Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Condens glaf

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Andreea. P
  a răspuns
  da are și suruburi ma refer sa nu se lase. probabil ca nu. ca idee dacă pe cineva ajuta postare mea (poate ar fi trebuit pusa la tâmplărie) discurile mici dremel nu ajuta decat dacă ai și unealta dremel pentru ca mandrina de la bormașina are diametrul mai mare decât discul dremel. nu am vrut sa dau inca 250 lei sa o folosesc doar pentru asta. am taiat tot cu flexul și s-a zgariat puțin tâmplăria. in colturi am folosit o dalta. nu se mai uda peretele doar intre toc și cercevea mai este putin condens. de la ce poate fi? mulțumesc pentru toate răspunsurile.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Spuma poliuretanica nu are rol de fixare mecanica, ea umple golul, asigurand o termoizolare corecta. Fixarea de rezistenta a tamplariei este data de suruburile autofiletante. La exterior, trebuie sa remontati un glaf etans pe tamplaria din PVC, fara a obtura gaurile de scurgere a condensului din tamplarie.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  a fost montatorul si a scos glaful.chiar ușor..a scos sticla, șuruburile care erau si la geamurile fixe, si apoi a bătut in glaf cu o șurubelnița și un ciocan. pe măsură ce iesea glaful punea alte pene. apoi a bagat spuma. i-am spus sa pună si benzi izolatoare,a spus că pune dar nu a pus. golul dupa scoaterea glafului e cam 5 mm. e destul stratul de spuma ca sa susțină tâmplăria si sa izoleze? sau ce ar mai trebui făcut? mai pot fi puse benzi izolatoare acum?

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  tot ce ati scris este exact ce am aflat si eu documentandu-ma..dar am aflat prea târziu. mulțumesc!

  Lasă un comentariu:


 • calinesq91
  a răspuns
  Pacat de banii multi dati pe tamplarie performanta, pentru ca montatorul si-a batut joc de lucrare... Eu n-am mai vazut tamplarie montata peste glaf. Glaful se monteaza ulterior, in mod normal trebuiau scoase penele si bagata spuma, pentru etanseitate se mai folosesc niste scotch-uri speciale atat la interior cat si la ext. Nu trebuie astupati picuratorii din exteriorul tamplariei. Glaful de aluminiu trebuia montat la exterior si etansat cu silicon pe tamplarie si cu panta spre exterior, sa se scurga apa. Cand s-a montat tamplaria peste glaf acesta a fost gaurit si pe acolo s-a infiltrat apa in perete...
  Cel mai bine ar fi sa stati pe capul montatorului sa va remedieze problema fara un cost suplimentar. Sau cu costuri minime din partea dvs deoarece nu consider ca s-a facut un montaj corespunzator de la inceput.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  pai între tâmplărie si glaf nu este spuma.nu este nimic asa cum se vede in poza. sunt niște bucăți de plastic din loc in loc taiate la nivelul tâmplăriei si dat cu silicon peste. am scos siliconul care oricum era desprins și se vede afara.
  cel care a montat incearca sa ma convingă ca nu a fost o greșeală sa fie pusa tâmplăria peste si ca siliconul era izolant și chiar dacă s-a desprins putea sa imi puna altul. ca el acum ca sa scoată glaful trebuie sa demonteze tot. am mai chemat pe cineva si tot asa a zis ca nu poate sa scoata bucata de glaf care a rămas ca se poate deplasa tâmplăria si ca trebuie să demonteze si ma costa 1000 de lei. o sa mai insist la cel care a montat fiind în garanție.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Penele trebuiau scoase dupa montaj si intarirea spumei poliuretanice. Se pot scoate si acum, dupa aceea se umple spatiul cu spuma poliuretanica.

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Eu as recomanda ceva mai drastic daca tot aveti probleme. Sa spargeti sub rama gemului 3 cm(daca la exterior aveti polistiren ,spargeti pana la el) si sa bagati polistiren.Se scot bagehetele si geamurile ,demontati cate o parte ,dupa ce scoateti pervazul bagati pene de sustinere si prindeti la loc suruburile, apoi partea de 4 m si tot asa.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  va referiti daca are suruburi pe verticala? probabil are balconul e in forma de u 1m latura mica si 4m latura mare. latura mare formata din 2 bucăți. o sa ma interesez la alta firma de tâmplărie sa vad ce se poate face. apoi după ce rezolv cu glaful cum refac izolația? la interior ca in exterior nu am cum
  ​​​​​

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Daca tamplaria e prinsa pe lateral se poat scoate penele. |Cel putin scoateti cate o parte si apoi bagti penele la loc.in momentul cand dati geamurile jos se mai usureaza .

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  da glaful era o singura bucata cum am spus tâmplăria a fost pusa peste. asa cum mi s a spus si aici am taiat partea din interior pentru era foarte mult condens care se scurgea pe perete. acum se face in continuare condens sub tâmplărie si intra in perete. nu pot sa folosesc dalta pentru că e spațiu foarte mic intre glaf si tâmplărie. șuruburile se pot scoate. nu știu dacă sunt suruburi și la geamurile fixe ca cel cu termopanele o data a zis ca sunt o data ca nu sunt. dar chiar daca sunt si la geamurile fixe se potate scoate sticla. dar "meșterul" a zis că nu poate din cauza la penele alea ca trebuie să ridice tâmplăria sau sa o demonteze. daca ar fi cazul de demontat cat ar costa? si apoi cu izolația ce sa fac? pot sa pun extrudat la interior?

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  am mai pus o poza cu golul dintre glaf si tâmplărie. in unele locuri e 4mm in unele locuri e 1mm

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Glaful de aluminiu era o singura bucata si in afara si in exterior? E destul de dificil sa ne dam cu parerea fara sa fim acolo ,am vazut pozele dar nu ne dam seama . E posibil zidul sa fie plin de apa si pana se usuca sa condenseze pe el,dar e un cerc vicios,daca e ud e rece si iar face condens si se uda iarasi,si tot asa. puneti acolo o sursa de caldura constanta ,chiar un dezumidificator. O alta cauza poate sa fie ca sub pervaz/geam nu e izolatie deloc si poate este pus adeziv sau ciment de afara pana inauntru si apoi au montat geamul. Astfel face punte termica prin acel ciment. Problema in sine nu este pervazul.Sunt oameni care au granit,marmura(slabe izolatoare) la interior si nu au probleme.Dca vreti neaparat se poate scoate glaful. Acele pene ies daca se bat cu o dalta si ciocan. Eu as proceda astfel : pe interior prin dreptul suruburilor as lua o dalta subtire si foaret ascutita si as rupe cumva pana la suruburi,as taia la exterioar toata spuma,scoase acele pene si apoi se trage de glaf inspre exterior. Dar cum am spus,nu cred ca glaful face toata problema. Sa spunem ca intra apa intre rama si glaf ,ajungea la interior. Atunci de ce si peretele sub glaf condenseaza? Eu totusi cred ca este o problema la partea superioara a izolatiei.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  nu este umiditate mare..in general e 50-55% maxim a fost 65% curenti de aer probabil sunt pentru ca glaful initial era prins cu dibluri si din loc in loc spuma dar erau locuri pe unde se vedea in exterior.peste acel glaf a fost pusa tamplaria fara spuma doar cu silicon care s-a dezlipit. pe interior am incercat sa izolam marginea glafului cu silicon si bagheta de polistiren. dar degeaba daca glaful era de al. acum l am tăiat dar condeseaza in continuare sub tâmplărie. izolatia probabil s-a stricat pentru ca peretele e rece mai ales în colt. încă nu a apărut mucegai. dacă stie cineva sa imi spuna dacă se poate scoate glaful fara demontarea tâmplăriei? bucata care a rămas e prinsa doar in suruburile cu care e prinsa tâmplăria care se pot scoate si monta la loc. dar cel care a montat spune ca nu iese glaful chiar dacă scoate suruburile din cauza la 2 bucăți de plastic pe care sta tâmplăria.cat ar costa demontarea tâmplăriei? ce e de facut? si cu peretele ce sa fac?

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Pana la urma cred ca aveti umiditate foarte mare in camera si termopanul este punctul cel mai rece si de aceea condenseaza. Ar mai fi o situatie cand se face asa mult condens,daca vin curenti reci de aer pe sub toc se condenseaza apoi la interior.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X