Sfat izolare pod circulabil

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Silvyu2005
    Incepator
    • 09.oct.2022
    • 5

    Sfat izolare pod circulabil

    Bună ziua,
    în urma cu 2 ani am achiziționat o casa, fiind prima casa achiziționată nu am fost atent la toate detaliile si am următoarea situatie:
    - tavanul este din rigips, prins cu profile pe lemn, în prima iarna, am observat ca nu se menține căldură, și ca exista pierderi. Podul este circulabil, am scos câteva scânduri și am aflat faptul ca a fost întinsă "la misto" vata de 5cm direct peste rigips,fără folie sau altceva, și tăiată tot la mișto, cu foarte multe locuri goale, locuri în care se vede rigipsul.
    Am făcut următoarea chestie:
    -am dat deoparte vata de 5cm și am pus un strat de vata de sticla cașerata cu aluminiu de 10cm, cu folia de aluminiu spre casa, peste care am adăugat și vata de sticla de 5 cm. E clar, ca tot exista punți termice, datorate în principal faptului ca vata de sticla cașerata nu este prinsa una de alta.
    întrebarea mea este următoarea:
    Pentru a avea cat mai putine pierderi de caldura prin tava/pod, ar fi ok sa adaug peste scândură folie reflexiva sau polistiren extrudat de 2-3 cm,prins cu spuma?
    Totodata acoperisul este cu tigla, fara arteriala.
    Adaug și ceva poze pentru a va face o idee.
    mulțumesc!
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34919

    #2
    Acoperisul pare sa fie cu tigla de beton, pe timp de vara se incinge foarte tare si probabil este imposibil de rezistat in spatiul podului, cu influenta spre camerele de sub pod. Fara asteriala si fara membrana pentru acoperis, etanseitatea acestui acoperis este una minima, depinzand doar de gradul de suprapunere al tiglelor.
    Faptul ca aveti acces la tavan, prin pod poate fi un aspect ozitiv, se poate incerca aplicarea unei bariere de vapori prin aceasta zona, etansand punctul fiecare strapungere a bridelor de fixate profile metalice. este mai greu dar se poate daca aveti rabdare. Ulterior asezati vata pe care o aveti si umpleti intreaga structura disponibila, daca intra doua straturi asezate pe directii diferite este foarte bine.
    Ca sa nu adaugati izolatie peste scandura de podire, se poate suprainalta pardoseala podului cu ajutorul unor rigle din lemn, in acest fel se poate face loc pentru inca un strat de izolatie.
    O alt idee ar fi ca peste bariera de vapori de care am amintit sa adaugati intai un strat de polistiren extrudat de maxim 5cm, daca este posibil prin pod - depinde daca se poate introduce placa in tavan prin spatiul dintre grinzi (pare sa fie loc), apoi asezati straturi de vata minerala.

    Comentariu

    Procesare...