Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolatie casa si garaj LEMN

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Izolatie casa si garaj LEMN

  una ziua,

  Am construit o casa de lemn si un garaj din lemn . Materialul lemnos fiind semi uscat a inceput sa crape pe alocuri . Ca si detalii casa e construita din calote de 14cm la exterior zidurile interioare din calote de 12 cm , acoperita cu tigla . Garajul este tot din structrura de capriori de lemn si pereti din dulap de 5 cm.
  As avea de anumite sugestii vis a vis de izolatia exterioara a garajului cat si a casei cat si un tratament pentru lemn ( cred ca https://www.deposib.ro/tratament-pre...arent-5kg.html ar fi un produs care ar fi cat de cat bun ca si solutia ... dar... nu imi dau seama daca solutia aceasta ajuta si la stabilizarea lemnului).
  Pentru garaj as dori sa il plachez la exterior cu o varianta low cost ( polistiren ? ) apoi plasa si tenculaiala .... intre polistiren si lemn ce sa pun ? La interior o sa pun intre dulap si fata exterioara a grinzilor o sa pun vata apoi o sa pun rigips .
  La casa ... ce sa aplic inainte de a a aplica panouri de vata bazaltica cu puncte de adeziv si apoi fixare mecanica ?
  Cam acestea sunt intrebarile mele momentan .
  Va atasez poze cu casa si garajul .


  Va multumesc

 • #2
  Tratamentele pentrulemn nu au ce s stabiizeze, ele realizeaza protectiile pentru care sunt create: "pentru protectia preventiva pe termen lung a lemnului impotriva mucegaiului, a ciupercilor si a insectelor daunatoare lemnului"
  Nu se va inampla nimic, oricum va fi inchis in structura lemnu si odata cu etansarea exterioara se va stabiliza si craparea, fiind mai putin expus la apa si soare.
  Poti lua in calcul aplicarea unor placi de OSB dac suprafetele nu sunt foarte drepte (ai abateri mari intre bucatile de lemn) sau poate o izolatie cu vata intre rigle de lemn si inchdere cu lambriu, daca to ai o casa din lemn. Daca plachezi direct si in puncte, obligatoriu fixare mecanica cu dibluri de vata/polistiren, dupa cum izolezi.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Multumesc mult pentru sugestie . Da in principiu se va aplica fixarea mecanica a izolatiei. Multumesc

   Comentariu

   Procesare...
   X