Izolare pod

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Vladislav20
    Incepator
    • 18.oct.2018
    • 5

    Izolare pod

    Buna ziua.

    Deasupra etajului am un pod, pe care doresc sa o amenajez un pic. Voi face 2 incaperi una pentru sport/fitness si una strict pentru citit, o biblioteca ceva.

    Atasez cateva poze si doresc sa va intreb cum vedeti izolarea, una nu foarte costisitoare.

    1) La pardoseala (peste scanduri), doresc sa pun o folie PEE, 2cm de polistiren extrudat si peste OSB. Credeti ca este ok?

    2) La acoperis ceva vata si placi de gips carton. Placile de gips carton credeti ca le pot monta direct pe grinzi?

    3) Iar la perete (unde este caramida) credeti ca este ok sa il plachez cu polistiren, avand in vedere ca la exterior exista deja polistiren de 5 cm?

    Doresc sa mentionez ca aceste incaperi nu o sa fie locuibile ci folosite doar ocazional.

    Va multumesc.
    Fișiere Atașate
    Ultima editare de calin.diaconu; 20.apr.2023, 16:58. Motiv: Introducere tag-uri SEO
  • Gemini
    Moderator
    • 06.iun.2006
    • 15056

    #2
    Intai ar trebui sa delimitam zonele ce se amenajeaza in pod. Acestea au in componenta pereti si parte de tavan din acoperisul actual sau vor fi de tipul cutie in pod?
    Pentru pardoseala trebuie sa vedem cat de plana este suprafata actuala, la prim avedere ar trebui intai sa fixati placa de OSB pentru a prelua diferentele de nivel cu rigle sau prin alte metode. O alta optiune este lipire polistiren extrudat si apoi OSB. Tavanele camerelor de sub pod cum sunt realizate?
    La acoperis trebuie izolatie de minim 20cm, tavan din gipscarton pe o retea de profile separata si nu direct pe capriori. Obligatoriu bariera de vapori intre gipscarton si izolatie. La peretii din caramida ar trebui doar tencuiti sau placati cu gipscarton. Se poate si varianta lipire polistiren expandat si apoi lipire placa de gipscarton.

    Comentariu

    • Vladislav20
      Incepator
      • 18.oct.2018
      • 5

      #3
      Buna ziua.

      Zona delimitata in pod prin incaperi, va avea in componenta atat tavan cat si zid de caramida si zid facut de mine(poza a 3-a partea dreapta de unde incepe grinda pe pardosea va fi inchisa). Pe caramida m-am gandit sa pun un polistiren expandat, iar zidul facut de mine sa il fac din rigpis+placat cu polistiren (ar fi mai ieftin decat cu osb+placare cu polistiren).

      Pardoseaua nu este foarte plana, dar cu folie PEE+OSB pot sa il indrept cat este necesar. Insa nu stiu daca sa folosesc si polistiren intre OSB si scandura si ce grosime ar trebui sa fie OSB-ul (sa fie si ok si ieftin).

      Va multumesc mult pentru ajutor.


      Comentariu

      • Nicoleta Liliana
        Incepator
        • 26.feb.2020
        • 1

        #4
        Buna ziua. Am izolat casa acum 6 ani cu placi de polistiren de 10, apoi s.a acoperit izolația cu tencuiala ornamentală. Anul acesta am observat , mai ales la soare, că pe fațada se vad cercuri rotunde unde sunt diblurile. Se vad pentru că în acel loc cercurile sunt mai deschise la culoare decât restul culorii. A mai pățit cineva așa, sau poate cineva sa.mi explice din ce cauza e așa și ce pot face???

        Comentariu

        • Gemini
          Moderator
          • 06.iun.2006
          • 15056

          #5
          Postat în original de Nicoleta Liliana
          Buna ziua. Am izolat casa acum 6 ani cu placi de polistiren de 10, apoi s.a acoperit izolația cu tencuiala ornamentală. Anul acesta am observat , mai ales la soare, că pe fațada se vad cercuri rotunde unde sunt diblurile. Se vad pentru că în acel loc cercurile sunt mai deschise la culoare decât restul culorii. A mai pățit cineva așa, sau poate cineva sa.mi explice din ce cauza e așa și ce pot face???
          Ce tip de tencuiala decorativa si ce culoare?

          Comentariu

          • Gemini
            Moderator
            • 06.iun.2006
            • 15056

            #6
            Postat în original de Vladislav20
            Insa nu stiu daca sa folosesc si polistiren intre OSB si scandura si ce grosime ar trebui sa fie OSB-ul (sa fie si ok si ieftin).
            Se poate aseza un strat de polistiren extrudat si peste acesta se aseza placile din OSB, dupa ce faceti compartimentarea. Grosimea stratului de polistiren extrudat poate fi de 3-5cm, dupa buget.

            Comentariu

            • Mircea_G
              Living Legend
              • 14.ian.2007
              • 12202

              #7
              Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	28-e1662027630825.jpg 
Afișări:	250 
Mărime:	363,2 KB 
ID:	687809 TEMA /
              izolatie din casa spre pod necirculabil :rigips/ folie / vata minerala / grinzi si scindura ! nu conteaza grosimea vatei !
              ...chestia asta presupune ca vata este in contact cu scindura , dar si aerul din pod prin lufturile scindurii .
              Se poate imbunatatii situatia ? Exista niste folie de aluminiu cu " bule " .
              Ar merge folia pusa peste scindura si niste " vata " deasupra ? Ceva riscuri de condens ???
              / am gasit si o poza , cam despre asta ar fi vorba , fara osb deasupra . Poza este aici / https://isolairthermo.eu/izolare-planseu-pod-si-tavane/
              Ultima editare de Mircea_G; 21.nov.2022, 18:17.
              Instalatii verificari-revizii gaze

              Comentariu

              • VYS
                Living Legend
                • 19.aug.2005
                • 13007

                #8
                Asa cum arata poza, merge si un strat de vata intre capriori, acolo unde folia copiaza forma planseului. Cei 10cm sunt destul de putin, dacaa r fi macar 10 intre grinzi si 10 peste primul strat si grinzi, ar fi altceva. In foto tigla nu are membrana de acoperis, ceva riscuri de infiltratii.Slabe sanse sa se faca condens undeva, nu stiou daca perimetral sunt detalii ce impiedica acoperirea barierei cu suficienta vata, aici poate fi un punct sensibil.
                VYS Blog DIY

                Comentariu

                • Mircea_G
                  Living Legend
                  • 14.ian.2007
                  • 12202

                  #9
                  Poza este de pe site !
                  In cazul meu podeaua este doar scindura la nivel , batuta . Grinzile sint in tavane .
                  Instalatii verificari-revizii gaze

                  Comentariu

                  • calin.diaconu
                    Administrator
                    • 17.mar.2005
                    • 417

                    #10
                    Salut Vladislav20 , mulțumim pentru postare si scuza-ma că-ți răspund abia acum. Topicul a rămas interesant pentru cititorii care doresc sa transforme un pod in mansarda locuibila. De aceea, cred ca sunt binevenite următoarele informații (DE CITIT INAINTE DE A NE APUCA DE TREABĂ) ...



                    În general, atunci când se efectuează modificări majore ale unei proprietăți, cum ar fi transformarea unui pod într-o mansardă locuibilă, poate fi necesar să se efectueze un nou cadastru. Acest lucru se datorează faptului că noile modificări pot afecta dimensiunile și limitele proprietății și pot influența valoarea acesteia.E important ca atunci când decizi să vinzi proprietatea, datele din acte să corespundă cu datele din teren.

                    În funcție de jurisdicția în care se află proprietatea, există reguli și reglementări specifice cu privire la momentul în care este necesar un nou cadastru. În general, este recomandabil să contactați un topograf sau un inginer geodez pentru a vă ajuta să determinați dacă este necesar un nou cadastru și pentru a efectua toate măsurătorile necesare pentru actualizarea documentației cadastrale.

                    În plus, este important să verificați cerințele specifice ale autorităților locale în ceea ce privește modificările structurale ale imobilelor și să obțineți toate aprobările necesare înainte de a începe lucrările.

                    Am selectat pentru voi câteva obligații legale pe care vă sfătuim să le aveți în vedere:
                    1. Obținerea autorizației de construire - în funcție de reglementările locale, este posibil să fie necesară obținerea unei autorizații de construire pentru a efectua lucrările de transformare a podului într-o mansardă locuibilă.
                    2. Respectarea reglementărilor privind construcțiile - proprietarul trebuie să respecte normele de construcție, de siguranță și de calitate a lucrărilor, astfel încât mansarda să fie construită în conformitate cu standardele locale.
                    3. Respectarea reglementărilor privind protecția mediului - în timpul lucrărilor, proprietarul trebuie să respecte reglementările privind protecția mediului, inclusiv eliminarea corectă a deșeurilor și evitarea poluării mediului înconjurător.
                    4. Respectarea reglementărilor privind evacuarea apelor pluviale - proprietarul trebuie să asigure o evacuare adecvată a apelor pluviale de pe acoperișul mansardei, astfel încât acestea să nu provoace probleme în caz de ploi abundente.
                    5. Respectarea reglementărilor privind siguranța la incendiu - proprietarul trebuie să ia măsuri adecvate pentru a asigura siguranța la incendiu a mansardei, inclusiv instalarea de detectoare de fum și a sistemului de stingere a incendiilor, acolo unde este necesar.
                    6. Asigurarea securității lucrărilor - proprietarul trebuie să se asigure că lucrările sunt efectuate în condiții de siguranță, pentru a evita accidentele sau incidentele care pot afecta siguranța lucrătorilor sau a altor persoane.
                    7. Respectarea regulamentelor privind accesibilitatea - proprietarul trebuie să se asigure că mansarda este accesibilă pentru persoanele cu dizabilități sau cu mobilitate redusă, unde este necesar.

                    Înainte de a începe lucrările, este important să consultați autoritățile locale și să obțineți toate aprobările necesare pentru a vă asigura că respectați toate regulamentele și normele legale aplicabile.

                    SPOR LA AMENAJARI!


                    www.calindiaconu.com

                    Comentariu

                    Procesare...