Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolatie pardoseala pe beci

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Izolatie pardoseala pe beci

  Salut

  Am o camera pe beci pe care vreau sa pun parchet

  Pardoseala are 20cm grosime fara materiale izolatoare.

  Ma gandeam sa pun placi de polistiren extrudat de 6mm pe care sa pun parchet direct.
  Parchetul urmeaza sa aiba 8mm
  Mai recomandati ceva? Din motive logistice ma limitez la stocul celor de la Leroy Merlin

 • #2
  Ce inseamna "pardoseala are 20cm"? Extrudatul de 6mm poate fi prea putin, ai si varianta de 10mm daca nu doresti o izolatie mai groasa. Fiind peste beci ar trebui izolatie serioasa.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Buna ziua . Pentru a nu mai deschide alt topic , ma alatur si eu discutiei cu acelasi subiect . Am cumparat un apartament cu doua camere situat la perterul blocului iar sub apartament exista boxe ( beci ) , cu amprenta zidurilor de rezistenta ale blocului . Mentionez faptul ca blocul este contruit din placi prefabricate , iar boxele de la subsol sunt individuale si sunt inchise cu usa , etc . Ce vreau eu sa fac.....este ca in viitorul cat mai apropiat sa ma gandesc la o varianta de termoizolatie a planseului pe intreaga suprafata a apartamentului pentru ca iarna este foarte rece . Din partea dumneavoastra vreau un sfat sau mai bine spus sfaturi pentru realizarea cat mai optima a termoizolatiei tinand cont de faptul ca nu am la dispozitie decat max 4 cm ptr o suprainaltare a pardoselii . Planseul este tot din prefabricat avand un adaos de sapa cu o grosime de 4- 5 cm .Intentionez ca dupa termoizolare sa montez un parchet cu grosime de 10 -12 mm.Astept cu nerabdare sfaturile dumneavostra .

   Comentariu


   • #4
    Daca ai de gand sa renovezi pe interior, sigur gasesti loc pentru un strat de polistiren extrudat de 4-5cm peste care sa torni o sapa de egalizare. Vei constata marimea spatiului disponibil cand vei decoperta straturile existente.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #5
     Pai in prezent am linoleum pe jos . Daca va referiti la decopertarea sapei existente nici un gand , a mai incercat un vecin si a distrus instalatia electrica a prizelor . Dupa mai multe consultari intentionez urmatorul proiect . Dezlipesc linoleumul , aplic o amorsa , apoi o hidroizolatie dupa care montez sipci tranzversale de 3 cm inaltime , int-re ele vata minerala , folie bariera de vapori apoi osb de mm. Peste osb folie si parchetul propriuzis . Daca este gresit va rog sa corectati acolo unde este cazul .

     Comentariu


     • #6
      Daca se scoate sapa, sigur se poate face cu atentie ca sa nu deterioram instalatia electrica ingropata. Eventual se poate reface odata cu pardoseala, adusa la nivelul de calitate de astazi.
      Daca nu doresti acest lucru, de regula linoleumul se dezlipeste greu, depinde cum a fost lipit. Amorsa si hidroizolatia nu isi regasesc locul. Sipcile trebuie fixate pentru a nu scartai si trebuie strat de separare spre OSB, din acelasi motiv. Distanta intre rigle mai redusa, placa de OSB mai groasa, nu sunt 18mm.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • #7
       Intentionez ca distanta din-tre grinzi sa fie de 50 cm golul fiind casetat cu vata . Pe partea de sus a grinzilor unde intra in contact cu osb_ul se aplica un cordon de silicon pentru a nu scartai la atigere . Eu intentionam sa pun OSB de 10 mm , dar cum spuneti ca nu este de ajuns mai studiem acest aspect . Acum nu stiu daca grinzile sa le aplic direct pe sapa sau sa pun o folie cu aluminiu . Am vazut ceva in magazinele de bricolaj . Folie de 2mm cu aluminiu . La fel vreau ca lemnul sa-l tratez contra acarienilor cu o solutie sau vopsea.

       Comentariu


       • #8
        Ciar daca initial pare complicat , izolarea prin subsol pe tavan este solutia cistigatoare , mai ales ca se poate monta la o grosime mare .
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu


        • #9
         Da , dar asta insemna sa obtin acordul tuturor locatarilor care detin in proprietate boxe la subsol pe amprenta apartamentului meu , apoi sa fac izolatia . Nu mai spun ca unii mai au si rafturi , etc .

         Comentariu


         • #10
          Avind in vedere situatia economica actuala , le poti impune . Izolatia este mai importanta decit un raft cu troace .
          Instalatii verificari-revizii gaze

          Comentariu


          • #11
           De rasul curcilor .....Astazi am fost la subsol impreuna cu vecinii si surpriza mare ....planseul este izolat . Mai precis are un strat de 5cm de vata de scticla aplicata pe prefabricat urmat de o plasa cu ochiuri de 100x100mm, apoi plasa de rapitz si tencuit . Este izolat tot subsolul mai putin partea unde sunt scarile si holul blocului .In principiu tot vreau sa fac o termoizolatie ptr ca este foarte rece jos .

           Comentariu

           Procesare...
           X