Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolatie tavan mansarda peste cea existenta

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Izolatie tavan mansarda peste cea existenta

  Salut,

  Am urmatoarea problema: locuiesc intr-o mansarda unde izolatia este facuta (prost) astfel:
  - tavan rigips prins pe schelet metalic
  - peste rigips vata minerala de sticla de 15 (cred ca 1 strat de 10 si inca unu de 5) intre capriori de lemn
  - peste vata podea din scanduri de lemn.

  Problema e urmatoarea: nu vad nicaieri o folie anticondens/vapori, scandurile de lemn sunt puse cu distante de 2 cm intre ele, iar mirosul din pod si bineinteles frigul/zgomotul este liber sa patrunda inauntru.

  Deoarece e foarte dificil de dat jos podeaua podului, cativa vecini in aceeasi situatie au ales solutia urmatoare (dat fiind faptul ca podul este rareori folosit):
  - vata minerala de 5 sau 10 cu folie de aluminiu intinsa peste podeaua existenta (cu folia de aluminiu in jos, inspre camere)
  - folie de nailon peste vata de sticla, prinsa in cuie de podea pentru a o feri de praf, mizerie, etc...

  Pare a fi o solutie de compromis ce ar aduce un plus de 60 - 70% izolare fonica/termica, insa as dori si alte pareri/ solutii.
  Credeti ca este ok ? Cum sta treaba cu condensul, folie de aluminiu peste o izolatie deja existenta, plus o folie de nailon peste vata.. nu s-ar crea mucegai?

 • #2
  Răspuns la: Izolatie tavan mansarda peste cea existenta

  Sper ca descrierea nu este imbarligata, mentionez ca este o mansarda cu tavan orizontal, deasupra careia este un pod de 1.5 m inaltime.
  Tavanul este din rigips, sub capriorii de sustinere din pod. In pod, intre acesti capriori este izolatia de care vorbeam, iar peste ei dusumeaua.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Izolatie tavan mansarda peste cea existenta

   Nu se aseaza un strat cu bariera de vapori peste toata izolatia existenta in planseu din simplul motiv ca noua izolatie este mai mica decat cea existenta si rezultatul va fi aparitia condensului pe bariera de vapori. Bariera de vapori se aseaza in acest caz pe partea calda a peretelui si nu este cazul aici.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Izolatie tavan mansarda peste cea existenta

    Multumesc de răspuns.
    Credeți ca un simplu strat de vata minerala de 5 sau 10 întins peste dușumeaua din pod ar ajuta cu ceva la izolația termica/fonica si uneori miros? In caz afirmativ, cu ce as putea sa o acoperit pentru a o feri de mizerie si sa evit condensul(folie de nailon ar crea condens) ?

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Izolatie tavan mansarda peste cea existenta

     Orice folie va fi amplasata peste vata va duce la aparitia condensului pe fata inferioara a foliei. Peste scandura existenta puteti totusi opta pentru amplasarea unor placi de polistiren expandat (10cm). Daca aveati bariera de vapori pe interior situatia era mai buna, nu exista riscul aparitie condensului si se putea proteja mai usor vata pe care ati fi dorit sa o aplicati.

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Izolatie tavan mansarda peste cea existenta

      Mulțumesc.
      Vata minerala neacoperita ar fi o problema, s-ar deteriora in timp? Ca si preț este mai ieftina ca si polistirenul si mai eficienta, de aceea întreb. In plus vata este ignifuga si nu atrage gângănii.

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Izolatie tavan mansarda peste cea existenta

       Nu se deterioreaza, singura problema ar fi asezarea prafului care poate duce la pierderea capacitatii de izolare dar asta pe termen lung.

       Comentariu

       Procesare...
       X