Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Preintampinare probleme condens

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Gemini
  a răspuns
  Răspuns la: Preintampinare probleme condens

  Problema pe care o vad poate fi legata de mentinerea aderentei dintre stratul de CM 17 si polistiren. Aceasta ar putea sa se desprinda in timp, si sa fie nevoie sa refaceti suprafata.

  Lasă un comentariu:


 • krydoo
  a răspuns
  Răspuns la: Preintampinare probleme condens

  aceeasi situatie si la mine. la interior am montat vata minerala bazaltica de 5 cm cu folie de aluminiu pe profile de aluminiu si apoi rigips. in balconul de deasupra era deja gresie pe care nu am scos-o. am dat un strat de amorsa de hidroizolatie, apoi un strat mai gros de hidroizolatie(pasta bituminoasa aplicata cu pensula). peste ea s-a pus direct polistiren extrudat de 3 cm. apoi plasa de fibra de sticla si un strat subtire de cm17. dupa uscare s-a montat gresia portelanata de exterior tot cu cm17. chitul de rosturi este aquastatic. din punct de vedere al hidroizolatiei si termoizolatiei cred ca este ok. din pacate spatiul pana la usile balconului nu mi-a permis sa torn si o sapa. pot apare probleme in timp din aceasta cauza?

  Lasă un comentariu:


 • sebica79
  a răspuns
  Am inteles, atunci nu o sa mai montez nimica dupa placile de gipscarton.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Consider ca un start de vata in zona respectiva nu mai este necesar.

  Lasă un comentariu:


 • sebica79
  a răspuns
  Si eu consideram la fel, dar imi fac probleme doar din cauza polistirenului montat la interior.

  Lasă un comentariu:


 • VYS
  a răspuns
  Eu cred ca este inutil sa mai pui ceva in acea zona atat timp cat ai polistiren la exterior.

  Lasă un comentariu:


 • sebica79
  a răspuns
  Ideea este ca nu stiu daca mai are rost sa mai montez vata in spate la gipscarton din moment ce pe balcon s-a montat polistiren extrudat de 5 cm, iar la interior inca 25 cm de polistiren expandat. Peretele exterior fiind termoizolat cu polistiren expandat de 5 cm.

  Credeti ca este necesara montarea vatei minerale?

  Asta era si ideea, daca e sa se monteze, in acest caz particular, are un rol benefic sau s-ar putea sa faca ceva condens pe ea ... la interior. Nu stiu exact, de aceea as dori sa interveniti din nou (eventula cu intrebari suplimentare daca nu s-a inteles exact situatia de fata).

  In maxim 5 zile, cred ca se va monta gipscartonul pe tavan si as dori sa stiu neaparat daca mai este nevoie.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Va mai fi montata vata minerala sub gipscarton?

  Nnu cred ca aveti nevoie de bariera de vapori in conditiile in care zonele adiacente sunt izolate corespunzator si este eliminata posibilitatea de aparitie a condensului.

  Acum, daca se va monta totusi, nu va deranja absolut deloc.

  Lasă un comentariu:


 • sebica79
  a răspuns
  Am promis ca revin cu detalii.
  Pana la urma am reusit sa fac eu o hidroizolatie (am apelat la o persoana competenta) la nivelul balconului (deasupra apartamentului meu) cu un material muult mai superior de grosime 4 mm, cu o suprafata de contact muuult mai elastica si aplicata cum trebuie.

  Peste aceasta suprafata, am montat un polistiren extrudat de 5 mm iar peste acest polistiren o sapa de grosime maxima 5 cm. Din acest punct de vedere, cred ca este destul de bine termoizolata aceasta suprafata de tavan. Din pacate nu am putut sa mai merg macar 50 cm cu polistiren extrudat, din suprafata balconului in stanga si in dreapta la vecin pentru ca nu s-a dorit sa se incarce in zonele unde nu s-a termoizolat cu material in plus (aparea o treapta la nivelul balconului la ceilalti vecini, la nivelul sapei din balcon). Dar banuiesc ca nu vor fi probleme ... nu?!

  Iar acuma nu stiu cum sa procedez, sa mai pun bariera de vapori la interior inainte de a monta gipscartonul?! Reamintesc, se poate vedea si din poze ... acea zona este umpluta cu polistiren.

  Astept un raspuns cat mai repede de la d-va, pentru ca va urma foarfte repede montarea gipscartonului.

  Va multumesc anticipat.

  Lasă un comentariu:


 • sebica79
  a răspuns
  Deocamdata o sa incerc "sa montez" polistiren extrudat in sapa din balconul de deasupra, iar in interior o sa incerc, din nou, sa montez vata URSA cu bariera de vapori (pentru linistea mea).

  Cel mai important mi se pare polistirenul extrudat din sapa de la balconul mansardei.

  O sa revin cu informatii legate de ce am reusit sa fac pana la urma.

  Lasă un comentariu:


 • VYS
  a răspuns
  Nu ai nevoie de bariera respectiva. Nu ai de ce sa iti faci griji din punctul meu de vedere.

  Lasă un comentariu:


 • sebica79
  a răspuns
  Asa cum ati spus si d-va, de altfel cum o spun si cartile de specialitate, bariera de vapori se utilizeaza in momentul in care, vaporii pot migra spre zone mai reci decat cele interiorare (vezi placa superioasa de la mansarde, etc). In cazul meu, o parte din tavanul camerei este balcon descoperit pentru cel de deasupra (se poate vedea in desen si poze).

  Montand polistiren extrudat de 3 sau 5 cm in sapa de la balconul mansardei si avand inca vreo 30 cm de polistiren expandat (folosit ca si cofraj - se poate vedea din poze), este nevoie de bariera de vapori intre tavanul de fier beton si placile de gipscarton ce vor acoperi tavanul de fier beton? Cu alte cuvinte, va mai fi atat de rece tavanul in zona balconului de la etajul superior incat sa fi nevoie de bariera de vapori?

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Nu am inteles exact care este problema cu bariera de vapori in balconul dvs.
  Bariera de vapori se utilizeaza acolo unde exista posibilitatea migratiei vaporilor spre zone mai reci decat cele interioare - in speta pereti exteriori, terase, mansarde) si care au in componenta materiale sensibile la umiditate - de exemplu vata minerala de sticla.

  Amplasarea acesteia se face intotdeauna pe partea calda a suprafetei.
  In cazul utilizarii izoaltiei din vata minerala caserata cu aluminiu, aceasta folie indeplineste rolul de bariera de vapori. Montarea fasiilor de vata se va face astfel incat izolatia sa fie continua - fara zone neacoperite iar marginile foliei de aluminiu se imbina pentru a realiza o suprafata continua si etansa.
  Functie de pozitia de amplasare a stratului izolator in structura metalica, folia va imbraca sau nu profilele metalice.

  Lasă un comentariu:


 • sebica79
  a răspuns
  Postat în original de Gemini
  Cu privire la zona umpluta cu polistiren, daca se adauga vata cu bariera de vapori, nu vor fi probleme cu condensul sau mucegaiul in spatele acestuia.
  As dori sa mai discutam daca se poate urmatoarele aspecte.
  Un membru marcant al acestui forum, amintea in acest topic, faptul ca, daca este montat polistiren extrudat pe balcon sub sapa, nu mai este cazul sa se monteze bariera de vapori in interior.
  As dori sa ma asigur 100% de acest lucru ... sunt prezente si pozele si dimensiunile interioare. Va rog sa mai interveniti sa analizam mai amanuntit problema, daca considerati ca este cazul.

  In al doilea rand, as dori sa mai discutam si situatia, daca este necesara instalarea acelei bariere de vapori, cum sa fie instalata corect in acest caz. Pe de alta parte, as dori sa o montez si aceasta bariera.
  Constructorul va placa cu gipscarton tavanele, implicit si acea zona. Eu m-am hotarat sa montez, pe cat se poate, si vata minerala cu folie de aluminiu pe o parte din ea (banuiesc ca reprezinta bariera anticondens). Am dubii doar la montarea acelei vate datorita profilelor pe care vor fi prinse placile de gipscarton. NU cred ca poate fi montata bine si perfect etans. As dori daca se poate sa ma indrumati sa iau cea mai buna solutie si in acest caz pentru a elimina din start viitoare posibile probleme ce pot sa apara.

  Va multumesc anticipat.[/i][/b]

  P.S. Astept cu nerabdare raspunsurile/discutiile pe aceasta tema pentru ca, cat de curand vor fi montate placile de gipscarton.

  Lasă un comentariu:


 • sebica79
  a răspuns
  Imi cer scuze pentru cum m-am exptrimat (nu sunt inginer de specialitate, de aceea am si apelat la sfaturile d-va).
  Acuma, in apartament, peste placa de beton, s-a montat polistiren extrudat, peste care s-a turnat direct sapa, cu inaltime de =~ 5 cm. Intre polistirenul extrudat si baza sapei, nu s-a montat acea plasa, de care s-a amintit, insa dupa spusele d-va, daca sapa este mai mica de 5 cm, atunci nu e cazul pentru asa ceva.

  Cat despre hidorizolatie, da, peste acesta hidroizolatie se va monta polistirenul extrudat iar mai apoi sapa. Deocamdata atata, iar viitorul proprietar al apartamentului de deasupra mea, va trebuie probabil, asa cum ati afirmat si d-va, sa aplice sub placile ceramice, un strat hidroizolant suplimentar.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X