Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Inchiderea si termoizolarea balconului

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Gemini
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Pardoseala trebuie curatata intai, eliminate straturile neaderente. Daca este trasa o sapa de panta se poate elimina si indrepta zona cu o sapa de egalizare. Daca scoateti mozaicul se poate nivel asuprafata mai usor. Ulterior se poate aseza polistirenul extrudat pe o suprafata dreapta sau aproape dreapta, fara sa faceti alte artificii. Va trebui tinut cont daca trebuie doar sa indreptati sau sa ajungeti la alt nivel cu pardoseala.

  Lasă un comentariu:


 • adilika
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Multumesc mult pentru sfaturi lucrurile legate de termopan chiar nu le stiam.

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Pentru montare panou ar merge 2 profile sudate de acele tevi una sus si cealalta jos iar apoi insurubat la exterior placile panou in profil. Pentru termopan majoritatea taie tot scheletul si se monteaza pe toata suprafata.Se gasesc totusi profile de intarit rama termopanului daca va este teama sa lasati asa.Polistirenul este mai bun in zonele umede sau cu potential de umezire,vata minerala daca se uda isi pierde calitatea izolatoare. Unde veti pune termopan si se intersecteaza in 90 grade cu fatada blocului sa puneti o extensie de toc pentru atunci cand se va izola fatada sa nu ajunga cu finisajul pe sticla.

  Lasă un comentariu:


 • adilika
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Multumesc pentru promtitudine si raspuns. Da zonele descoperite am sa le acopar cu mortar, insa pot pune spuma polioretanica in rosturile de dilatatie intre placi sau doar acopar imbinarile nu si gaura cum a fost initial doar cu mortar? Pe pardoseala pot indrepta suprafata din polestiren extrudat? este mai bun polestiurenul extrudat decat vata de sticla la izolatie? Repet sub mine nu este inchis balconul. Multumesc!

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Se poate face ce spuneti. Inainte de toate ar trebui sa curatati tot ce "cade"si sa acoperiti cu un mortar zonele de armatura descoperite.
  Pentru pardoseala nu este nvoie sa va inaltati asa mult. Se poate face o izolare cu polisiren extrudat si apoi acoperire directa cu parchet (cu folia de rigoare) , nefiind o suprafata incarcata foarte tare.
  Montarea panourilor sandvish se poate face dar sa izolati imbinarile sa nu aveti infiltratii in izolatia interioara.

  Lasă un comentariu:


 • adilika
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in termoizolarea balconului si inchiderea acestuia. Atasez cateva fotografii pentru o imagine mai buna. Vreau sa-l inchid cu termopan. Vreau sa OCOLESC zidirea cu bca pana la jumatate si izolare pe exterior cu polistiren, deoarece vreau ca structura sa fie cat mai usoara. Balconul se afla la etajul 3 din bloc cu 4 etaje. Vecinul de la 4 asa a inchis cu bca, polistiren si termopan, iar planseul cu gresie. O greutate imensa deoarece din ce stiu balconul suporta intre 150/200Kg pe metru patrat, iar suprafata este de 4 m patrati. Planseul este foarte inclinat deoarece a fost proiectat pentru spalare si scurgerea apei. Diferenta de nivel pe lungimea planseului fiind de 10cm. Vecina de la 2 nu are inchis balconul. Ce vreau eu sa fac ar fi inlaturarea sticlei de jos cea cu insertie de sarma, si inlaturarea cornierului si a geamurilor superioare. Pe scheletul original al balconului pe exterior as placa cu panou sandwich de 60mm pana la jumatate, balustrada avand 1m inaltime. Pe interior schelet din cd si ud, vata de sticla, bariera vapori si rigips verde iar de la jumatate in sus termopan. M-am gandit si la varianta cu doar termopan pe exteriorul balustradei de sus pana jos, iar pe interior la fel pana la jumatate rigips cu tot tacamul, dar nu imi permite maginea de la exterior, in imagine se vede de la teava din planseu pana la marginea exterioara nu am decat 5cm iar termopanul este mai gros deatat. Plafonul vreau sa-l izolez la fel cu schelet ud,cd, vata sticla bariera vapori si rigips. Planseul vreau sa-l indrept si sa-l inalt undeva la 15cm cu lemn nu stiu sa ma exprim dar ceva in genul cofraj sau scara in care sa pun vata de sticla si acoperit cu osb dupa care parchet. In balcon dupa cum se vede nu am sa am montat decat aragazul. SUGESTII? Sunt deschis la orice atat timp cat nu pun multa greutate pe balcon. Balconul are 240x150cm.
  Fișiere atașate

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Am plecat cu ideea de renovare de la structura actuala, pastrand tamplaria existenta. Sigur ca se poate inchide inpartea inferioara cupanel termoizolant dar comparativ cu solutia anterioara va fi mai slab izolanta termic.
  Depinde cat si cum optati sa interveniti pe structura actuala.

  Lasă un comentariu:


 • madalina.popa087
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Vă mulțumesc! Să înțeleg că nu este recomandabilă situația în care s-ar folosi tâmplăria de PVC, geamuri plus panouri? Vă întreb deoarece tot mai mulți o recomanda însă proprietățile întregii structuri de PVC ar lasa de dorit.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Se poate face lucrarea pe zone distincte.
  1. La parapet, se poate inchide exteriorul cu placa de OSB. Peste OSB se izoleaza exterior cu polistiren si se finiseaza in partea superioara, cu glaf de exterior, etans pe toc.
  La interior, parapetul se poate izola din nou in structura creata si se va inchide la interior tot cu OSB sau cu gipscarton.
  2. Acoperisul trebuie intai ermetizat, se poate aplica acelasi sistem ca la parapet cu un plus de izolatie sub acoperis, la interior.
  3. Pardosela se va izola cu un polistiren extrudat de 3-5cm dupa cum se poate. Inainte de aceasta se va repara pentru a fi plana. Peste izolatie se poate adauga un strat de folie PEE si parchet laminat.
  Se poate etansa si izola foarte bine acest balcon, dar trebuie ceva munca.

  Lasă un comentariu:


 • madalina.popa087
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Salutare,

  Va rog frumos să mă ajutați în a găsi cea mai bună soluție pentru a închide balconul cu hidroizolația și termoizolația aferente.
  Apartamentul este situat la etajul cinci al blocului (bloc de patru etaje peste care s-a ridicat încă un etaj și mansarda).
  Constructorul nu l-a închis cu zidarie, ci a prins de placa un profil de fier, peste care a adaugat unul de lemn, a pus polistiren extrudat intre sipcile verticale ale profilului, dupa care a inchis in interior cu gips carton, deasupra tamplarie PVC si asta a fost. La acoperis au izolat cu vata de sticla. Vara este infernal de cald, iarna il poti folosi pe post de beci. Fostul proprietar l-a avut asa sapte ani.
  Initial am dorit sa il inchidem cu tamplarie de sus pana jos, geamuri termopan si panouri pvc, astea la sugestia unui constuctor si poate asa ar fi ramas daca, dupa doua saptamani nu mi-ar fi comunicat ca nici acum nu s-au apucat de tamplarie, acest lucru in conditiile in care a demolat partial balconul.

  Am inteles ca inchiderea balconului cu acele panouri in partea de jos nu ar fi atat de buna, nu ofera acea termoizolatie dorita si nici rezistenta chiar daca sunt prinse si pe laterale si in placa. De altfel cadrul de metal urma sa fie indepartat si rezistenta intregii structuri ar fi fost mult mai mica. Am un vecin care are apartament tot la etajul cinci ca si mine care si-a inchis balconul cu astfel de tamplarie si spunea ca este multumit.
  Care ar fi cea mai indicata metoda prin care as putea totusi sa il inchid?
  Ce materiale sa folosesc pentru termo si hidro izolatie la acoperis atunci cand va fi inchis cu gips carton?
  Ce materiale sa folosesc pentru termo si hidro izolatie pentru podea, in momentul in care voi dori sa pun gresie?
  Daca as veni cu o zidarie, cea mai ingusta posibila, peste acel profil metalic ar fi o problema pentru rezistenta placii(acoperisul balconului vecinului)? Mentionez ca toti vecinii au balcoanele inchise. Cu ce as putea sa inchid pe exterior fara sa elimin cadrul de metal?
  Atasatgasiti poze pentru o mai buna intelegere a situatiei.
  Va multumesc!

  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_0568.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	264,1 KB 
ID:	629985Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_2192.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	329,2 KB 
ID:	629986Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_2193.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	409,4 KB 
ID:	629987Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_2194.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	220,2 KB 
ID:	629988Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_2196.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	216,9 KB 
ID:	629989Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_2198.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	286,5 KB 
ID:	629990

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  In mod normal BCA de 7.5 nu se foloseste la pereti exteriori si zidirea lateralelor doar cu BCA nu poate reprezenta unperete suficient de rezistent. In plus, ancorarea tamplariei de acest perete poate ridica probleme, daca acum poate va sta pe pozitie, la solicitari dinamice, la un cutremur, efectele vor fi negative.
  Puteti pune o poza cu balconul actual, din exteriorul cladirii?
  Reparatia balconului actual si cea pe care o recomand este inlocuirea tamplariei, inchdiere integral in tamplarie, partea inferioara din panel iar cea superioara din sticla.
  Acoperisul,panourile sandvish se pot schimba daca sunt deteriorate sau prea subtiri.

  Lasă un comentariu:


 • aoprea
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  oki am inteles
  ar mai fi varianta 3:
  -zidesc cu bca de 75 mm lateralele
  -pun un acoperish nou de tip sandvish
  - termopan pe fata

  si asa am nevoie de autorizatie ?
  sau placa de jos va suporta zidirea pe laterale ?
  e mai greu bca-ul de pe laterale decat daca as pune termopan si pe lateral ?

  multumesc

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Varianta 2 este exclusa din start pentru ca va trebui autorizatie de construire si nu cred ca balconul poate sustine noua structura de beton ce presupune si stalpi armati sau din metal. Este foarte costisitor si foarte posibil sa nu primiti aprobare. Acoperisul sandvish se poate schimba daca este cazul.

  Lasă un comentariu:


 • aoprea
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Buna ziua
  anul acesta prin vara vreau sa fac un rk la balcon.
  Sunt la etajul 4/4
  actualmente balconul este inchis astfel:
  - zidit pana la jumatate si izolat exterior cu termosistem de 10
  - de la jumatate in sus este inchis cu un termopan din aluminiu (prima generatie de termopane de cel putin 15 ani vechime) atat in fata cat si pe laterale
  - acoperisul este dintr-un panou tip sandvish cred ca de 3 sau 4 cm

  Am doua variante si as dori un sfat:

  1. Varianta simpla: in care schimb doar termopanele si acoperisul sandvish

  2. Varianta mai complicata:
  - dau jos termopanele vechi si acoperisul sandvish
  - torn placa de beton (10 - 15 cm) cu armatura prinsa in bordura de beton a acoperisului de la bloc
  - zidesc lateralele cu bca (75 mm sau 100 mm)
  - pun termopan doar in fata balconului

  Ce ma sfatuiti ?
  Multumesc

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Răspuns la: Inchiderea si termoizolarea balconului

  Parapetul cum este? Puteti posta foto cu balconul? Cum este amplasat fata de punctele cardinale?
  O inchidere cu tamplarie este posibila si recomandat este cu tripan.
  In lipsa incalzirii, uscarea va fi mai anevoioasa si trebuie lasat geamul deschis pentru a se elimina umezeala suplimentara. Are trebui sa aveti acoperis cel putin din panou sandvish de 5cm.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X