Announcement

Collapse
No announcement yet.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in termoizolarea balconului si inchiderea acestuia. Atasez cateva fotografii pentru o imagine mai buna. Vreau sa-l inchid cu termopan. Vreau sa OCOLESC zidirea cu bca pana la jumatate si izolare pe exterior cu polistiren, deoarece vreau ca structura sa fie cat mai usoara. Balconul se afla la etajul 3 din bloc cu 4 etaje. Vecinul de la 4 asa a inchis cu bca, polistiren si termopan, iar planseul cu gresie. O greutate imensa deoarece din ce stiu balconul suporta intre 150/200Kg pe metru patrat, iar suprafata este de 4 m patrati. Planseul este foarte inclinat deoarece a fost proiectat pentru spalare si scurgerea apei. Diferenta de nivel pe lungimea planseului fiind de 10cm. Vecina de la 2 nu are inchis balconul. Ce vreau eu sa fac ar fi inlaturarea sticlei de jos cea cu insertie de sarma, si inlaturarea cornierului si a geamurilor superioare. Pe scheletul original al balconului pe exterior as placa cu panou sandwich de 60mm pana la jumatate, balustrada avand 1m inaltime. Pe interior schelet din cd si ud, vata de sticla, bariera vapori si rigips verde iar de la jumatate in sus termopan. M-am gandit si la varianta cu doar termopan pe exteriorul balustradei de sus pana jos, iar pe interior la fel pana la jumatate rigips cu tot tacamul, dar nu imi permite maginea de la exterior, in imagine se vede de la teava din planseu pana la marginea exterioara nu am decat 5cm iar termopanul este mai gros deatat. Plafonul vreau sa-l izolez la fel cu schelet ud,cd, vata sticla bariera vapori si rigips. Planseul vreau sa-l indrept si sa-l inalt undeva la 15cm cu lemn nu stiu sa ma exprim dar ceva in genul cofraj sau scara in care sa pun vata de sticla si acoperit cu osb dupa care parchet. In balcon dupa cum se vede nu am sa am montat decat aragazul. SUGESTII? Sunt deschis la orice atat timp cat nu pun multa greutate pe balcon. Balconul are 240x150cm.
  Attached Files

  Comment


  • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

   Se poate face ce spuneti. Inainte de toate ar trebui sa curatati tot ce "cade"si sa acoperiti cu un mortar zonele de armatura descoperite.
   Pentru pardoseala nu este nvoie sa va inaltati asa mult. Se poate face o izolare cu polisiren extrudat si apoi acoperire directa cu parchet (cu folia de rigoare) , nefiind o suprafata incarcata foarte tare.
   Montarea panourilor sandvish se poate face dar sa izolati imbinarile sa nu aveti infiltratii in izolatia interioara.

   Comment


   • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

    Multumesc pentru promtitudine si raspuns. Da zonele descoperite am sa le acopar cu mortar, insa pot pune spuma polioretanica in rosturile de dilatatie intre placi sau doar acopar imbinarile nu si gaura cum a fost initial doar cu mortar? Pe pardoseala pot indrepta suprafata din polestiren extrudat? este mai bun polestiurenul extrudat decat vata de sticla la izolatie? Repet sub mine nu este inchis balconul. Multumesc!

    Comment


    • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

     Pentru montare panou ar merge 2 profile sudate de acele tevi una sus si cealalta jos iar apoi insurubat la exterior placile panou in profil. Pentru termopan majoritatea taie tot scheletul si se monteaza pe toata suprafata.Se gasesc totusi profile de intarit rama termopanului daca va este teama sa lasati asa.Polistirenul este mai bun in zonele umede sau cu potential de umezire,vata minerala daca se uda isi pierde calitatea izolatoare. Unde veti pune termopan si se intersecteaza in 90 grade cu fatada blocului sa puneti o extensie de toc pentru atunci cand se va izola fatada sa nu ajunga cu finisajul pe sticla.

     Comment


     • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

      Multumesc mult pentru sfaturi lucrurile legate de termopan chiar nu le stiam.

      Comment


      • Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

       Pardoseala trebuie curatata intai, eliminate straturile neaderente. Daca este trasa o sapa de panta se poate elimina si indrepta zona cu o sapa de egalizare. Daca scoateti mozaicul se poate nivel asuprafata mai usor. Ulterior se poate aseza polistirenul extrudat pe o suprafata dreapta sau aproape dreapta, fara sa faceti alte artificii. Va trebui tinut cont daca trebuie doar sa indreptati sau sa ajungeti la alt nivel cu pardoseala.

       Comment

       Working...
       X