasit un posibil traseu mai scurt, cu traversarea pragului usii ce desparte balconul de sufragerie, traseu ce duce spre peretele din stanga. Practic tot prin izolatia pardoselii va veni, dar in alt context: sunt numai aprox. 50cm de traversat, e o zona mai controlabila (acea bucata de prag vine scoasa si zona izolata cu polistirten si osb separat, ulterior pardoselii de baza, deci automat acolo va fi o intrerupere). As incerca sa merg cu ele apoi intre gips-carton si vata minerala, sa vedem daca reusesc... daca nu, le voi poza aparent si asta e. Legat de racorduri / teava / etc nu am pe nimeni cunoscut in domeniu... dar, o sa ma documentez putin despre varianta Pex-Al cu imbinari fara lipire, suna potrivit pentru situatia mea.

In zilele ce vin, dupa ce fac rectificarile de nivel si se mai usuca stratul de adeziv, o sa incep placarea cu extrudat de 50mm pe care-l voi fixa mecanic cu dibluri in cateva puncte (diblurile putin mai inecate, asa cum mi-ati sugerat). Rosturi nu cred ca trebuie lasate, nici intre placi, nici spre perete. Placa trebuie sa intre mai fortat intre pereti sau mai 'lejer'? Sau exista vreun alt aspect (foarte) important pe care trebuie sa-l am in vedere pentru aceasta operatiune?
    Last edited by errkey; 12 December 2016, 09:07.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Cand vrei sa le faci singur pe toate este mai greu, mai ales cand sunt necesare anumite scule si unelte. Pentru incalzire, nu aveti vreun cunoscut care sa va ajute cu lipirea cuprului? Pentru traseul dvs. este neeconomic sa cumparati toate sculele necesare pentru lipire.O varianta pe care o puteti utiliza este utilizarea Pex-Al, imbinari cu racorduri cu compresiune.As renunta la includerea tevilor in pardoseala. Nu se merita pentru balconul respectiv.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Varianta cupru flexibil ar fi mers, dar din pacate ma depaseste... n-am nicio experienta, nici instrumentele necesare. Gasisem ieri o solutie (in teorie) cu teava flexibila din inox (ce se foloseste la panouri solare), dar si acolo-s multe complicatii si neajunsuri. Daca nu ajung la o concluzie cred ca renunt la pozarea in pardoseala si voi trage conductele aparent (sau poate sub gips-carton?), spre sfarsitul lucrarii - n-as vrea sa stagnez prea mult din cauza asta - sunt atatea de facut... Prin pardoseala as fi traversat direct pe latime balconul, in varianta aparent traseul va fi considerabil mai lung... cred totusi ca n-o sa fie probleme.

Intrebare: Cat de realizabil ar fi ca acum la temoizolarea pardoselii sa pregatesc un canal, urmand ca ulterior sa introduc tevile (evident ceva flexibil)? As pune polistirenul normal, fara decalaj si doar as practica o coborare intr-una dintre placi (mai mult de 3cm adancime nu cred ca trebuie, tinand cont si de izolatia tevii). In ideea sa nu intrerup de tot stratul de polistiren.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Originally posted by errkey View Post
    Legat de incalzirea spatiului ce urmeaza a fi termoizolat, in vederea amplasarii unui calorifer sub geam:
    1. Ce posibilitati/modalitati de trecere a tevilor de incalzire prin pardoseala exista, in configuratia polistiren extrudat (5cm) + OSB (1,5cm) + parchet laminat?
    2. Ce alternative ar fi pentru trecerea de la PPR (din ultimul calorifer actual) la un tip de teava flexibila (spre caloriferul suplimentar de pe balcon)? Cu PPR-ul ar fi prea multe imbinari la intrati si iesiri din pardoseala, la care e greu de intervenit in caz de ceva.
    3. M-am gandit ca e preferabil sa amplasez un calorifer tip ingust, cu lungime mare (chiar pana la 1,6-1,8m) dar inaltime mica (30cm) sub pervaz. In detrimentul unuia standard; din economie de spatiu in primul rand si cred ca ar dirija masa de aer cald mai mai mult/bine pe lungimea geamului. Este corect?
    Legat de rectificarile de nivel dupa turnarea sapei autonivelante, ce tip/brand de adeziv de gresie ar fi cel mai potrivit?
    1. Se pot pozitiona tevile de incalzire dar trebuie sa le izolati. Se va intrerupe izolatia cu polistiren extrudat pe zonele de pozare tevi incalzire.
    2. Ar fi de dorit sa utilizatiteava de cupru, la colac. Aparent nu se poate poza un circuit din cupru bara?
    3. Alegeti caloriferul dupa cum va avantajeaza forma, esential este sa faca fata incalzirii, fie ca este unul cu inaltimea redusa sau nu, atat timp cat exista si incalzeste isi va face treaba.
    Incercati sa lucrati cu un adeziv flexibil, gen CM16 sau CM17 pentru o aderenta buna.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Legat de incalzirea spatiului ce urmeaza a fi termoizolat, in vederea amplasarii unui calorifer sub geam:

1. Ce posibilitati/modalitati de trecere a tevilor de incalzire prin pardoseala exista, in configuratia polistiren extrudat (5cm) + OSB (1,5cm) + parchet laminat?

2. Ce alternative ar fi pentru trecerea de la PPR (din ultimul calorifer actual) la un tip de teava flexibila (spre caloriferul suplimentar de pe balcon)? Cu PPR-ul ar fi prea multe imbinari la intrati si iesiri din pardoseala, la care e greu de intervenit in caz de ceva.

3. M-am gandit ca e preferabil sa amplasez un calorifer tip ingust, cu lungime mare (chiar pana la 1,6-1,8m) dar inaltime mica (30cm) sub pervaz. In detrimentul unuia standard; din economie de spatiu in primul rand si cred ca ar dirija masa de aer cald mai mai mult/bine pe lungimea geamului. Este corect?

Legat de rectificarile de nivel dupa turnarea sapei autonivelante, ce tip/brand de adeziv de gresie ar fi cel mai potrivit?

Multumesc.
    Last edited by errkey; 8 December 2016, 10:23.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Da... puteau fi si mai egale, m-am chinuit cu placile alea in ultimu' hal (taiate la flex = praf si nervi, nervi si iarasi praf)... bine ca am scapat. In planul initial am zis ca le acopar oricum cu vreo bagheta-ceva, dar acum n-a iesit. Doar FT101 transparent am, iar maine cred ca toate magazinele-s inchise (1dec.). Am apucat totusi sa cumpar azi un silicon acrilic alb, as incerca cu acesta. Prima data pe laterale sa vad cat de estetic reusesc sa-l aplic... Daca nu iese fain, renunt total la altceva in partea din fata, si mai trag o linie de FT101 transparent si asta e...
    Last edited by errkey; 29 November 2016, 20:40.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Daca erau taiate la fel nu se observa. Nu puteti adauga un cordon suplimentar de FT101, eventual o alta nuanta?
    Altceva nu cred ca este cazul sa aplicati, ceva gen bagheta. Ar trebui sa fie foarte subtire pentru a nu arata urat.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Buna ziua,

Rosturile dintre toc si gresie (pe care nu am avut cum s-o tai perfect cu flexul), cum as putea sa le maschez frumos? Am incercat deja 3 tipuri de baghete decorative prin lipire si nu e ok nicium... Ar merge sa pun un acril alb acolo? In toate rosturile deja este aplicat FT101, dar as vrea ceva in plus pentru estetica pe linia dinspre geam.

Click image for larger version

Name:	WP_20161129_014.jpg
Views:	1
Size:	342.5 KB
ID:	627405

Multumesc.
    Last edited by errkey; 29 November 2016, 15:06.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Taiati dincolo de toc excesul chiar daca este acoperit, nu ajuta cat sta in aer.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Super, atunci voi face dintr-un singur strat.

Trebuie sa recurg la aceasta varianta (cu adeziv armat) fiindca golul in anumite zone e de ordinul cm-lor. Am un adeziv pentru termosistem, alb, deci sper ca nu va mai trebui sa si vopsesc.

Iar la interior ce-mi recomandati? Daca las surplusul de spuma poate e mai bine dpdv termic...? Ca estetic nu se pune problema, se acopera oricum sub vata/gips-carton.

Multumesc.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Nu trebuie adus la nivel, se acopera cu adezivul daca finisati asa. In cazul in care rostul nu este mai lat de 5mm si este ferit de ploaie, se poate acoperi doar cu un cordon de acryl in nuanta dorita.

Leave a comment:

• errkey
    replied

Revin cu o mica intrebare legata de finisajul la exterior intre tocul termopanului si planseu de sus. Am pregatit zona, taind excesul de spuma iar acum golul este putin oblic, adica spuma la toc e cam la nivel dar mai sus e cu cativa mm mai inauntru. Pot face finisarea cu adeziv de polistiren si plasa din fibra de sticla dintr-un singur strat, sau trebuie sa aduc intai la nivel si abia apoi, dupa uscare sa vin cu stratul armat cu plasa?

Iar la interior are sens sa fac acelasi lucru, sau pot sa las spuma asa cum este, avand in vedere ca oricum acopar cu vata minerala si rigips la tavan?
    Last edited by errkey; 26 November 2016, 20:33.

Leave a comment:

• Gemini
    replied

Spor la lucru, sper sa o scoateti la capat.

Leave a comment:

Working...
X