Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolarea mansardei cu vata

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Izolarea mansardei cu vata

  Buna ziua,

  Pentru o construcute P+M (fara subsol) cu zidul exterior la "rosu" de 37,5 cm realizat din caramida eficienta mai e necesara o izolare termica exterioara?
  Dupa tencuiala (exterior si interior) s-a ajuns la 41-42cm.
  S-au folosit caramizilor cu dimensiuni normale (240x115x care au permis "imbracarea" tuturor stalpilor de beton cu caramida.

  Am cerut mai multe opinii si de cele mai multe ori mi s-a spus ca nu strica, dar intre a nu strica si a "arunca" cu banii e o diferenta.

  La izolarea unui acoperis mansardat care e grosimea minima a vatei minerale si care ar fi grosimea recomandata (optima)?
  multumesc,

  Florin H.

 • #2
  Stimate d-le Florin H,
  Sfatul meu este sa nu aruncati banii degeaba pe termoizolare suplimentara la peretii de caramida, daca ei au dimensiunile descrise.
  Pentru termoizolarea mansardei, va recomand o grosime a termoizolatiei de minim 10 cm. si nu uitati bariera de vapori, mai ales daca invelitoarea este din tabla.

  Comentariu


  • #3
   izolare termica si fonica la mansarda

   Mi-am mansardat casa si as vrea sa stiu care este solutia optima pt. izolarea termica si fonica a acesteia. Mansarda este realizata pe structura de lemn, cu capriori de 10 cm. La exterior am pus placi de OSB de 18 mm peste care am montat acoperisul din tigla metalica Lindab (pe rigole de lemn, cu folie anticondens - montajul a fost realizat de catre cei de la Lindab). La interior, sub placa de OSB, intre capriori, vreau sa pun vata minerala bazaltica Toplan (placi) de 10 cm, profilele pt. rigips, intre acestea vata minerala necaserata de 5 cm si apoi sa montez rigips de 12.5 mm.
   1) As vrea sa stiu unde trebuie sa mai pun folie anticondens si daca aceasta poate fi polie PVC.
   2) Daca imediat dupa placile de vata minerala bazaltica Toplan pun placi cu o compozitie identica cu a parchetului laminat HDF - cu o grosime de 7 mm - se realizeaza o izolare fonica mai buna (aceste placi le am si nu ar fi un cost suplimentar)?

   Comentariu


   • #4
    isolatie thermica si fonica

    CE ATI SPUNE DE ISOLATIA TERMICA PRIN REFLEXIE ?

    Comentariu


    • #5
     Tinand cont ca fiecare material are proprietati de izolare fonica proprii cred ca daca sunt mai multe starturi atunci fiacare dintre acestea atenueaza zgomotele de o anumita frecventa. Merita sa incerci.

     Comentariu


     • #6
      Stimate d-le Gigi Tudor,
      Cred ca izolatia de 15 cm de vata minerala este suficienta pentru asigurarea unui confort corespunzator. Bariera de vapori se pune intre vata minerala si placile de gips-carton si este alcatuita din folie PVC sau aluminiu. Nu cred ca are rost sa va incurcati cu placile de parchet.

      Comentariu


      • #7
       domnule specialist.mc din cate am inteles ca termoizolare un strat de 15 cm de vata minerala ar fi de ajuns pt asigurarea unui anumit confort?
       eu as vrea sa va intreb daca realizez stratul de termoizolare mai mare de 15 cm vata pusa in plus va fi inutila? sau nesemnificativ ca si raport intre pretul pe care il dau pe materialul in plus si puterea de izolare in plus pe care ne-o ofera grosimea mai mare de 15??adika un strat de 30 de cm izoleaza de 2 ori mai bine ca un strat de 15?????? sau nu??
       va multumesc de raspuns.
       va multumesc de raspunsuri.

       Comentariu


       • #8
        Un strat de vata minerala de 30 cm fata de stratul de 15 cm nu izoleaza de 2 ori mai bine. Vei cistiga totusi citeva procente bune. In schimb nu stiu cum vei modifica structura pentru a "prinde" si cei 15 cm in plus.
        De folie sa nu uiti mai ales daca vrei sa-ti pui placile acelea de parchet, pe care o sa-ti apara condens. Eu zic sa renunti la ele.
        Izolati, izolati si iar izolati (termic bineinteles)

        Comentariu


        • #9
         izolare mansarda

         vreau sa izolez o mansarda cu vata minerala in felul urmator:
         1. un strat de vata de 10 cm intre astereala (coarne)
         2. un strat tot de 10 cm perpendicular pe astereala.

         acuma marea problema e ca nu stiu unde sa pun folia contra vaporilor
         1. intre cele 2 straturi de vata si in acest caz se elimina si puntea termica (folia ar veni prinsa pe coarne dupa care ar veni suporul de metal pentru al 2-lea strat)
         2. intre vata si placa de rigips (in acest caz folia se va prinde pe suportul metalic)

         Va mutzumesc
         Daniel

         Comentariu


         • #10
          Bineinteles varianta 2.
          Folia se pune intre placa de gipscarton si vata minerala.
          Eventual poti sa folosesti vata minerala de 10 cm caserata cu folie de aluminiu. E mai cinstit asa.
          Izolati, izolati si iar izolati (termic bineinteles)

          Comentariu


          • #11
           folosesti 2 folii una inainte de de vata si a doua dupa ce se termina vata, deci vata trebuie prinsa intre 2 folii de vata minerala.una ca sa nu vina vapori din interior, a doua pt a preveni infiltratiile de apa din esxterior in vata. daca intra apa in vata trbuie sa scoateti vata si sa o lasati l;a uscat la soare pt a o mai putea refolosi
           va multumesc de raspunsuri.

           Comentariu


           • #12
            M-am gandit la folosirea placilor de parchet in speranta ca voi obtine, in primul rand, o izolare fonica mai buna.

            Comentariu


            • #13
             salutare.
             Voi incepe in primavara constructia unei mansarde locuibile de 4 apartamente.Vroiam sa stiu in cazul peretilor despartitori intre apartamente care este solutia ideala pt izolatia fonica.
             Ce structura trebuie sa folosesc?
             Va multumesc.
             polonezul

             Comentariu


             • #14
              Salutare.
              Am o mica dilema....referitor la iyolatia unei mansarde.
              Deci...voi construi o mansarda locuibila sau mai bine zis o supraetajare pe terasa unui bloc de 4 apart.si vreau sa stiu unde sa izolez cu vata minerala.
              Ideea este ca constructia va fi inalta si tavanele false de rigips vor fi facute toate la 2,5m. Unde sa izolez, sub asteriala sau direct tavanele de gips carton.
              Unde e mai bine?
              polonezul

              Comentariu


              • #15
               nu cred ca are importanta, dar recomandat ar fi sa o puneti sub astereala, va ajuta la izolare si perna de aer care ramane in tre astereala si placa de gips carton
               va multumesc de raspunsuri.

               Comentariu

               Procesare...
               X