Teoretic DA, practic NU.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Inchiderea si termoizolarea balconului
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
aa
Originally posted by klausAs observa totusi - off topic, recunosc - ca totusi nu suntem chiar la peluza la un meci de fotbal din divizia B. Poate o exprimare mai elevata ar prinde bine, ca doar nu suntem animale.
Si macar atunci cand injuram sa injuram gramatical (gen in loc de "zile" poate un "zi-le", in loc de "Dai in masa" un "Da-i in ma-sa", in loc de "taiel cu flexul" un "taie-l cu flexul", in loc de "numai vecini iti fac" un "numai vecinii iti fac")
Da recunosc am scris cam in grabaaaaaa.......
Oricum tara asta este o bascalie...o sa intram noi in Europa ca cultura cand o face plopul mere si rachita capsuni)) HAHAHA
Mai deunazi se uita unu la mine si radea ca ma rog cu fata mea de copilas de 21 de ani ...cum de m-am apucat eu singur de apartament..
Acuma ce sa ii spun ca eu am lucrat 6 in mediul industrial si am vazut destul de multe si am invatat singur foarte multe..
Da asa e unii romani (specila am stalcit limba) ca se mira si isi dau cu parerea numai cred vreo 5% intr-adevar pun mina si TAC din gura si FAC ceva..in rest stau si se minuneaza si rad si iau in bascalie.
Oricum sper curand ca o sa se termine cu balcanismul nostru si TIGANIA care a mincat romania...si nu tiganii sunt problema scuze ROMII
ca ei sunt unii chiar foarte de treaba si muncitori dar ROmanii tiganizati care fac pe Smecherii si au tot felul de fitze in ei.
O zi bunaa...eu am incercat sa adaug ceva la forum dupa ce m-au luat la 3 pazeste..pozele pe care le-am pus sunt folositoare pentru cine vrea.
In rest puteti sa ma si banati....m-am saturat de tara asta de CACAO in care suntem!!
Hai pa!!
Cred ca asta va fi ultimul mesaj!!ai grija ..
Comment
-
asta chiar este o zi fericita, o sa o tin minte.
se scrie "rromii"
eu in locul tau nu m-as mai da mare. ai pierdut complet legatura cu limba romana, probabil noile cunostiinte le sterg pe cele vechi.
incearca sa te calmezi ca nu ajuta pe nimeni agitatia asta.
ia mai loveste-ma cu un mesaj d-ala personal cum numai tu te pricepi sa dai
ontopic:
daca pui doar termopan pe balcon n-ai nevoie de autorizatie. daca vrei sa faci alte modificari mai mari iti trebuie autorizatie.
pt peretele ala dintre balcon si camera iti trebuie probabil autorizatie, desi nu prea ai ce sa strici, pt ca nu e segment vertical complet, ci decupaj. rezistenta peretelui nu o sa fie afectata atata timp cat buza de jos( pragul) nu o sa fie rupt.
Comment
-
-
Balconul-zidarie sau rigips ?
Salutare
Am un apartament de 2 camere cu 2 balcoane.
Balcoanele sun deja inchise cu cornier si geam de 4mm sus (pest 80 cm de la baza balconului) si jos sunt inchise cu geam cu insertie de sarma ( nu stiu cum se numeste) , deci iarna destul de frig, vara destul de cald.
Vreau sa inchid unul dintre balcoane : sa daram tot pana la planseu (flex, geamuri sparte , ... ) si sa fac alt balcon de la zero.
Dimensiuni : partile laterale 2 bucati (latime 120cm X 240 cm inaltime) + 2 bucati continuare in fata de latime-100cm X inaltime-240cm - restul se inchide cu termopan
Intrebarile:
1. sa inchid cu BCA + termopan
2. sa inchid cu rigips (exerior,interior) + vata de sticla + termopan
Exista firme care sa faca asa ceva de la daramat tot pana la construit tot? cam cat ar costa?gelusi
Comment
-
Sunt mai multe variante:
- inchidere totala cu PVC, geam in partea superioara si panou in partea inferioara sau geam peste tot;
- parapet zidit in partea inferioara si tampalrie PVC in partea superioara, si izolat corespunzator in functie de posibilitatile de acces al suprafete.
Personal prefer balconul cu parapet zidit.
Partea de tamplarie este clar cine o executa iar aprtea de parapet se poate executa atat in regie proprie (daca exista cunostiintele necesare si indemanare) sau o firma sau un mester particular.
Pretul cel mai mare este cel aferent tamplariei de PVC, probabil 80% din costul total al amenajarii.
Comment
-
inaltime mare !!???
problema e ca si eu mi-as dori sa fac balconul in zidarie+termopan insa acesta (balconul) se afla la etajul 3 din 3 si tocmai de aceea preferam o firma care sa vina sa darame tot sa refaca de la zero cu totul , sa dea garantie si ... sanatate
dar am cautat toata ziua si nu am gasit o singura firma care sa faca asa ceva.
uluitor ....
ps. promit ca o sa ma ocup personal de mediatizarea fiermei care o sa imi faca balconul, dar nu numai de aceasta ci de toate firmele mici care nu stiu sa isi faca reclama sau sa se faca cunoscute pur si simplu ...gelusi
Comment
-
-
zidarie
daca un membru al forumului este un mester bun si se pricepe si are si schela ca sa arate balconul frumos si pe afara atunci pe mine ma poate gasi in
Bucuresti, sector 6 , militari (zona Rosu - blocurile cu 2 si 3 etaje) , str. Piscul Crasani 6
sau mail la gelusi@yahoo.comgelusi
Comment
-
Tot in legatura cu izolarea balconului
Salut!
Cu vreo trei ani in urma am facut o modificare apartamentului, in sensul ca am "inglobat" balconul exterior in bucatarie, prin demolarea zidului ext (bca). Echipa care s-a ocupat de treaba asta a izolat partial fostul balcon, adica plafonul si o parte din peretele exterior, cu polistiren si rigips peste el. Am pus timplarie PVC cu geam termopan, peretele de sub geamul termopan (din beton de vreo 15 cm) l-am captusit cu bca de 20 cm, l-am mutat caloriferul pe peretele dinspre exterior, etc. Toate bune pina iarna trecuta, cind au inceput sa apara problemele. Pe geamuri curgea tot timpul apa din condens, fie ca in bucatarie se gatea sa nu. Apa de pe geamuri se scurgea pe perete, unde s-a format mucegai. De asemenea, a inceput sa apara mucegai pe peretii ext, la imbinarile dintre placile de polistiren/rigips.
Unde credeti ca s-a gresit? Voi ce credeti ca ar trebui sa fac ?
Comment
-
-
In primul rand cred ca umezeala abundenta pe foile de geam, sunt rezultatul continutului mare de vapori din camera respectiva, si avand in vedere ca este o bucatarie, cantitatea de vapori este maxima.
Eu unul, nu as fi ales varianta placarii cu polistiren si rigips pe interiorul peretilor. Daca am inteles bine, locuinta este din beton?
Oricum acesti vapori vor condensa pe suprafata mai rece a foii de geam.
Avand in vedere ca discutam de o lucrare executata cu ceva timp in urma, cred ca trebuie sa va indreptati atentia spre "climatizarea" spatiului camerei respective, plecand in primul rand de la o buna aerisire, montarea unei hote exhaustoare si de ce nu un dezumidificator.
In viitorul apropiat cred ca trebuie sa renuntati la acea izolare cu polistiren si rigips si sa o inlocuiti cu vata+rigips pentru ca iarna urmatoare fenomenul de mucegaire va fi si mai pronuntat.
Comment
-
Balcon
Buna ziua ! As dori sa inlocuiesc vechiul glasvant din cornier al balconului cu unul nou, dar vreau o solutie mai ieftina , nu vreau sa maresc camera cu balconul , deoarece il folosesc pentru depozitat muraturi & stuffsi nu merita o investitie f mare gen pvc si termopan....ma gandeam la o tamplarie din aluminiu cu geamuri normale sau ceva de genul
As dori niste sugestii , deoarece momentan nu am nici o idee ....balconul nu vreau sa il fac locuibil, vreau doar sa il repar , sa il izolez termic si sa schimb glasvantul , in primul rand ....(locuiesc in Iasi).Ms
Comment
-
Parerea mea este ca de la tamplaria de aluminiu cu geam normal pana la una de PVC cu geam termoizolant nu este mare diferenta.
Atat timp cat nu aveti o tamplarie cu geam termoizolant nu se justifica termoizolarea balconului.VYS Blog - 100 % D I Y
Cel mai bun Blog de constructii si amenajari
Comment
Comment