Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolare tavan apartament parter

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Termoizolare tavan apartament parter

  Buna seara.

  Imi puteti spune daca se merita izolarea tavanului unui apratament? Apartamentul este situat la parter. Peretii exteriori precum si subsolul sub apartament au fost izolate cu polistiren expandat , iar acum planuiesc sa izolez si tavanul apartamentului cu gips-carton + vata minerala.

  Este o investitie ce merita facuta sau nu are sens sa izolez si tavanul? Aveti idee cam cata caldura s-ar putea pierde prin tavan la vecinul de sus?

 • #2
  Răspuns la: Termoizolare tavan apartament parter

  Blocul est egandit ca un ansamblu termoizolat pe anvelopa si nu ca apartamente super izolate intre ele. Daca nu aveti nevoie de o imbunatatire a izolatiei fonice la nivelul planseului dintre dvs, si etajul 1, nu este necesara izolarea tavanului respectiv.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Termoizolare tavan apartament parter

   Va multumesc pentru raspuns.

   Stiu ca in mod ideal asa ar fi normal. Insa realitatea ma obliga sa ma adaptez.
   Vecinul opreste de multe ori centrala cand pleaca de acasa si in felul acesta imi apar mie pierderi de caldura. Cam la fel e si cu vecinul de palier.

   Nu am nimic cu oamenii. Fiecare isi face singur finantele. Insa nici nu imi convine sa le incalzesc eu (partial ce e drept) locuintele pe banii mei. De exemplu: iarna langa geam (unde e montat caloriferul) este foarte cald iar langa peretele opus (comun cu vecinul) se simte frig puternic.

   Credeti ca ma insel si ca transferul de caldura nu este suficient de mare incat sa justifice izolarea? Poate aceasta izolare sa dauneze cladirii in situatia in care blocul nu a fost conceput pentru astfel de izolatii?

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Termoizolare tavan apartament parter

    Aceasta constatare o puteti face analizand consumul energetic de la o iarna la alta. Daca este cazul, izolati cu precadere peretele spre vecin cu un strat de 5cm de vata minerala cu bariera de vapori, in sistemul cu gipscarton. Diferentele de temperatura de la un apartament la altul pot cauza pe termen lung probleme legate de condens, mucegai insa nu vor fi probleme structurale care sa afecteze blocul.

    Comentariu

    Procesare...
    X