Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Demontare placa rigips in vederea izolarii peretelui

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Demontare placa rigips in vederea izolarii peretelui

  Salut vreau sa dau 2 placi de rigips jos de pe un hol tavan de 7 mp , deoarece a aparut mucegai pe placa de rigips mentionez ca atunci cand am pus aceasta bucata de rigips nu am montat nici un fel de izolatie termica intre placa si perete . Intrebarea este pot folosi aceeasi montanti si cu ce este mai bine sa izolez cu polistiren sau cu vata minerala si daca este necesar sa pun folie anticondens deoarece stau la ultimul etaj . Astept raspunsuri si idei din partea dumneavoastra la ce am eu de facut . Multumesc.

 • #2
  Răspuns la: Demontare placa rigips in vederea izolarii peretelui

  Ovidiu,tai tot rigipsu, cureti bine montantii,si ii poti refolosi cu brio.Daca nu ai cumva probleme de imfiltratie apa prin tavan,i-ti recomand sa stergi bine tavanul cu o solutie din apa si clor,ai grije la vapori deschide geamuri,usi si lasa sa se usuce si sa aeriseasca,dupa care cumperi o emulsie bituminoasa,se numeste [hidrostop]la galetise de 10 kg.Arata ca o marmelada si este neagra,cu o bidinea aplici emulsia bine pe tot tavanul asa groasa cum este;se usuca relativ repede.Dupa aceea foloseste vata minerala,izoleaza mai bine ca polistirenul,si nu mai ai nevoie de nici o folie! Mai departe cu rigipsu cred ca stii pasii! bulta bafta si mergi la sigur!!

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Demontare placa rigips in vederea izolarii peretelui

   Multumesc.Nu am folosit nici odata vata minerala cum o prind acolo in dibluri din loc in loc sau cum ?

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Demontare placa rigips in vederea izolarii peretelui

    Pina ajungi la vata mai ai citiva pasi de facut,banuiesc ca i-ti este mai greu sa atasezi o foto cu structura,si atunci te rog sa-mi spui pentru a-ti da solutia,la ce distanta de tavan este montat perimetralul ?astept raspuns,si i-ti dau sugestia cum prinzi vata !

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Demontare placa rigips in vederea izolarii peretelui

     dupa ce dau rigipsul jos o sa atasez o foto cu structura

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Demontare placa rigips in vederea izolarii peretelui

      Daca problema legata de mucegai are ca sursa lipsa termoizolatiei si barierei de vapori, se poate rezolva destul de usor insa este necesar sa desfaceti intreaga suprafata. Mucegaiul poate fi dezvoltat si sub placile de gipscarton si va fi greu de curatat fara a elimina intreg gipscartonul. Oricum pentru a izola va trebui desfacut tot tavanul (gipscartonul) si nu este sigur ca se poate refolosi. Structura metalica a gipscartonului poate ramane pe pozitie daca este realizata bine.
      Vata poate sa stea intre profilele metalice, presupun ca ati folosit profile tip CD. Nu necesita sustinere separata, s etaie putin mai lata decat spatiul si se adauga bariera de vapori apoi se inchide cu gipscarton, la un interval scurt de timp.
      Asteptam totusi pozele.

      Comentariu


      • #7
       Intrebare primita pe adresa Redactiei, din partea Domnului B.D., din care rezultă surprizele pe care le putem avea in momentul demontarii rigipsului.
       Sigur, descrierea ar trebui insotita de poze ...


       Buna ziua!
       Acum 15 ani m-am mutat la casa,pe care am izolat-o la exterior cu polistiren extrudan de 3 cm,
       Baia are 3 pereti exteriori si in plus am izolat-o si la interior cu vata, peste care am montat rigips umezeala apoi am placat cu faianta.
       Acum vrem sa achimbam flisele (placile de faianta, n.R.).
       Cand am dat jos rigipsul cu flise, mai ales de la jumatate in jos era plin de mucegai si el foarte moale, unde am gresit?

       As vrea sa pun tot rigips dar sa nu gresesc la fel,

       Peretii sunt foarte strambi, sa nu mai pun vata la interior? ... Sau cum sa procedez?

       Multumesc!
       www.calindiaconu.com

       Comentariu


       • #8
        Apa ce ajunge pe gipscarton este de evitat. Este necesara hidroizolatie pe zonele expuse la apa.
        Intre vata si gipscarton ar fi trebuit o bariera de vapori. Gipscartonul utilizat ar trebui sa fie rezistent la umiditate - verde.
        VYS Blog - 100 % D I Y
        Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

        Comentariu

        Procesare...
        X