Trecere pardoseala incalzita, pardoseala nomala

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • vladhav
    Incepator
    • 06.feb.2019
    • 10

    Trecere pardoseala incalzita, pardoseala nomala

    Ap et3. , bloc vechi, am pus incalzire in pardoseala pe jumatate din el. ( de ce doar jumate? asa au zis mesterii/ arhitectu, ca cica se poate si pe jumate si nu facem incalzire in tot apart. pt. ca placi inegale, se ridica nivelul cu prea mult la intrare in ap/hol, poveste lunga)

    problema: care este cea mai buna optiune in a rezolva aceasta diferenta de nivel.
    Pe poza daca va uitati unde e scris "aparat" si multe 0 0 0 0 , aia consideram cota 0, sapa autonivelanta
    la dreapta -34, -25 etc, sapa normala,
    sus si stanga autonivelanta
    jos (+12) gresie.

    ca finisaj doresc sa pun parchet laminat 8mm.
    1. initial s-a propus polistiren extrudat in dreapta unde nu e incalzire in pardoseala pt. o izolare mai buna. dar date fiind diferentele de nivel nu cred ca e o idee buna .
    2. shapa autonivelanta -> aceasta optiune mi se pare mie cea mai buna am reticente pt ca peretii au fost vopsiti cu decorativa scumpa,. iara shapa iara mizerie, si autonivelanta are in general -20mm toleranta eu trebuie sa umplu -35 in gauri si nu stiu daca e ok.
    3. nu ma deanjeaza prea mult pragurile atat cat sunt intre camere si nu pe hol. as putea pune in camerele din dreapta sus/jos extrudat + osb si autonivelanta doar pe hol. Extrudatul izoleaza mai bine, etc. etc.
    4. un mester a propus placa de 12-15 de osb pe care o aduce la nivel cu niste pene si prinde placile/ umple golurile cu adeziv polistiren . acelasi mester a propus nivelarea acelei gauri (-34 ) cu adeziv de gresie + bilute de polistiren ,osb pe deasupra .
    5. sub parchetul laminat pun folie PEE 5mm intr-o parte si an gasit permisibila la caldura doar 1.5mm pt partea cealalta, daca ajung cu shapa la acelasi nivel ajung tot cu denivelare in parchet. Pun folie permisibila la caldura in dreapta/ duc nivelul in dreapta la -3.5 ?

    Mentionez ca nu mai lucrez cu arhitectul si nici cu mesterii initiali. De la ceva vreme doar in misiunea casa mai am incredere.
    Ultima editare de Gemini; 07.feb.2019, 20:36.
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15126

    #2
    Cum ati masurat acele cote? De regula nivelul se masoara perimetral si in cateva puncte pe zonele de mijloc. Trebuie sa stabiliti planul orizontal necesar pe care sa il alegeti in fiecare camera sau in tot apartamentul daca este posibil acum. Nu inteleg de ce ati finisat peretii cu acea tencuiala daca nu ati terminat pardoselile?
    Ideal ar fi sa egalizati intai pardoselile cu o sapa autonivelanta, reduceti, cel putin pe zonele unde trebuie preluat o parte din diferenta, sa spunem circa 10mm. Ulterior se poate face o placare cu OSB peste aceasta sapa egalizata si parchetul laminat iar diferentele mici se pot prelua din grosimi diferite ale foliilor de izolatie pentru parchet. Asadar se regleaza din grosime sapa, grosime OSB si din foliile de izolatie. Se poate utiliza si polistiren expandat iar micile denivelari se pot egaliza doar cu tragerea pe suprafata amorsata a pardoselii a unui mortar de egalizare sau un adeziv de ceramica mai bun, flexibil.
    Mai exista varianta sa nu faceti pardoseala chiar dreapta daca este complicat, ramanand cu o mica panta de cativa mm pe latimea camerei, dupa cum ies masuratorile.

    Comentariu

    • vladhav
      Incepator
      • 06.feb.2019
      • 10

      #3
      Multumesc pt. raspuns. Am mai inteles cate ceva.
      Masuratori: unde e scris in prima poza aparat sta un aparat care da o linie laser orizontala. de la acea linie am masurat cu ruleta pana la podea. am facut calculele si am pus pe foaie diferentele fata de nivelul 0. laseru nu avea cum sa bata si in dormitoare ca sunt pereti intre. Pt. dormitoare (camerele dreapta sus/jos) am alte masuratori separate mai detaliate, dar nu mai am fix acelasi punct de reper. Pt aceste masuratori Laseru sta pe un scaun , da o raza orizontala in toata camera. 53,5 sunt cm. adica la 53,5 e mai la inaltime cu 10mm decat 54,5 cum se poate vedea in a 2-a poza.
      Am facut peretii inainte de pardoseala din necunostiinta de cauza/arhitectu in vacanta in Grecia/prostie / am zis ca murdaria de la pereti cade jos pe pardoseala.
      Spuneti ca se poate folosi polistiren expandat la pardoseala?
      Unde nu am incalzire nu prea stiu ce sa pun,intre shapa si pana la parchet . extrudat/expandat /osb / o combinatie intre ? pluta daca ma incadrez in costuri sau ce o mai fi. Pt. ce e recomandata una sau alta ?
      Blocul are 4 etaje, are full caramida la peretii exteriori, in general pare a fi calduros. De principiu m-ar interesa ceva in pardoseala dormitoare care sa fie 70% fonic izolator , 30% termic.
      Nu stiu daca sa fac planeitatea din shapa autonivelanta (costuri/mizerie/umiditate shapa care se poate duce in peretii de rigips ) SAU adeziv sub extrudat/expandat /osb . (risc abilitate mesteri sa nu iasa bine) + planeitate facuta din adeziv ceramica .
      Dumneavostra ce imi recomandati ?
      Ultima editare de vladhav; 09.feb.2019, 01:09.

      Comentariu

      • Gemini
        Moderator
        • 06.iun.2006
        • 15126

        #4
        Pozitionati laserul si dati nivelul la o anumita inaltime, pe tot perimetrul camerei. Se traseaza o linie de jur imprejur daca finisaul permit, altfel masurati punctual cu laserul pornit.Cu laserul in camera, se poate trasa acelasi nivel pe hol, prin usa, faceti un mic semn (ce se poate sterge ulterior) apoi va mutati in alta camera. Pozitionati laserul astfel incat sa respecte aceast semn de pe hol si datinivelul in camera 2 ... si asa mai departe. Pe mijloc se poate utiliza un dreptar sa vedeti care sunt abaterile de planeitate, denivelarile.
        O simpla spacluire cu un adeziv bun poate egaliza din diferente punctuale daca este cazul. Pentru diferente de 10-20mm se poate utiliza fie polistiren extrudat, fie o placa de OSB. Lipirea placilor asigura si o mica preluare a unor mici denivelari de cativa mm.

        Comentariu

        • vladhav
          Incepator
          • 06.feb.2019
          • 10

          #5
          Postat în original de Gemini
          Pentru diferente de 10-20mm se poate utiliza fie polistiren extrudat, fie o placa de OSB. Lipirea placilor asigura si o mica preluare a unor mici denivelari de cativa mm.
          Asa am incercat sa fac. Acum am sapa, adeziv, polistiren extrudat 2cm/1cm pe alocuri. Ca sa lipeasca placile / faca nivelul mesteru a pus si niste adeziv pe deasupra. Sper sa fie ok.
          Urmeaza straturile dintre extrudat si pana la parchet , pt. zona de pardoseala neincalzita , sunt corecte aceste variante ?
          A. OSB, folie parchet.
          B. Folie polietilena, OSB , folie parchet.
          C. Doar Folie pluta 2-10mm
          D. Folie polietilena,Folie pluta 2-10mm
          E. Doar Folie Parchet .
          F. plasa fibra de sticla cu adeziv =2 mm.Apoi folie pt parchet
          Ultima editare de vladhav; 12.feb.2019, 18:31.

          Comentariu

          Procesare...