incercati sa cautati profile cu mai putine camere de aer sau cu camere foarte mici si folositi geamuri termoizolante . Astfel veti economisi si ceva bani.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Inchiderea si termoizolarea balconului
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar , nu este mare diferenta intre o tamplarie Al cu geam normal si una cu geam termopan , am intrebat la cateva firme ....cred ca o solutie pentru balconul respectiv ar fi montarea unui nou glasvant din cornier , dar nu stiu cam la ce pret ajunge aceasta lucrare cu tot cu manopera...iar apoi repararea balconului , care este de fapt o logie...initial ma gandeam sa pun si acolo tamplarie pvc si geam termopan , dar apoi m-am gandit ca nu merita banii , deoarece il folosesc drept camara
Comment
-
-
Ce misto! Pe 2 pagini nu am gasit totusi un raspuns la intrebare. Incerc sa reformulez problema data in mai multe intrebari pentru a fi sigur ca s-a inteles.
1. Pentru inchidere balcon cu termopan (neinchis pana acum) este nevoie autorizatie?
2. Daca da, de la ce institutie se obtin actele si care ar fi pasii?
3. Cam cat dureaza?
Comment
-
Daca imi aratati in tot bucurestiul asta un "cetatean" corect care are autorizatie de inchis balconul eu imi dau jos termopanul de la balcon si il mananc bucata cu bucata, problema este acel zid care si eu vreau sa-l dau jos si nu pot din cauza unei babe isterice de dedesupt, iar dupa autorizatii nu alerg nici de nebun... mai bine il daram caramida cu caramida si il car putin cate putin in buzunar ca puscariasii cand sapau tuneleNU CONTEAZA REZULTATUL CAT IDEEA IN SINE ... S-AR ALEGE PRAFUL DACA TOTI AR FII CA MINE
Comment
-
-
Modificarile la fatada se fac doar in baza autorizatiei de constructie eliberata de primarie . ( Am vizitat neamurile din Italia si aia cerea autorizatie si pentru o antena de satelit de 1/2 m , iar pentru aerul conditionat sa-l pui cum vrei dar sa nu se vada ) . Ne vrem in UE dar cu " privilegii " balcanice .
Comment
-
-
Hidro si termoizolatie balcon
Buna seara,
Locuiesc intr-un bloc construit in ultimii ani ai "Epocii de Aur", la etajul 2 din 4 si vreau sa-mi inchid balconul cu termopan. Problema este ca am infiltratii prin tavanul balconului, care cred ca vin de la vecinul de sus, care are si el, la randul lui probleme cu vecinul de deasupra (lantul slabiciunilor). Il inchideam de acum cativa ani, de cand mi-am pus termopane la camere, daca nu erea problema aceasta, dar acum nu mai suport. Cand ploua tare afara si ploaia bate pe peretele cu balconul, ploua si la mine.Eu ma gandeam sa fac asa: in zona cu infiltratii, as da cu o solutie gen "aqua stop", apoi as veni cu polistiren extrudat lipit de tavan si apoi as tencui, folosind si plasa de fibra de sticla. In locul de pe tavan unde nu sunt probleme, as lipi polistiren expandat si tencuit ca mai sus. Pe podea as pune polistiren extrudat si gresie. Pe laterale nu as izola cu nimic, deoarece balconul iese in exterior cu aprox 30 cm., pe care-l inchid , ca si fata, de sus pana jos cu termopan. Spuneti-mi, va rog, daca fac bine, ce produse sa folosesc (ideal ar fi ca si adezivul de polistiren sa ofere o protectie suplimentara la apa), ordinea operatiilor si daca se poate, sa-mi dati o solutie tehnica mai ieftina, deoarece am vazut cat costa aqua stop. Daca nu avem o solutie ieftina si buna, mai bine alegem una scumpa si buna, deoarece nu am de gand sa intervin periodic la hidroizolatie. Mentionez ca am de gand sa intervin si la vecinul de deasupra mea cu o solutie gen hidrostop, deoarece cred ca apa se infiltreaza prin crapaturile dintre balustrada lui si tavanul meu (podeaua lui), si cred ca ar fi bine sa izolez si pe exterio cu o solutie sau o tencuiala hidrorezistenta. Va trimit atasat schitele.
Cu multumiri anticipate.
Comment
-
Nu sunt asa de sigur ca infiltratiile sunt prin acea placa de beton.
Este bine sa mai verificati.
Cantitatile de apa care cad pe balcon sunt evacuate foarte repede din acesta (daca exista o scurgere) si eventualele infiltratii pot aparea la colturi/muchii.
Solutia optima este realizarea unei hidroizolatii exterioare, la vecinul de deasupra.
Se poate realiza o hidroizolare si pe interiorul balconului dvs. cu pasta hidroizolatoare CR65 de la Ceresit.
Comment
Comment