Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Condens glaf

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Andreea. P
  a răspuns
  a fost cel care a montat termopanul si a zis ca se infiltra apa pe sub siliconul desprins si ajungea pe perete. si intre toc si cercevea a zis ca e tot apa de ploaie desi mie mi se parea condens. soluția lui a fost sa imi puna glaf exterior peste cel existent pentru că a zis ca nu poate sa il scoata pentru ca trebuie să demonteze toată tâmplăria. nu a ajutat soluția asta.. dimineața tot era condens pe perete. e posibil să se formeze in continuare condens intre tamplarie si glaf? daca l-as inveli in spuma sa nu mai aiba contact cu aerul rece ar ajuta? ce alte materiale izolate pot sa folosesc?

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  am postat mai multe poze poate se înțelege mai bine care sunt problemele. in afara de cele enuntate nici panoul nu stiu daca e bine pus direct pe rama. apoi e normal sa fie condens între toc si cercevea? nu știu daca montarea tâmplăriei peste glaf mai ales fara punte termica si izolație sau mai mulți factori au dus la infiltrarea apei in perete dar acum ce pot sa fac? va rog daca se poate sa ma ajutati cu un răspuns.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  am explicat ce este greșit. tâmplăria a fost pusa direct peste glaf fara punte termica si siliconul s-a desprins de la soare si intra apa sub tâmplărie plus ca fiind fara punte termica direct pe metal se face condens si pe toc. este mult condens pentru tocmai pusesem rufe la uscat. in prima poza pe care am postat-o nu este deloc condens pe toc ci doar pe perete. o sa pun si cu o vedere mai larga. am pus de aproape ca sa se vadă peretele. dumneavoastră nu ați avut niciodată asa mult condens pentru ca este montat corect. probabil si mai mic pentru ca dacă era mare nu aveați deschis in camera si poate nici nu uscati rufe in camera. acum știu ca e greșit pentru că am citit tot ce se poate despre tâmplărie despre montaj am urmărit și video incat pot sa imi deschid firma si ma apuc de montat. nu știam ca trebuie să învăț înainte sa închid balconul. oricum dacă nu credeți că sunt infiltratii ce credeți ca e? in fine am chemat sa vina sa scoata glaful de tot. sper doar sa nu fi fost afectat peretele iremediabil. dar daca a fost afectat si nu o sa mai faca fata izolatia exterioară pot sa izolez cu extrudat la interior sau ce altceva sa fac?
  ​​​​​​.

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Ce este gesit la acest balcon? Putem vedea o foto cu un cadru larg, sa vedem toate zonele?
  Ce observam in prima foto postata mai sus este condens puternic pe tamplarie si geamul termoizolant. Eu unul am un balcon spart si izolat (calorifer in camera, nu in balcon), tamplarie PVC 5 camere si tripan. Niciodata nu am condens atat de puternic ca in foto, indiferent cat de frig este afara.
  Explicatia la dvs, poate fi legata de umiditatea interioara ce se acumuleaza in aceasta camera. Aveti un higrometru pentru a vedea cat este umiditatea aerului? Exista o circulatie a aburului din vreo baie sau bucatarie in aceasta zona? Este prea multa apa (condens) pe tamplarie ca sa fie o problema de infiltratii.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  chiar daca nu va vine sa credeti este izolata si partea aia.. am luat apartamentul cand inca se construia deci stiu. am calorifer in balcon si aerisire fac in fiecare zi. poate toate glafurile exterioare sunt din aluminiu dar sunt montate doar la exterior cu inclinatie si hidroizolație. la mine tâmplăria este peste glaf fara punte termica si siliconul care a fost pus la exterior s a strâns de la soare si intra apa pe sub tâmplărie. înainte să vad cat de grav este si cate greșeli s-au facut credeam ca pot sa fac ceva fara sa ajung la demontarea sticlei. acum as vrea să stiu daca dupa scoaterea glafului si montarea corecta se va usca peretele si nu o sa mai fie probleme sau a fost afectata izolatia si o sa trebuiască refacuta?

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  NU cred ca scoaterea glafului exterior va rezolva problema. Toate glafurile exterioare sunt metalice sun nu sunt astfel de probleme. Din ce se vede in poze,partea aceea pe care se face condens este in contact direct cu exteriorul,nu este izolata ,si in consecinta este foarte rece si face condens pe ea.Acea apa este din interior. Incercati sa tineti o sursa de caldura acolo si sa ventilati mai des. Daca se usuca complet e posibil sa nu mai apara.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  este izolatie cu polistiren la exterior.. cred ca s-a infiltrat apa de la tâmplăria montata prost peste glaful de aluminiu si fara izolatie.intre tâmplărie si glaf nu exista spuma decat pe laterale. a fost pus un strat de silicon care s a strâns de la soare. șuruburile au gaurit glaful si pe acolo s a infiltrat apa. eu nu am știut cum trebuie montata tâmplăria si am crezut că cel care monteaza stie fiind cel cu care dezvoltatorul a pus tâmplăria la toate blocurile. acum e de ajuns sa scot si cealaltă jumătate de glaf si sa montez un glaf exterior?

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Dupa cate se vede pe perete acele picaturi mari de apa cred ca lipseste cu desavarsire izolatia,cel putin acolo la interior.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  este taiat exact pana la marginea tâmplăriei.nu am făcut o poza atunci ca nu am crezut că o sa mai fie probleme. am acoperit cu spuma si am pus un lambriu de 10cm pentru că glaful cel mai mic din magazin e de 15cm si imi lua din spatiu iar marginea aia oricum are 7cm.ca sa il scot tot trebuie sa chem firma de tâmplărie dar dacă doar asta e soluția o sa o chem. după ce am taiat glaful era umed sub el. am lăsat câteva zile sa se usuce apoi am pus spuma. atunci nu era ud peretele dimpotrivă s a uscat si partea care a fost sub glaf. nu stiu daca motivul a fost ca era mai cald afara sau ca peretele avea unde sa respire. acum condensul care se formează pe geam nu cred ca trece prin spuma. oricum doar azi s a făcut condens pe geam. ieri nu era condens pe geam dar peretele tot era ud. si se vede ca apa vine din perete. si daca condensul vine de dedesubt sau din perete de ce se formeaza? scoaterea totala a glafului e soluția? dacă nu care e?

  Lasă un comentariu:


 • Gemini
  a răspuns
  Depinde cat s-a taiat si cat aer umed ajunge pe suprafata lui rece. Poate fi un cumul de factori, poate fi apa sau condens ce se prelinge de sub tamplarie. La interior ar trebui inchisa circulatia aerului catre glaf pentru a elimina o parte din cauze.
  Puneti o foto cu glaful taiat? Nu reusiti sa il scoateti de tot?

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Nu e de la glaf,se face condens pe acea zona pentru ca este mai rece . Daca e izolat si la interior vedeti daca puteti injecta ceva spuma .

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  dimineața e ud. dupa pranz cand bate soarele se usuca. poate sa fie izolatia prost facuta in colt sau e pentru ca a rămas cealaltă jumătate de glaf?

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Verificati de infiltratii ,daca a ramas ud este posibil sa fie apa in zid. daca a fost si uscat e posibil al colt sa aiba izolatie insuficienta si sa faca condens.

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  am tăiat glaful de metal din interior si tot se uda peretele in colturi. care sa fie cauza? a intrat apa în perete? care e soluția acum?

  Lasă un comentariu:


 • Andreea. P
  a răspuns
  mulțumesc!

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X