Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Condens glaf

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  am explicat ce este greșit. tâmplăria a fost pusa direct peste glaf fara punte termica si siliconul s-a desprins de la soare si intra apa sub tâmplărie plus ca fiind fara punte termica direct pe metal se face condens si pe toc. este mult condens pentru tocmai pusesem rufe la uscat. in prima poza pe care am postat-o nu este deloc condens pe toc ci doar pe perete. o sa pun si cu o vedere mai larga. am pus de aproape ca sa se vadă peretele. dumneavoastră nu ați avut niciodată asa mult condens pentru ca este montat corect. probabil si mai mic pentru ca dacă era mare nu aveați deschis in camera si poate nici nu uscati rufe in camera. acum știu ca e greșit pentru că am citit tot ce se poate despre tâmplărie despre montaj am urmărit și video incat pot sa imi deschid firma si ma apuc de montat. nu știam ca trebuie să învăț înainte sa închid balconul. oricum dacă nu credeți că sunt infiltratii ce credeți ca e? in fine am chemat sa vina sa scoata glaful de tot. sper doar sa nu fi fost afectat peretele iremediabil. dar daca a fost afectat si nu o sa mai faca fata izolatia exterioară pot sa izolez cu extrudat la interior sau ce altceva sa fac?
  ​​​​​​.

  Comentariu


  • #32
   am postat mai multe poze poate se înțelege mai bine care sunt problemele. in afara de cele enuntate nici panoul nu stiu daca e bine pus direct pe rama. apoi e normal sa fie condens între toc si cercevea? nu știu daca montarea tâmplăriei peste glaf mai ales fara punte termica si izolație sau mai mulți factori au dus la infiltrarea apei in perete dar acum ce pot sa fac? va rog daca se poate sa ma ajutati cu un răspuns.

   Comentariu


   • #33
    a fost cel care a montat termopanul si a zis ca se infiltra apa pe sub siliconul desprins si ajungea pe perete. si intre toc si cercevea a zis ca e tot apa de ploaie desi mie mi se parea condens. soluția lui a fost sa imi puna glaf exterior peste cel existent pentru că a zis ca nu poate sa il scoata pentru ca trebuie să demonteze toată tâmplăria. nu a ajutat soluția asta.. dimineața tot era condens pe perete. e posibil să se formeze in continuare condens intre tamplarie si glaf? daca l-as inveli in spuma sa nu mai aiba contact cu aerul rece ar ajuta? ce alte materiale izolate pot sa folosesc?

    Comentariu


    • #34
     Pana la urma cred ca aveti umiditate foarte mare in camera si termopanul este punctul cel mai rece si de aceea condenseaza. Ar mai fi o situatie cand se face asa mult condens,daca vin curenti reci de aer pe sub toc se condenseaza apoi la interior.

     Comentariu


     • #35
      nu este umiditate mare..in general e 50-55% maxim a fost 65% curenti de aer probabil sunt pentru ca glaful initial era prins cu dibluri si din loc in loc spuma dar erau locuri pe unde se vedea in exterior.peste acel glaf a fost pusa tamplaria fara spuma doar cu silicon care s-a dezlipit. pe interior am incercat sa izolam marginea glafului cu silicon si bagheta de polistiren. dar degeaba daca glaful era de al. acum l am tăiat dar condeseaza in continuare sub tâmplărie. izolatia probabil s-a stricat pentru ca peretele e rece mai ales în colt. încă nu a apărut mucegai. dacă stie cineva sa imi spuna dacă se poate scoate glaful fara demontarea tâmplăriei? bucata care a rămas e prinsa doar in suruburile cu care e prinsa tâmplăria care se pot scoate si monta la loc. dar cel care a montat spune ca nu iese glaful chiar dacă scoate suruburile din cauza la 2 bucăți de plastic pe care sta tâmplăria.cat ar costa demontarea tâmplăriei? ce e de facut? si cu peretele ce sa fac?

      Comentariu


      • #36
       Glaful de aluminiu era o singura bucata si in afara si in exterior? E destul de dificil sa ne dam cu parerea fara sa fim acolo ,am vazut pozele dar nu ne dam seama . E posibil zidul sa fie plin de apa si pana se usuca sa condenseze pe el,dar e un cerc vicios,daca e ud e rece si iar face condens si se uda iarasi,si tot asa. puneti acolo o sursa de caldura constanta ,chiar un dezumidificator. O alta cauza poate sa fie ca sub pervaz/geam nu e izolatie deloc si poate este pus adeziv sau ciment de afara pana inauntru si apoi au montat geamul. Astfel face punte termica prin acel ciment. Problema in sine nu este pervazul.Sunt oameni care au granit,marmura(slabe izolatoare) la interior si nu au probleme.Dca vreti neaparat se poate scoate glaful. Acele pene ies daca se bat cu o dalta si ciocan. Eu as proceda astfel : pe interior prin dreptul suruburilor as lua o dalta subtire si foaret ascutita si as rupe cumva pana la suruburi,as taia la exterioar toata spuma,scoase acele pene si apoi se trage de glaf inspre exterior. Dar cum am spus,nu cred ca glaful face toata problema. Sa spunem ca intra apa intre rama si glaf ,ajungea la interior. Atunci de ce si peretele sub glaf condenseaza? Eu totusi cred ca este o problema la partea superioara a izolatiei.

       Comentariu


       • #37
        am mai pus o poza cu golul dintre glaf si tâmplărie. in unele locuri e 4mm in unele locuri e 1mm

        Comentariu


        • #38
         da glaful era o singura bucata cum am spus tâmplăria a fost pusa peste. asa cum mi s a spus si aici am taiat partea din interior pentru era foarte mult condens care se scurgea pe perete. acum se face in continuare condens sub tâmplărie si intra in perete. nu pot sa folosesc dalta pentru că e spațiu foarte mic intre glaf si tâmplărie. șuruburile se pot scoate. nu știu dacă sunt suruburi și la geamurile fixe ca cel cu termopanele o data a zis ca sunt o data ca nu sunt. dar chiar daca sunt si la geamurile fixe se potate scoate sticla. dar "meșterul" a zis că nu poate din cauza la penele alea ca trebuie să ridice tâmplăria sau sa o demonteze. daca ar fi cazul de demontat cat ar costa? si apoi cu izolația ce sa fac? pot sa pun extrudat la interior?

         Comentariu


         • #39
          Daca tamplaria e prinsa pe lateral se poat scoate penele. |Cel putin scoateti cate o parte si apoi bagti penele la loc.in momentul cand dati geamurile jos se mai usureaza .

          Comentariu


          • #40
           va referiti daca are suruburi pe verticala? probabil are balconul e in forma de u 1m latura mica si 4m latura mare. latura mare formata din 2 bucăți. o sa ma interesez la alta firma de tâmplărie sa vad ce se poate face. apoi după ce rezolv cu glaful cum refac izolația? la interior ca in exterior nu am cum
           ​​​​​

           Comentariu


           • #41
            Eu as recomanda ceva mai drastic daca tot aveti probleme. Sa spargeti sub rama gemului 3 cm(daca la exterior aveti polistiren ,spargeti pana la el) si sa bagati polistiren.Se scot bagehetele si geamurile ,demontati cate o parte ,dupa ce scoateti pervazul bagati pene de sustinere si prindeti la loc suruburile, apoi partea de 4 m si tot asa.

            Comentariu


            • #42
             Penele trebuiau scoase dupa montaj si intarirea spumei poliuretanice. Se pot scoate si acum, dupa aceea se umple spatiul cu spuma poliuretanica.

             Comentariu


             • #43
              pai între tâmplărie si glaf nu este spuma.nu este nimic asa cum se vede in poza. sunt niște bucăți de plastic din loc in loc taiate la nivelul tâmplăriei si dat cu silicon peste. am scos siliconul care oricum era desprins și se vede afara.
              cel care a montat incearca sa ma convingă ca nu a fost o greșeală sa fie pusa tâmplăria peste si ca siliconul era izolant și chiar dacă s-a desprins putea sa imi puna altul. ca el acum ca sa scoată glaful trebuie sa demonteze tot. am mai chemat pe cineva si tot asa a zis ca nu poate sa scoata bucata de glaf care a rămas ca se poate deplasa tâmplăria si ca trebuie să demonteze si ma costa 1000 de lei. o sa mai insist la cel care a montat fiind în garanție.

              Comentariu


              • #44
               Pacat de banii multi dati pe tamplarie performanta, pentru ca montatorul si-a batut joc de lucrare... Eu n-am mai vazut tamplarie montata peste glaf. Glaful se monteaza ulterior, in mod normal trebuiau scoase penele si bagata spuma, pentru etanseitate se mai folosesc niste scotch-uri speciale atat la interior cat si la ext. Nu trebuie astupati picuratorii din exteriorul tamplariei. Glaful de aluminiu trebuia montat la exterior si etansat cu silicon pe tamplarie si cu panta spre exterior, sa se scurga apa. Cand s-a montat tamplaria peste glaf acesta a fost gaurit si pe acolo s-a infiltrat apa in perete...
               Cel mai bine ar fi sa stati pe capul montatorului sa va remedieze problema fara un cost suplimentar. Sau cu costuri minime din partea dvs deoarece nu consider ca s-a facut un montaj corespunzator de la inceput.

               Comentariu


               • #45
                tot ce ati scris este exact ce am aflat si eu documentandu-ma..dar am aflat prea târziu. mulțumesc!

                Comentariu

                Procesare...
                X