Announcement

Collapse
No announcement yet.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Răspuns la: Montare tavan fals de rigips pe balcon

    Originally posted by Specialistul MC View Post
    Daca nu doriti sa montati profile metalice si placi de gipscarton atunci aveti optiunea de a monta placi de polistiren cu densitate mai mare de 30 kg/mc ori placi de polistiren extrudat. Grosimea placilor ar trebui sa fie de circa 5-8 cm iar ca finisaj optim ar fi sa aplicati o tencuiala decorativa.
    Va referiti la polistiren extrudat ? In acest caz, cum trebuie fixat de tavan ? Doar cu adeziv ?

    Comment


    • Răspuns la: Montare tavan fals de rigips pe balcon

      Incepe sa-mi surada ideea polistirenului de 10 cm lipit direct de tavan, fara profile si rigips. Mai departe pot aplica placi subtiri de polistiren decorativ pe tavan. In felul asta va fi rapid si pot mai tarziu sa schimb tamplaria PVC fara batai de cap.
      Stiu ca tavanul nu arata tocmai frumos cu placile decorative de polistiren, dar fiind vorba despre balcon, pot face o exceptie.
      Fiind vorba despre ultimul etaj, as avea nevoie de un adeziv care sa se comporte bine la temperaturi extreme, atat vara cat si iarna. N-as vrea sa lipesc placile la fiecare doi ani. Ce-mi recomandati ?

      off topic: Mai departe ma gandesc si la un suport pentru uscat rufe cu sfori, dintr-un capat in altul al balconului. De unde pot cumpara ceva gata facut si oarecum elegant, ca pana acum nu am gasit nicaieri ?
      Pot sa fixez suportul de profilele tamplariei de PVC, sau nu credeti ca rezista ?

      Comment


      • Răspuns la: Montare tavan fals de rigips pe balcon

        Placile de polistiren extrudat trebuie sa fie de densitate mai mare de 30 kg/mc pentru a preintampina migrarea vaporilor de umiditate intre intradosul placilor de polistiren si tavanul balconului. Daca utilizati placi de polistiren extrudat de densitate mai mica trebuie sa aplicati o tencuiala decorativa avand rolul barierei de vapori.

        Fixarea placilor de polistiren se poate face cu un adeziv din gama Ceresit (CT83, CT85) ori cu spuma poliuretanica cu expandare redusa Ceresit CT84. Meaparat fixati placile de polistiren si mecanic cu diblurile specifice tip ciuperca.

        Comment


        • Termoizolatie exterioara in balcon

          Doresc sa imi fac izolatia la un apartament si am nevoie de cateva sfaturi.
          Faza e ca balconul e lung cat tot apartamentul, inchis cu geamuri normale (cu cheder) nu termopan.
          Am observat ca iarna imi ingheata geamurile, banuiesc de la condens.
          1. Sa izolez cu vata minerala sau polistiren?
          2. Daca pun izolatie de 5 cm e ok, isi face treaba?
          3. Ce sa fac sa nu apara igrasie pe sub izolatie ?

          Mentionez ca stau la ultimul etaj si in timp mai apar infiltratii, destul de mici, cand se topeste zapada.
          4. Sa izolez si tavanul balconului ?

          Comment


          • Răspuns la: Termoizolatie exterioara in balcon

            In conditiile in care izolati parapetul balconului si ramane inchiderea actuala cu geam simplu, izolatia obtinuta nu va ajuta foarte tare, efectul asupra interiorului fiind nesemnificativ. Infiltratiile de la tavan trebuie rezolvate pentru ca pot creste in timp ca urmare a deteriorarii masive a hidroizolatiei sau straturilor existente pe acoperisul balconului. Nu se vor schimba prea multe legate de condensul pe geamul balconului.

            Comment


            • Răspuns la: Termoizolatie exterioara in balcon

              nu vreau sa izolez peretele ala de sub geam, ci peretele exterior al camerelor

              Comment


              • Răspuns la: Termoizolatie exterioara in balcon

                Nu asa este scris mai sus!
                Tavanul se poate izola doar dupa ce eliminati cauza infitratiilor insa nu este obligatoriu sau foarte important sa il izolati in cazul dvs.
                Peretele ce se afla in balcon, poate fi izolat cu polistiren expandat de 5-8cm grosime, un EPS 70 este suficient pentru acest caz.

                Comment


                • Răspuns la: Termoizolatie exterioara in balcon

                  multumesc pentru raspunsuri.
                  scuze pentur confuzia creata

                  Comment


                  • Răspuns la: Termoizolatie exterioara in balcon

                    Nu este nici o problema, important este ca dvs. sa va rezolvati lucrarea cat mai bine. Orice nelamurire poate fi discutata pe forum si va vom ajuta cum putem mai bine.

                    Comment


                    • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                      Buna ziua!

                      Am tot cautat in forum subiecte si sper sa fie acesta cel potrivit pentru problema mea:

                      -Am cumparat un apartament cu 3 camere la et 4, si am 2 balcoane: unul la sufragerie si celalalt la unul din dormitoare.

                      - Cel de la sufragerie este inchis in sistemul clasic cu sticla si cornier, inclusiv acoperisul este cu sticla si balustrada de tabla.
                      - Cel de la dormitor este deschis, are doar balustrada metalica si tabla ondulata.
                      Nu sunt prevazute si placi pt acoperis !

                      As dori sa le renovez pe amandoua:
                      -Cel de la domitor, as dori sa-l inchid cu tamplarie PVC, insa nu stiu cum este mai ok....de sus pana jos tamplaria sau sa zidesc si peste sa vina tamplaria.
                      -Cel de la sufragerie as dori sa-l transform intr-o terasa, mi-ar placea sa-l zidesc si la partea superioara sa fie un cadru de lemn...si ceva panouri decorative pentru flori.
                      Va rog daca puteti sa-mi oferiti solutii pentru zidire izolare si acoperis.La cel de la sufragerie pe care-l vreau terasa as prefera un acoperis pe baza de sindrila bituminoasa.
                      Dimnesiunile balcoanelor:

                      - Cel de la sufragerie: 414X106 cm
                      - Cel de la dormitor: 437X110 cm

                      Va multumesc!
                      Last edited by Dalma; 1 July 2012, 18:33.

                      Comment


                      • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                        Pentru sufragerie se poate amenaja balconul deschis fara a utiliza elemente de zidarie si a refolosi cat mai mult din structurile actuale. Se poate inchide parapetul actual (daca ne puneti poze vom vedea mai exact ce si cum trebuie facut) astfel incat sa scapati de aspectul tablei si sa amenajati zona de balustrata. Inchiderea se poate face cu placi din betonyp, OSB,lemn etc. In rest, se poate ridica apreta de acoperire a balconului din profile din lemn peste care se poate aseza foarte usor invelitoarea din sindrila bituminoasa. In principiu, cativa stalpi din lemn, doua pene transversale, capriori si apoi asteriala de scandura (OSB) si invelitoarea din sindrila. Lemnul protejat cu o vopsea intr-o nuanta rustica si va puteti bucura de terasa ce poate fi amenajata cu 2 fotolii si o masuta, flori din plin etc..

                        Balconul de la dormitor poate fi inchis integral in tamplarie termoizolanta iar acoperisul se poate realiza cu panouri sandwich cu grosimea de 4-5cm. Se poate opta fie pentru geam integral, fie pentru panel in partea inferioara si geam termoizolant in cea superioara. Aceasta lucrare presupune demontarea integral a inchiderii existente, inclusiv a parapetului din metal. Pretul panourilor termoizolante este in jur de 20 Euro/mp si au latimea de 1m, pentru tamplarie trebuie sa faceti o calculatie in functie de impartirea dorita, la un furnizor de tamplarie.

                        Comment


                        • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                          Buna ziua!

                          va multumesc mult pentru raspuns!
                          La sufragerie, balconul are pe interior si un zid care imbraca tabla, dar are mucegai si ma gandesc ca oricat l-am curata tot o sa apara.vechiul proprietar nu avea tamplarie cu geam termopan, iarna se pierdea caldura si astfel s-a produs aparitia mucegaiului.
                          Inca o intrebare: acoperirea la balconul dormitorului cu panou sandwich, va izola vara de caldura? sau se va incalzi ft tare in interiorul balconului?

                          O sa incerc sa pun o poza zilele acestea cu balconul de la sufragerie.
                          Multumesc!

                          Comment


                          • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                            La sufragerie discutam de amenajarea unei viitoare terase deci nu ne mai intereseaza cauzele care au produs mucegaiul si condensul, cauze datorate implicit inchiderii cu geam si metal,inclusiv parapetul metalic. In discutia noastra nu va mai fi cazul sa apara mcuegai pe o suprafata care va fi o terasa deschisa.
                            La inchiderea pentru balconul dormitorului, acoperisul va fi termoizolant (miez de poliuretan) si va izola foarte bine. Singura suprafata care va produce efectul de sera va fi cea vitrata, geamul termoizolant care se poate alege in diferite variante constructive avand in vedere amplasarea fata de punctele cardinale. Exista geam triplu cu low-e, geam cu protectie solara, geam 4 S etc..
                            In cazul in care expunerea la soare este foarte mare (orientare pe Sud, Sud-vest) si nu este suficienta izolarea oferita de sticla termoizolanta, se pot adauga diferite solutii de umbrire.

                            Comment


                            • Va salut!
                              Am si eu nevoie de un sfat: m-am hotarat sa inchid un balcon si sa elimin trecerea din camera (tamplarie veche de lemn). Situatia cu care ma confrunt este urmatoare:
                              - balconul este la etajul 4 din 4 si nu are planseu superior (necesita acoperis)
                              - structura actuala este din fier cu geamuri;
                              - am luat legatura cu "un meserias" printr-un prieten si am hotarat sa zidesc un zid de BCA. Dimensiuni balcon: forma este in "U" cu latimile de 115cm si lungimea de 240cm; BCA-ul este de 10cm cu dimensiunile: 60X20X10 cm. Meseriasul a calculat ca am nevoie de ~40 buc de BCA.
                              - dupa ce zidesc BCA-ul (zidul vreau sa-l fac de 95cm inaltime) vreau sa continui inchiderea geamului cu termopan + acoperis de la firma de termopane.

                              Problema a aparut in momentul cand am cumparat BCA-ul si a trebuit sa-l urc la etajul 4, atunci cand am constatat ca nu este chiar asa usor. De aceea as vrea sa intreb urmatoarele:
                              - este in regula daca zidirea se face cu BCA de 10?
                              - din cate am citit pe net, sarcina normata pentru plansee de bloc = 150kg/mp. Cum calculez sarcina in cazul meu? Vreau sa ma asigur ca nu exista pericol de prabusire!
                              - daca se poate, care ar fi pasii urmatori in zidirea balconului si montarea termopanului?

                              Va multumesc pentru suport si astept postarile voastre, deoarece acum stau cu BCA-ul in sufragerie.
                              Last edited by Gemini; 19 August 2012, 07:30.

                              Comment


                              • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

                                Cred ca o structura metalica care sa sustina acoperisul este mai usoara decat BCA-ul.
                                Partea de jos a balconului o puteti inchide cu Betonyp pe exterior, pe interior puteti monta gipscarton.
                                Tot ce spuneti si faceti se trece la DOSAR

                                Comment

                                Working...
                                X