yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Bariera de vapori

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Bariera de vapori

  Va salut,

  De curând am achiziționat o casa P+1.Etajul nu este finisat,urmează., însă am o problema la parter.Pertii exteriori si tavanul sunt izolați cu vata minerale de 5 cm apoi este realizată structura metalică si rigips,fără a fi montata bariera de vapori.Problema este ca in spatele rigipsuli intre vata si tencuiala este umezeala excesivă,În special pe tavan.
  Intrebarea mea este daca pot monta folia bariera de vapori peste rigipsul existent după care sa pun alt rând de rigips

 • #2
  Salutare! Eu cred ca cel mai bine ar fi sa se desfaca structura sa se usuce acea umezeala.
  E gletuit deja peste rigips? In principiu cred ca s-ar putea incerca lipirea foliei cu banda dublu adeziva peste rigipsul vechi dar nu stiu daca adera banda sa tina pana vin montate celelalte placi peste si atentie ca suruburile ar trebui sa intre tot in profilele metalice nu doar in rigips.
  In orice caz folia trebuie suprapusa cativa cm si etansata la toate imbinarile si strapungerile cu banda aluminizata.

  Comentariu


  • #3
   Asa ma gândeam si eu ca nu ar fi nici o problema sa se puna bariera de vapori peste rigipsul existent(chinuit si vopsit).
   Ca il lipsești pe profil sau pe rigips (in cazul meu),important este sa nu mai treacă vapori de apa de primul strat de rigips,sa ajunga la vata bazaltica.

   Comentariu


   • #4
    Bariera de vapori pe tavanul parterului nu este necesara, este obliatorie la peretii exteriori si observam ca aveti o problema acolo, sub gipscarton. Teoretic, adaugarea unei bariere peste gipscarton (in mod etans) este o optiune dar se nasc cateva intrebari si nu exista o siguranta a lucrului bine facut. Adaugarea unui nou strat de gipscarton inseamna o cheltuiala asumata, este aproape acelasi lucru cu indepartarea gipscartonului existent si inlocuirea lui. In plus, decopertand suprafata actuala va asigurati ca izolatia este corect realizata (nu aveti vata mucegaita, ca aceasta sta pe toata inaltimea peretelui si mai ales ca este uniform asezata) si se poate verifica corectitudinea imbinarilor pe structura de metal. Analizati cu atentie optiunile inainte de a decide.

    Comentariu

    Procesare...
    X
    sigla BRAT