Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • are un parapet

    Comentariu


    • Postat în original de Dan1974Dan Vezi post
      ............ Credeti ca o sa mai am probleme de condens, mucegai sau altele????? Rog Ajutati-ma cu un SFAT.
      DA ! Este imposibil sa izolati termic eficient podeaua , acoperisul si parapetul prin interior + dimensiunile uriase ale viitoarelor geamuri .
      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comentariu


      • zid bca de 10

        Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	100_7880.jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	165,7 KB 
ID:	601155Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	100_7874.jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	181,2 KB 
ID:	601156Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	100_7872.jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	399,9 KB 
ID:	601157Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	100_7878.jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	188,0 KB 
ID:	601158Buna ziua,m-am hotarat pana la urma o sa fac zid din bca de 10 pana la jumatate cu polistiren de 10 pe dinafara,iar sus termopan.Va rog sa-mi spuneri cat mai detaliat cum sa fac zidul ca am inteles ca primul rand de bca trebuie ancorat ,cum se face acest lucru? si daca mai trebuie sudat ceva fier sau fierul de la structura metalica este destul pentru a sustine zidul?Pot sa pun si dibluri sa prind polistirenul de bca sau doar il lipesc(am geamuri cu sarma la balustrada).Va rog cat mai detaliat pentru ca o sa zidesc asa au facut toti vecinii si unul chiar saptamana aceasta fara nici o autorizatie .Multumesc.In attach poze.

        Comentariu


        • Postat în original de Dan1974Dan Vezi post
          Mentionez ca in aceasta iarna la mine in acest bacon era patinoar deoarece nici usa de la bucatarie care dadea in balcon nu o mai aveam si se forma un condens dupa care pe jos se forma o balta de toata frumusetea iar mai tarziu in zilele geroase ingheta.Idea este urmatoarea: Sa fac un tavan fals din rigips la balcon iar inauntru sa bag vata minerala sau orice imi sugerati dumneavoastra ca ar fi mai bine, sa izolez peretii balconului,marginea balconului cu polistiren de 5cm dupa care peste sa pun rigips iar pardoseala sa pun polistirenul care este cel mai bun si de grosimea cea mai buna dupa care sa vin cu parchet si binenteles cum am mai spus pe fiecare latura a balconului pe partea cu termopanul sa pun cate un calorifer. Credeti ca o sa mai am probleme de condens, mucegai sau altele????? Rog Ajutati-ma cu un SFAT.
          Cu ce tip de tamplarie este inchis si ce geam?
          Condensul si mucegaiul nu se vor instala daca izolarea tuturor suprafetelor este bine realizata si aveti o sursa de incalzire. Ceea ce a spus Mircea este real, daca suprafata vitrata este mare (si pare sa fie la cei 11m) se va resimti radiatia rece care va afecta confortul pe timp de iarna si probabil si pe timp de vara, in sens invers evident (efect de sera). Se poate amenaja doar o camera si apoi in functie de rezultate se poate extinde sau renunta la idee, daca nu est eusor de perceput realitatea din mesajele noastre.
          Pardoseala ar necesuta minim 3cm daca nu 5cm de polistirne extrudat, parapetul s epoate izola exterior cu minim 5cm de polistiren expandat si apoi pe interior cu 5cm de vata minerala, acoperisul necesita intradevar tavan fals cu 10cm de vata. Ramane un posibil punct slab tamplaria daca este cu geam dublu si daca exista si alte elemente la nivelul parapetului care complica lucrarea. Nu aveti poze cu balconul?

          Comentariu


          • Postat în original de Roma Vezi post
            m-am hotarat pana la urma o sa fac zid din bca de 10 pana la jumatate cu polistiren de 10 pe dinafara,iar sus termopan.Va rog sa-mi spuneri cat mai detaliat cum sa fac zidul ca am inteles ca primul rand de bca trebuie ancorat ,cum se face acest lucru? si daca mai trebuie sudat ceva fier sau fierul de la structura metalica este destul pentru a sustine zidul?Pot sa pun si dibluri sa prind polistirenul de bca sau doar il lipesc(am geamuri cu sarma la balustrada).Va rog cat mai detaliat pentru ca o sa zidesc asa au facut toti vecinii si unul chiar saptamana aceasta fara nici o autorizatie.
            Partea legala v-o asumati din start si o excludem din discutia noastra.
            Ancorarea zidariei de BCA pentru dublarea zonei de parapet se poate face doar prin sudarea unor bucati de otel pe structura metalica actuala.
            Geamurile sunt destul de vechi si probabil sunt "coapate", nu se va lega nimic de ele daca doriti sa ramana pe pozitie. Eventual se pot vopsi pentru a nu mai avea transparenta. Polistirenul se poate aplica pe exteriorul zidariei odata cu ridicarea acestuia insa nu va fi o chestiune corecta pentru ca ramane neprotejat si se va deteriora de la radiatia solara. Ramane doar sa izolati pe interior.

            Comentariu


            • Prima data curatati cimentul crapat spart, scoateti pe rand sticlele la interior, consolidati rama metalica care in partea inferioara cu siguranta ca e varza, se remarca si in poze. Profilul metalic de sub sticle este compromis, va asigur. Se remarca si stalpisorii ca sunt copti in partea inferioara. Creati o structura metalica rigida, care sa lege stalpisorii perpendicular intre ei, prin sudura, iar la capete pe peretele blocului prindeti niste profile metalice, chiar prin tije filetate, pina la interior. Si sudati structura de acestea. Dupa aceea ziditi si alte izolari. Sticlele se pot inlocui, linga ele se poate completa cu policarbonat, taiat frumos, se siliconeaza marginile....... Consolidati toata structura metalica existenta, iar in partea inferioara, legaturi noi. Totul grunduit frumos, vopsit...

              Comentariu


              • este o problema daca scot geamurile de tot si pun polistirenul peste bca?puteti sa imi dati si niste desene cu structura metalica cam cum ar trebui facuta?v-as multumi enorm.
                Multumesc
                Ultima editare de Roma; 02.apr.2012, 20:06.

                Comentariu


                • Este o problema deoarece toate balcoanle au sticle, si se strica aspectul blocului. Sticla apara f bine de ploaie, si obtineti o suprafata exterioara finisata. Daca completati si cu policarbonat, sau tabla intre sticle. Partea metalica se va consolida in functie de cat e de stricat la fata locului. Cumparati un profil dreptunghiular, se vor taia bare scurte pe care le ve-ti intercala intre stalpi, perpendiculari pe ei. Asta e simplu. La capate se prind doua bucati de cornier de zidul blocului, de preferat pina la interior cu tije filetate. Ultimele profile intercalate intre stalpi se sudeaza de corniere. Obligatoriu prindeti din nou si profilul din partea superioara, adica balustrada existenta. Tot sudata de cornier la capat. Nu e mare filozofie, un flex un meserias bun la sudura, si o zi de munca.
                  M-am uitat din nou la poze, sticla este compromisa si ea. Se poate pune numai policarbonat dar e flexibil, si trebuie sudate si niste bare verticale.
                  Ultima editare de cosmintr; 02.apr.2012, 20:29.

                  Comentariu


                  • Am incercat sa fac si un desen, sper ca se intelege. Nu apar sticlele care pot fi inlocuite cu unele mai mari exact cat golurile sau policarbonat, care se va prinde de niste profile metalice, care vin sudate de blustrade.
                    Fișiere atașate

                    Comentariu


                    • Am zis de geamuri sa nu le mai pun ca vreau pe dinafara sa pun polistiren ,si nici un vecin nu mai are geamurile la balcone,toti au facut din bca sau caramida pana la jumatate iar sus termopan,pentru ca vreau sa il inchid ,merci mult de tot pentru desen .

                      Comentariu


                      • Se pot da geamurile jos si se va adauga termoizolatie pe exterior, astfel incat sa fie mascat structura metalica si sa avem o termoizolatie eficienta, 10cm de polistiren.

                        Comentariu


                        • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                          Buna seara, scuze , sunt oarecum off topic; iata despre ce-i vorba:
                          Blocul in care locuiesc a intrat in programul de "reabilitare termica" . S-au placat peretii exteriori cu polistiren, s-au demolat balcoanele (mai corect s-a dat jos parapetul pana la podeaua balconului), s-a montat tamplarie pvc, peste aceasta se va aplica placaj OSB, apoi polistiren, plasa, tencuiala, etc.
                          Vreau sa spun ca se lucreaza in cunoscutul stil "heirupist". Mie mi s-a montat azi tamplaria pvc (nu am mai auzit pana acum de marca RIVIERA EXTREME)si... aici e problema- unul din geamurile duble nu se poate deschide decat la mai putin de 90 grade, de ce? loveste peretele! De aceea am spus stil de munca heirupist, probabil a fost luata masura la et 1 si s-au facut pentru toate cele 10 etaje la fel ( cel putin eu nu am fost de fata daca s-au facut masuratori/ nu cred ca s-au facut!). Daca blocul ar fi fost facut de nemti, probabil ca nu erau probleme, asa... la mine geamul loveste chiar in locul unde se imbina 2 placi de beton ale fatadei, bineinteles ca nu sunt la linie, exista un rost cu margini inegale.
                          Intreb: cu ce pot sa polizez muchia uneia din placile de beton, cred ca 12-15 mm adancime sunt de ajuns, suprafata ar fi de cca 120 x40mm. Este vorba de un perete exterior, tencuiala foarte dura, mi s-a spus ca ar fi praf de piatra, nu stiu exact ce este. Exista polizor pt asa ceva? Se poate face? Cred ca este cea mai simpla si nedistructiva solutie.
                          Ultima editare de altuser; 19.apr.2012, 21:12.

                          Comentariu


                          • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                            Daca acea grosime de material inseamna doar strat de tencuiala sau straturi similare se poate elimina mecanic, cu un rotopercutor, eventual taind fasii cu un flex cu disc diamantat.
                            daca este beton se poate face cu acelasi disc insa mare atentie pentru ca orice fortare poate duce la spargerea discului si pericol de accidente. mare atentie ca peretele de beton poate avea in acea zona armatura si nu este in regula sa decupati zona si sa lasati armatura expusa.
                            Ce rezolva eliminarea acelei mici bucati de perete? Ajuta la ceva o deschidere cu cateva grade mai mare?
                            Ar fi putut monta fereastra pe zona urmatoare si nu direct langa perete!

                            Comentariu


                            • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                              Multumesc pentru raspuns, am avut noroc: am discutat cu seful lor, mi-a promis ca modifica dimensiunile ferestrelor, azi a venit cu cele noi, tot nu erau bune. Vine maine cu altele. Discutand cu el, i-am sugerat sa schimbe deschiderea de pe dreapta pe stanga deoarece fereastra din dreapta se deschidea lejer, mai ramaneau cca 2cm pana in perete. Sper ca maine se va rezolva, ma bucur ca nu trebuie sa polizez peretele.

                              Comentariu


                              • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                                Spor la lucru si poate ne aratati o poza cu minunata lucrare la nivel de bloc.

                                Comentariu

                                Procesare...
                                X