Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

  Consola este un element de arhitectura iesit de la suprafata zidului/fatadei, are rol functional si serveste ca punct inferior de sprijin si de descarcare, putand sa sustina o structura de tip balcon exterior sau parte din logie.
  La termoizolarea diferitelor spatii avand plansee iesite in consola, trebuie sa acordam o atentie deosebita cerintei de asigurare a continuitatii termoizoaltiei exterioare sau termosistemului. Aceaste zone pot ridica probleme avand in vedere ca influenteaza termic zona fatadei si este necesara eliminarea puntilor termice ce afecteaza confortul interior si integritatea structurilor/finisajelor.
  Din acest punct de vedere, este recomandata ca termoizolatia placii in consola sa fie în continuarea sistemului termoizolant al fatadei.

  Despre diferitele tipuri de console si modul corect de realizare a termoizolatiei acestora vom discuta in acest topic.
  Asteptam si cazurile specifice fiecarei constructii pe care oridicati, sa le analizam impreuna si sa gasim solutiile potrivite.

 • #2
  Re: Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

  Daca fac termoizolatia la o casa veche si am un balcon deschis (va ramane deschis, cu fier forjat sau lemn pe cele 3 laturi exterioare) cum se procedeaza cu placa in consola?

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Re: Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

   Postat în original de Galaxy Vezi post
   Daca fac termoizolatia la o casa veche si am un balcon deschis (va ramane deschis, cu fier forjat sau lemn pe cele 3 laturi exterioare) cum se procedeaza cu placa in consola?
   In mod normal, cel putin fetele superioara siinferioara ale planseului trebuie izolate daca acesta este din beton. In acest fel, zona de influenta termica este redusa considerabil si nu poate provoca neplaceri pe zona adiacenta dispre interior.
   Partea frontala, se poate placa daca nu incurca la fixarea sistemului de prindere a balustradei.
   Atasez o schita cu o solutie ce presupune utilizarea a doua tipuri de polistiren expandat, in functie de specificul suprafetelor. Polistirenul expdant de pe fata inferioara este cel utilizat pentru termosistem, de exemplu Austrotherm EPS AF 70 sau AF 80 iar cel de pe fata superioara va fi unul cu o rezistenta la compresiune ceva mai mare.
   Fișiere atașate

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

    Dupa cum se observa si in foto, zona superioara a planseului din beton trebuie izolata cu un polistiren care sa aiba o rezistenta mecanica suficient de mare pentru a prelua incarcarile. Acesta poate fi polistiren expandat cu rezistenta la compresiune de minim 100 kPA, de exemplu produsul EPS A 100 de la Austrotherm sau un tip de polistiren extrudat care sa permita pozarea celorlalte straturi necesare.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

     Buna ziua,

     Am construit la parterul unui bloc un balcon pe structura din beton (picioare si placa din beton armat), cu parapet de BCA de 1m.
     Pe placa din beton, la interior, a fost aplicata o hidroizolatie si apoi polistiren extrudat de 5cm, peste care a venit turnata o sapa de 4 cm.
     Peretele de BCA si muchia placii din beton sunt izolate la exterior cu polistiren expandat EPS 80 de 10cm.
     Tavanul a fost acoperit cu un strat hidroizolant peste care s-a aplicat un polistiren expandat de 3 cm. Tamplaria este de termopan, geam LowE, PVC.
     Ar fi necesara (indicata ?) termoizolarea placii din beton (a pardoselii balconului) si pe exterior (dedesubt) avand in vedere ca voi deschide camera inspre acest balcon?

     Va multumesc!

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Răspuns la: Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

      Postat în original de sttd21 Vezi post
      Ar fi necesara (indicata ?) termoizolarea placii din beton (a pardoselii balconului) si pe exterior (dedesubt) avand in vedere ca voi deschide camera inspre acest balcon?
      Avand in vedere ca aveti o termoizolatie de 5cm pe placa de beton, pe interior, nu se justifica aplicarea altei izolatii pe sub aceasta placa.
      Peste izolatia din polistiren extrudat aplicata la interior, cum au fost aplicate celelalte straturi necesare finisarii pardoselii si care sunt acestea?

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

       Buna ziua!

       Va multumesc pentru raspunsul prompt.

       Peste izolatia din polistiren extrudat s-a aplicat o plasa sudata cu grosime de 6mm peste care s-a turnat sapa de 4cm.
       Peste aceasta urmeaza sa fie turnat un strat de auto-nivelanta de aprox. 4-5mm peste care va fi plasata folie si apoi parchet laminat cu grosime de 8mm.
       In balcon intentionez sa plasez un calorifer din otel tip 22 de 1200mm, in camera avand un alt calorifer tip 22 de 1400mm. Sper ca asta sa reduca aparitia condensului.
       Tot pentru evitarea condensului ma gandeam la izolatia suplimentara a placii din beton cu polistiren, pe dedesubt, care sa continue neintrerupt izolarea peretelui.

       Va multumesc!

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Termoizolarea pardoselilor si a planseelor in consola

        Sapa autonivelanta este necesara numai daca sapa de egalizate existenta are denivelari semnificative, peste 3mm.

        Comentariu


        • #9
         Salutare
         Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un detaliu la un planseu in consola( hidroizolatie , izolatie etc). Nu am mult spatiu ma incadrez cam la 7 cm cu pardoseala finita. Eu m-am gandit in felul urmator :
         -placa BA
         -sapa de panta
         -hidroizolatie
         -polistiren extrudat de 5 cm
         -masa de spaclu armata
         -hidroizolatie
         -strat finit
         Va multumesc

         Comentariu


         • #10
          Putem vedea o foto cu acest planseu in consola? Este o terasa? Este expusa sau acoperita? Ar putea necesita termoizolatie si pe partea inferioara.
          Termoizolatia cu poistiren extrudat de 5cm poate fi cam mult daca aveti spatiu limitat pe inaltime.

          Comentariu


          • #11
           Momentan nu am foto. Este un balcon 1x5 m la exterior, nu este acoperit. Am aplicat deja la partea inferioara un extrudat de 5 cm iar acum nu stiu cum sa fac cu partea superioara din lipsa de spatiu, si din cauza asta am intrebat daca pot sa aplic un ploistiren fara sa mai torn o sapa peste el doar masa de spacu armat plus finisajul. Va multumesc

           Comentariu


           • #12
            Fiind un balcon, puteti reduce grosimea polistirenului extrudat, la minim 2-3cm. Optam pentru aplicarea izolatiei si ulterior turnam o sapa care nu necesita neaparat sa aiba panta, la latimea de 1m se poate realiza panta din placarea ceramica. Hidroizolatia poate fi aplicata la rece inainte de izolatie iar peste sapa va fi o hidroioolatie minerala in strat subtire. Ar trebui sa avem urmatoarea structura: planseu, hidroizolatie pensulabila sau membrana ridicata pe parapet pana sapa, izolatie cu polistiren extrudat de 2-3cm, sapa de egalizare circa 3-4cm armata, hidroizolatie minerala 1-2mm cu banda de etansare la muchii, gresie 1cm.

            Comentariu


            • #13
             Daca pun un polistiren de 5 armat apoi hidro si finisajul va rezista in timp ? Asi vrea sa am un pic mai multa izolatie.Va multumesc

             Comentariu


             • #14
              Fiind o terasa in consola, izolam planseul in consola pentru a reduce impactul pe grosimea acestuia asupra interiorului, restul peretilor fiind izolati. In acest caz nu este necesara o grosime la fel de mare ca pe perete, nu aveti spatiu sub planseul terasei.
              Varianta polistiren extrudat peste care sa aplicam hidroizolatie este exclusa pentru ca hidroizolatie nu va se poate aplica pe izolatie, nefiind un strat aderent, rezistent si solid la fel ca o suprafat de egalizare (sapa).
              Ultima editare de Gemini; 14.ian.2020, 19:55.

              Comentariu


              • #15
               Ma refeream ca polistirenul sa fie armat si spacluit in 2 straturi apoi hidro si finisaj, avand in vedere ca baloconul nu o sa fie solicitat intens vreau doar sa ii fac finisajul. Care ar fi groaimea minima de sapa ?

               Comentariu

               Procesare...
               X