Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Refacere termoizolatie tavan gips-carton

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Refacere termoizolatie tavan gips-carton

  Buna ziua, doresc sa refac termoizolarea tavanului de gips-carton. Este un apartament la ultimul etaj si podul nu este locuibil (foto atasata).
  Intrebarea mea este daca folia antivapori este ok sa o montez dupa conturul grinzilor de lemn (schita atasata cu noua structura), altfel nu am cum o sa o etansez perfect.
  Structura actuala este urmatoarea de jos in sus:
  1. Tavan placi rigips
  2. Folie antivapori pusa la misto, efectiv aruncata peste placile de rigips si fara sa fie etansa
  3. Vata mineral de 10 cm de foarte proasta calitate intre grinzile de lemn pe suport de sarma
  Multumesc
  Fișiere atașate
  Ultima editare de Romulus.Opriscan; 03.dec.2019, 14:07.

 • #2
  Teoretic nu este ok pentru ca lipseste izolatie sub grinzile de lemn si bariera de vapori nu are ce cauta peste grinzi, acolo unde poate produce condens. Sa inteleg ca nu doriti sa desfaceti tavanul? Ce distanta este intre grinzile de lemn?

  Comentariu


  • #3
   Multumesc pentru raspuns. Da, nu doresc sa desfac tavanul, este un apartament relativ nou (6 ani). Distanta dintre grinzi variaza de la 45 la 55 cm. Nici astea nu au fost in stare sa le puna la o distanta egala. In structura actuala vata minerala este tot intre grinzi.

   Comentariu


   • #4
    Ar trebui sa umpleti spatiul dintre gipscarton si grinzi cu vata minerala, 50 sau 75mm.. Ulterior adaugati doua straturi de vata intre grinzile din lemn. Dat fiind ca nu se poate interveni pe partea de tavan, tot ce se poate face la nivel de bariera de vapori este sa o pozitionati in fiecare spatiul dintre grinzi, din grinda in grinda. O alta varianta este cea in care pentru primul strat de vata sa utilizati una cu folie de aluminiu (caserata), chiar daca nu se pot etansa bine imbinarile, dar cu putina rabdare aceste zone vor fi minimizate. Mai mult de atat nu puteti face si daca la etaj nu aveti umiditate exagerata, nu vor fi probleme.

    Comentariu

    Procesare...
    X