Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolare tavan din beton garaj

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Izolare tavan din beton garaj

  Va salut. Caut o solutie de izolare a tavanului garajului care este din beton. Mentionez ca deasupra garajului este camera juniorului, iarna cand este rece, sus in camera se simte la picioare parchetul destul de rece. In vara acestui an m-am hotarat sa izolez cumva tavanul. In garaj sunt intre 5-10 grade, in functie de temperaturile exterioare. Tavanul este destul de inalt, undeva peste 3 m, deci s-ar putea cobora cu izolatie, 10-13cm. Astept cateva solutii din partea dumneavoastra.
  Multumesc anticipat.

 • #2
  Vata minerala sau polistiren lipt de tavan si finisat sau rigips si vata minerala deasupra plus bariera vapori.

  Comentariu


  • #3
   Pardoseala sub parchet nu se poate izola? Puneti o foto cu garajul?

   Comentariu


   • #4
    La polistiren m-am gandit si eu. Pentru aplicarea lui se poate folosi spuma pentru montaj polistiren? Sa fie de ajuns spuma? Mai trebuiesc si dibluri pe colturi la imbinari? Bariera de vapori este o folie ? Mai precis unde se monteaza?
    Gemini - casa a fost renovata acum 3 ani si nu am izolat atunci podeaua. As prefera izolarea tavanului din garaj pt ca camera de deasupra are deja parchet nou si mobila, nu as mai vrea sa le scot iar pt a izola.

    Comentariu


    • #5
     Daca aplicati polistiren pe tavan se poate lipi atat cu adeziv poliuretanic cat si cu adeziv mineral. Nu trebuie utilizate dibluri la interior. Bariera de vapori nu este aplicabila. Alternativ la polistiren se poate utiliza vata, placi de vata ce se lipesc pe tavan si au o fata caserata cu implaslitura de fibra de sticla alba de exemplu. Suprafata tratata cu aceasta vata ramane nefinisata.

     Comentariu


     • #6
      Va multumesc pentru raspuns. Cred ca o sa aleg varianta vatei bazaltice, insa asa la prima cautare pe internet am gasit doar cu o fata care pare sa aiba o folie de Al. As merge mai mult pe varianta aceasta intrucat in garaj mai ascult si muzica, iar din cate am inteles vata este un bun izolator fonic si absorbant al undelor stationare. Intrebarea este ce grosime sa aiba? De 5 sau 10cm? Asa cum am spus, cand afara sunt -12grade in garaj am undeva la 5-6 grade.

      Comentariu


      • #7
       O idee:
       Daca se poate o idee foarte buna ar fi sa incercati sa incalziti cumva acea pardoseala.... in cazul acesta.. ar fi posibil chiar cu un sistem de incalzire in pardoseala.. dar prins sub placa... nu va avea aceeasi eficienta de transfer.. dar daca se izoleaza bine, se va simti.
       Sa fie clar.. ma refer la ceva aditional pe langa ce folositi acum, va fi folosit doar ca sa creasca temperatura placii cu cateva grade.
       Daca ai incalzire cu centrala termica cu agent termic... as adauga un circuit pe care as pune cativa metri (zeci de metri ??) de tubulatura PEX prinsa pe tavan... in special in centrul camerei (astfel se minimizeaza pierderile spre extremitati). Caldura se va transfera prin beton.
       Apoi un strat de izolatie prins pe un tavan suspendat, separat.
       Peste tratul de izolatie trebuie un strat de rigips.

       Nu cred ca e necesara bariera de vapori .

       5-10 cm sunt ~inutili... nu merita chinul.
       Puneti macar 15-20 cm.

       Comentariu


       • #8
        Se pot utiliza placi de acest gen, grosime 50, 60 sau 100mm:
        - plăci ușoare din vată minerală de sticlă, hidrofobizate, cu cașeraj din împâslitură din fibră de sticlă de culoare albă AKP 5/Vv, de la Ursa;
        - Plăci compozite monostrat din așchii de lemn cu liant de ciment - Heraklith sau plăci compozite triplustrat, cu miez din vată minerală cu densitate ridicată și fețe din așchii de lemn cu liant de ciment - Tektalan , ambele de la Knauf.
        Probabil gasiti si la ceilalti producatori produse asemanatoare ce nu necesita acoperire cu o structura gen gipscarton.

        Comentariu

        Procesare...
        X
        sigla BRAT