Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cum sa scap de mucegaiul dintr-un beci de caramida hidroizolat

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Răspuns la: Cum sa scap de mucegaiul dintr-un beci de caramida hidroizolat

  Multumesc frumos!

  Comentariu


  • #32
   Răspuns la: Cum sa scap de mucegaiul dintr-un beci de caramida hidroizolat

   Buna seara.
   Acum ceva timp mi-ati dat o solutie; Nu am reusit inca sa ma apuc insa intre timp pe tot perete pica zugraveala din loc in loc si ce este mai rau, de jos de la perete nu este picata zugraveala insa are puncte negre din loc in loc ca si cand am facut cu bidineaua
   Credeti ca asa este varianta ce mai buna? sa dau jos toata tencuiala pe tot perete spre gradina, unde si am mucegaiul, tecuiala trebuie facuta din nou din ce imi spuneti, se poate sa imi dati mai multe detalii? din nisip? var si ciment? Eu cred ca cel care a facut beciul prima data l-a facut foarte subtire; apoi ti spus ca sa spal cu solutie de mucegai: o singura data sau spal, ii las 2 ore ex si apoi spal din nou? Sau din ce am vazut mai este o varianta : https://www.realitatea.net/cum-sa-sc...a_1827308.html ; ce credeti? dupa ce spal o sa cumpar mortarul din doua straturi : primul cu bidineaua si al doilea la gletiera. Se poate sa imi spuneti la fel mai explicit? pur si simplu pun mortarul cu apa (ma uitam sa vad modul de aplicare : (https://www.dedeman.ro/bucuresti4/mo...5-kg/p/6001273 ) vopsire si spaclurie.
   Si important din ce am vazut, cu bidineaua prima data pe suprafata umezita: asta inseamma ca dupa ce tencui stropesc cu apa ca sa fie umezita si ulterior spaclurie? si finalul tencuirea finala cu var sau cu decorativ sau?
   Inca o data scuze daca va bat la cap insa nu vrea sa fac prost si sa iau din nou de la capat dupa.
   Nu stiu daca se vad pozele; sunt de azi facute. Am incercat sa fac si o solutie cu otel, bicarbonat si apa ca sa iau sporii insa se fac din nou. Probabil ca este mucegai in betonul cu care s-a facut beciul deoarece orice am facut pana acum se fac din nou.
   Am pus acum din nou ( am sters cu carpa putin uda pe perete unde erau puncte negre ; tot acolo am sters cu carpa umeda ca sa iau sporii de mucegai)

   https://ibb.co/gPzAV8
   https://ibb.co/iOjAV8
   https://ibb.co/n6oR3T
   Ultima editare de AlinAz; 11.iun.2018, 19:11.

   Comentariu


   • #33
    Buna ziua, se poate da un raspuns la ultimul mesaj de mai sus?

    Comentariu


    • #34
     Nu este o problema, putem discuta oricat dar important este sa faceti ceva pentru a repara situatia. 1. Solutia antimucegai curata mucegaiul actual daca aplicati o data si va proteja o mica perioada suprafata. Efectul nu va fi indelungat pentru ca o sa aveti condens si acesta va produce alt mucegai. 2. Trebuie sa asigurati doua guri de aerisire, una in partea inferioara pentru admisie aer si una in partea superioara pentru evacuare aer. Va fi o circulatie permanenta de aer si aceasta va reduce umiditatea si implicit condensul. 3. Termoizoalrea exterioara poate ajuta 4. Hidroizolarea interioara cu aceas solutie se aplica in strat subtire, dupa curatarea suprafetei pana la tencuiala/zidarie. Primul strat cu o bidinea, al doilea cu gletiera, in total cele doua straturi vor avea 2-3mm.

     Comentariu


     • #35
      Buna ziua, am un beci din bolțari sub o magazie. Nu e hidroizolant cu nimic și terenul e și un pic în panta, astfel încât umezeala e f mare. Am și 2 tuburi de aerisire, unul de admisie aproape de podea și celalalt de evacuare, în coltul opus, aproape de tavan. Însă nu prea își fac treaba, peretele dinspre panta e deseori umed chiar dacă nu ploua, astfel încât a apărut mucegai pe borcanele ce le am în beci. Ar merge dat cu var pe pereții din bolțari, sau ce soluții necostisitoare as avea?

      Comentariu


      • #36
       Mucegaiul provine de la umezeala aerului din beci. Umiditatea nu se poate reduce fara a avea pereti hidroizolati pe exterior, mai ales ca cei realizati din boltari inseamna o zidarie deficitara.Nu se poate interveni pe exterior sa hidroizolati? Nu puteti mari aerisirea beciului prin marirea gurilor de admisie si evacuare aer?

       Comentariu

       Procesare...
       X
       sigla BRAT