Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Condens glaf

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Puteti incerca sa il taiati cu o foarfeca de tabla cat mai aproape de fereastra iar apoi sa montati in bormasina asa ceva: https://www.emag.ro/set-5-discuri-de.../pd/E7QHNBBBM/ si sa taiati sub rama geamului,dupa care montati un glaf pvc daca e loc sub rama geamului ,daca nu langa rama fara sa se astupe gaurile scurgere condens daca exista,insa inainte de montare trebuie izolat bine cu spuma legatura cu exteriorul pe sub rama geamului.Sau daca puteti taia aproape de rama ,distanta ramasa indoita sub rama si izolata cu spuma.

  Comentariu


  • #17
   mulțumesc! par foarte folositoare discurile astea. stiti ce grosime taie? izolarea doar cu spuma sau e bun și silicon ft101?

   Comentariu


   • #18
    Nu cunosc detalii tehnice dar cred ca glaful e aluminiu si e posibil sa mearga fara probleme. Daca e folosit pentru termoizolatie siliconul nu e folositor.

    Comentariu


    • #19
     mulțumesc!

     Comentariu


     • #20
      am tăiat glaful de metal din interior si tot se uda peretele in colturi. care sa fie cauza? a intrat apa în perete? care e soluția acum?

      Comentariu


      • #21
       Verificati de infiltratii ,daca a ramas ud este posibil sa fie apa in zid. daca a fost si uscat e posibil al colt sa aiba izolatie insuficienta si sa faca condens.

       Comentariu


       • #22
        dimineața e ud. dupa pranz cand bate soarele se usuca. poate sa fie izolatia prost facuta in colt sau e pentru ca a rămas cealaltă jumătate de glaf?

        Comentariu


        • #23
         Nu e de la glaf,se face condens pe acea zona pentru ca este mai rece . Daca e izolat si la interior vedeti daca puteti injecta ceva spuma .

         Comentariu


         • #24
          Depinde cat s-a taiat si cat aer umed ajunge pe suprafata lui rece. Poate fi un cumul de factori, poate fi apa sau condens ce se prelinge de sub tamplarie. La interior ar trebui inchisa circulatia aerului catre glaf pentru a elimina o parte din cauze.
          Puneti o foto cu glaful taiat? Nu reusiti sa il scoateti de tot?

          Comentariu


          • #25
           este taiat exact pana la marginea tâmplăriei.nu am făcut o poza atunci ca nu am crezut că o sa mai fie probleme. am acoperit cu spuma si am pus un lambriu de 10cm pentru că glaful cel mai mic din magazin e de 15cm si imi lua din spatiu iar marginea aia oricum are 7cm.ca sa il scot tot trebuie sa chem firma de tâmplărie dar dacă doar asta e soluția o sa o chem. după ce am taiat glaful era umed sub el. am lăsat câteva zile sa se usuce apoi am pus spuma. atunci nu era ud peretele dimpotrivă s a uscat si partea care a fost sub glaf. nu stiu daca motivul a fost ca era mai cald afara sau ca peretele avea unde sa respire. acum condensul care se formează pe geam nu cred ca trece prin spuma. oricum doar azi s a făcut condens pe geam. ieri nu era condens pe geam dar peretele tot era ud. si se vede ca apa vine din perete. si daca condensul vine de dedesubt sau din perete de ce se formeaza? scoaterea totala a glafului e soluția? dacă nu care e?

           Comentariu


           • #26
            Dupa cate se vede pe perete acele picaturi mari de apa cred ca lipseste cu desavarsire izolatia,cel putin acolo la interior.

            Comentariu


            • #27
             este izolatie cu polistiren la exterior.. cred ca s-a infiltrat apa de la tâmplăria montata prost peste glaful de aluminiu si fara izolatie.intre tâmplărie si glaf nu exista spuma decat pe laterale. a fost pus un strat de silicon care s a strâns de la soare. șuruburile au gaurit glaful si pe acolo s a infiltrat apa. eu nu am știut cum trebuie montata tâmplăria si am crezut că cel care monteaza stie fiind cel cu care dezvoltatorul a pus tâmplăria la toate blocurile. acum e de ajuns sa scot si cealaltă jumătate de glaf si sa montez un glaf exterior?

             Comentariu


             • #28
              NU cred ca scoaterea glafului exterior va rezolva problema. Toate glafurile exterioare sunt metalice sun nu sunt astfel de probleme. Din ce se vede in poze,partea aceea pe care se face condens este in contact direct cu exteriorul,nu este izolata ,si in consecinta este foarte rece si face condens pe ea.Acea apa este din interior. Incercati sa tineti o sursa de caldura acolo si sa ventilati mai des. Daca se usuca complet e posibil sa nu mai apara.

              Comentariu


              • #29
               chiar daca nu va vine sa credeti este izolata si partea aia.. am luat apartamentul cand inca se construia deci stiu. am calorifer in balcon si aerisire fac in fiecare zi. poate toate glafurile exterioare sunt din aluminiu dar sunt montate doar la exterior cu inclinatie si hidroizolație. la mine tâmplăria este peste glaf fara punte termica si siliconul care a fost pus la exterior s a strâns de la soare si intra apa pe sub tâmplărie. înainte să vad cat de grav este si cate greșeli s-au facut credeam ca pot sa fac ceva fara sa ajung la demontarea sticlei. acum as vrea să stiu daca dupa scoaterea glafului si montarea corecta se va usca peretele si nu o sa mai fie probleme sau a fost afectata izolatia si o sa trebuiască refacuta?

               Comentariu


               • #30
                Ce este gesit la acest balcon? Putem vedea o foto cu un cadru larg, sa vedem toate zonele?
                Ce observam in prima foto postata mai sus este condens puternic pe tamplarie si geamul termoizolant. Eu unul am un balcon spart si izolat (calorifer in camera, nu in balcon), tamplarie PVC 5 camere si tripan. Niciodata nu am condens atat de puternic ca in foto, indiferent cat de frig este afara.
                Explicatia la dvs, poate fi legata de umiditatea interioara ce se acumuleaza in aceasta camera. Aveti un higrometru pentru a vedea cat este umiditatea aerului? Exista o circulatie a aburului din vreo baie sau bucatarie in aceasta zona? Este prea multa apa (condens) pe tamplarie ca sa fie o problema de infiltratii.

                Comentariu

                Procesare...
                X