Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sapa Perlitica - perle polistiren cu ciment

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • petrica.necula
  a răspuns
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Green Pearl.jpg 
Afișări:	88 
Mărime:	115,8 KB 
ID:	680775

  Lasă un comentariu:


 • petrica.necula
  a răspuns
  Inca nu am cumparat perlelede polistiren dar am gasit Adeplast Green Pearl si ma orientasem la asta.
  Din fisa tehnica am extras:

  Dozaj pentru 1 m3 ADEPLAST TERMOSAPA, realizat cu GREEN PEARLS ADEPLAST:
  Densitate aparenta în stare uscată ± 50 kg/m3 220 270 320 370 650
  Perle GREEN PEARLS, L 840 840 840 840 800
  Apă, L 8 0 – 100 100 – 125 120 – 150 140 – 170 135 – 170
  Ciment, kg 200 250 300 350 300
  Sort 0-4 mm (uscat), kg 0 0 0 0 285
  Ultima editare de petrica.necula; 28.aug.2020, 08:18.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Puteti posta instructiunile de pe sac?
  in mod normal o sapa cu perle nu are nisip pentru ca inrautateste gradul de izolare. In acelasi timp nisipul ii confera rezistenta pentru utilizare in spatii circulabile, altfel nu poate fi un strat portant pe care sa aplicati finisaj direct.

  Lasă un comentariu:


 • petrica.necula
  a răspuns
  Pentru o sapa usoara cu perle de polistiren ce compozitie ar fi mai potrivita? Pe sac sunt mai multe variante pentru diverse densitati, dar probabil unele au si anumite riscuri de fisurare, etc.
  Pentru astfel de sapa trebuie plasa de armare?
  Se pot amesteca perle de polistiren cu sapa de egalizare gata preparata in loc de ciment?
  Multumesc pentru suport!

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Nu are o problema planseul cu greutatea la sapa de 5cm. Se poate opt apentru o sapa mecanizata daca va este mai usor asa si este mai rapid plus calitate.
  Sapa autonivelanta la aceasta grosime nu se poate, iar perlele de polistiren nu au vreo legatura cu ea.
  Sapa usoara poate fi o solutie.

  Lasă un comentariu:


 • petrica.necula
  a răspuns
  Am o camera in care am scos parchetul vechi si trebuie sa aduc la nivel pentru a pune parchet laminat. Planseul are denivelari destul de mari si ar trebui sa pun manual o sapa cu grosimea intre 3 si 6 cm (majoritatea grosimii va fi de 5 cm).
  Ca sa nu ingreunez planseul si sa urc prea multi saci de sapa la etajul 4, pot sa combin perle de polistiren cu sapa de egalizare gata facuta la sac?
  Sau pot fi utilizate perle de polistiren in combinatie cu sapa autonivelanta? Am gasit scris pe un site ca perlele de polistiren pot fi utilizate "sub forma de sapa usoara si termoizolanta ca suport pentru placare ceramica si piatra calibrata, suport pentru parchet si straturi flexibile (mocheta, PVC, etc.) in combinatie cu sapa autonivelanta"
  Ce alte solutii imi puteti sugera pentru o variant manuala usoara fara sa car prea mult material?

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Dar va fi destul de scumpa aceasta solutie, trebuie sa luati in calcul ca nu va fi usor sa manipulatii toti sacii de ciment. Pe langa rapiditate si elicopterizarea suprafetei, sapa mecanizata presupune utilizarea unei pompa ce urca materialul acolo unde trebuie, fara efort, iar dozare este la fel de buna.
  Ultima editare de Gemini; 09.mai.2019, 19:05.

  Lasă un comentariu:


 • Carma2019
  a răspuns
  Multumesc pentru raspuns si pentru sfaturi. Sper sa gasesc o solutie cat mai buna si la un cost rezonabil. Tind sa merg pe variante cu sapa la sac , pentru ca amestecul.este dozat perfect si cred ca se va usca mai repede decat in varianta clasica.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Manopera la 100mp de sapa mecanizata este in jur de 10-12 lei/mp sau poate putin mai mult, depinde de locatie si mester. Nu am referinte in Galati dar sigur gasiti mai multe in ziarele locale si pe paginile de anunturi. La manopera adaugati 3-4 masini de nisip de 3mc, cost circa 1000 lei, circa 40 saci ciment (800 lei) plus ceva pentru aditiv si fulgii de armare (cateva sute de lei). Pana la 6000 mai este destul cat sa ramana pentru polistiren si ceva in buzunar. Este varianta optima, cu sapa la sac (exista d ela Baumit, Adeplast si altii) dar va fi mult mai scumpa, ca in calculul dvs.
  Peste extrudat nu se poate turna sapa de doar 30mm, este prea putin.

  Lasă un comentariu:


 • Carma2019
  a răspuns
  Ideea cu sspa mecanizata am intrebat la o firma si costul este destul de ridicat . Au cerut 6000 ron ( manopera + ciment+ nisip( sapa fiind elicopterizata) La acest pret tre sa mai adaug polistirent extrudat, plasa. Se ridica costul. M-am gandit si la varianta de a turna cu Cifa , unde 1mc de sapa este in jur de 200-250 ron si se mai adsuga utilizarea pompei 400 ron. este bine ?

  Am cautat si prin magazine si am gasit si la sac gata pregatita sapa , gen Solido E225. Dar la un calcul legat de consum ar fi asa : 20kg/mp/ 1cm , rezulta 20 kg x 90 mp x 5 cm = 9000kg , deci 9000/ 40kg/ sac = 225 saci ! Pret 15 ron/ sac. E corect cum am calculat ?

  Daca folisesc acest tip de produs ( sapa sac)peste extrudat de 30mm , trebuie la fel sa folosesc plasa de buzau si sa fie de minim 50 mm ? Sau merge si mai mica sapa?

  Acest perlit nu prea se gaseste. Am gasit un produs Green Pearls la 60 ron / sac 170l. Intrebarea este cum amestec ? Ce proportie ? Pe site am gasit un calculator unde introduci suprafata si iti da cantitatea de baxuri : 90 mp rezulta 76500l adica 450 bax x 170l. Deci tre sa cumpar 450 de saci ??
  Acest produs merge amestecat si cu sapa la sac ? Sau doar cu ciment si apa ?

  Poate imi recomanda cineva vreo firma , meserias Galati pentru sapa mecanizata sa vad si o alta oferta.

  Multumesc anticipat @

  Lasă un comentariu:


 • Carma2019
  a răspuns
  Multumesc pentru raspuns si sfat.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Daca turnati sapa perlitca nu are rost sa mai adaugati polistiren extrudat. Menirea ei este sa ilocuiasca atat polistirenul extruat cat si sapa de ciment.
  La prima varianta pe care o doreati, din " placa blocului + polistiren extrudat grafitat 30mm + sapa ( pe baza de ciment) cu armare plasa de buzau 50mm + sapa autonivelanta + placi extrudat 5mm cu folie aluminiu ( arbiton aqua stop) peste care in camere parchet si in hol + baii gresie. " ar trebui sa ramane doar "placa blocului + polistiren extrudat 30mm + sapa ( pe baza de ciment) cu armare plasa de buzau 50mm + placi extrudat 5mm peste care in camere parchet si in hol + baii gresie" La suprafata pe care o aveti mai bine turnati o sapa mecanizata - elicopetrizata si astfel suprafata va fi perfectam, fara autonivelanta.
  Perlitica sau din ciment, sapa se trage la fel daca o turnati manual. Se traseaza nivelul, se realizeaza fasiile de ghidaj la nivel si apoi se umple si trage sapa cu dreptarul. O sapa mecanizata se va arma cu fibre de polietilena si eliminati armarea cu plasa e otel.

  Lasă un comentariu:


 • Carma2019
  a creat un topic Sapa Perlitica - perle polistiren cu ciment

  Sapa Perlitica - perle polistiren cu ciment

  Buna seara
  Doresc sa torn o sapa la un apartament , la parter, in suprafata de 90-92mp.
  * Sapa Perlitica *
  Scopul este izolarea cat mai buna a pardoselei si reducerea de incarcare placa bloc.

  Am cateva intrebari si nelamuriri.
  In prima faza vream sa montez peste placa veche urmatoarele straturi (unde in prealabil am scos sapa veche, mozaic etc)
  - placa blocului + polistiren extrudat grafitat 30mm + sapa ( pe baza de ciment) cu armare plasa de buzau 50mm + sapa autonivelanta + placi extrudat 5mm cu folie aluminiu ( arbiton aqua stop) peste care in camere parchet si in hol + baii gresie.

  Este corect ? Mai trebuie altceva ? Folie PE , sau amorsa , amorsa hidroizolatie inainte sau dupa sapa etc ?

  Doresc sa folosesc aceste produs * Sapa Perlitica* Care ar fi straturile si ordinea corecta. Pot monta extrudat si plasa buzau peste care sa vin cu produsul Sapa Perlitica cu reteta de la producator? Sau nu este ok ?

  Care ar fi procedura corecta de turnare. ( manuala) Astept ceva sfaturi . Cum este mai bine sa procedez.

Procesare...
X