Sapa etaj

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • hornaru
    Incepator
    • 14.ian.2013
    • 12

    Sapa etaj

    Salutare....am placa de beton turnata la etaj, 15cm si as dori sa o nivelez cu o sapa usoara. M-am gandit la varianta extrudat 30mm,plasa armare fibra si peste sapa in sine. Nedumirirea mea este:
    - din ce material si ce grosime sa o torn?
    - se mai pune folie peste extrudat, inainte de a turna sapa???
    multumesc...!!
    Ultima editare de calin.diaconu; 14.feb.2023, 19:00. Motiv: Editare tag=uri SEO
  • VYS
    Living Legend
    • 19.aug.2005
    • 13008

    #2
    Deasupra acestui planseu avem camera locuita sau pod?
    Exista ceva instalatii trase peste placa ce ar necesita acoperire?
    VYS Blog DIY

    Comentariu

    • calin.diaconu
      Administrator
      • 17.mar.2005
      • 419

      #3
      ... mesajul Forumistului hornaru, mi-a adus aminte de inceputul anilor 2000 - când s-a lansat șapa de egalizare (Thomsit). Am găsit acest articol în arhiva Misiunea Casa ... vă invit să ne uităm peste el cu ochi critic, cum altfel ...?

      Revenind la întrebarea Forumistului Misiunea Casa, mi-au atras atenția: (1) termenul de ”șapă ușoară” precum și (2) detaliile solicitate, pe bună dreptate, de VYS și ... am câteva răspunsuri pe care le voi posta mai jos, pentru cei interesați. Totodată, îi rugăm și îi încurajăm pe Forumiști să posteze imagini/fotografii. E un mod simplu de a explica cu mai multe detalii topicul de interes! Succes în amenajări!

      Există mai multe tipuri de șapă - ce este ”șapa ușoară”?

      Termenul "șapă ușoară" se referă la un tip de șapă utilizată în lucrările de finisare a suprafețelor interioare ale pereților sau podelelor. Această șapă este mai subțire decât alte tipuri de șapă și este concepută pentru a crea o suprafață netedă și uniformă, cu un aspect finit, fără a adăuga un volum semnificativ de greutate sau grosime la suprafața tratată. De obicei, această șapă este aplicată în mai multe straturi subțiri și este finisată cu o șmirgheluire fină pentru a obține un aspect uniform și finit.

      Se poate circula pe o șapă ușoară?

      Dacă este aplicată corect și este lăsată să se usuce complet, o șapă ușoară poate fi suficient de rezistentă pentru a permite circulația pe ea. Cu toate acestea, înainte de a permite circulația, este important să se asigure că șapa este complet uscată și dură, pentru a evita deteriorarea sau fisurarea ei. Este, de asemenea, important să se ia în considerare greutatea și frecvența circulației, astfel încât să nu se depășească capacitatea de încărcare a șapei și să nu se producă daune sau uzură excesivă.

      Cum trec instalatiile (electrice, sanitare) printr-o șapă ușoară?

      Pentru a trece instalațiile electrice sau sanitare printr-o șapă ușoară, acestea trebuie să fie amplasate înainte de aplicarea ultimului strat de șapă. În cazul instalațiilor electrice, acestea trebuie să fie amplasate înainte ca primul strat de șapă să fie aplicat. Se vor face decupaje în stratul de șapă pentru a permite trecerea cablurilor și se va instala apoi un canal de cabluri pentru a proteja cablurile și pentru a ușura trecerea lor prin stratul de șapă. După instalarea canalului de cabluri, se poate aplica stratul de șapă de finisare peste instalațiile electrice.

      În cazul instalațiilor sanitare, acestea se vor amplasa de obicei înainte de aplicarea primului strat de șapă. Pentru a trece țevile prin stratul de șapă, se vor face decupaje corespunzătoare în stratul de șapă și se va aplica un strat suplimentar de șapă peste țevi pentru a le proteja și pentru a le fixa în loc. Este important să se ia în considerare cerințele de protecție și siguranță corespunzătoare pentru toate instalațiile trecute prin șapă, precum și să se asigure o izolare corespunzătoare între instalații și stratul de șapă pentru a evita posibile scurgeri de apă sau probleme electrice.



      www.calindiaconu.com

      Comentariu

      Procesare...