Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pete umezeala la baza peretilor

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Pete umezeala la baza peretilor

  Buna seara. Ma confrunt si eu cu o problema legata de umiditate. Anul trecut am retencuit o jumatate din casa, pe interior, intrucat tencuiala veche era slaba. De tinciuit am terminat prin septembrie si am observat ca pe unele portiuni raman pete. Unele pete erau la partea de jos a peretelui, unele aproape de tavan. Intr.un final au ramas doar cele de la partea inferioara. Daca aeriseam camera dispareau petele. Daca nu aeriseam 2zile pur si simplu curgea apa pe perete de la aproximativ 10-15 cm de pardoseala. Am cumparat un dezumidificator(10L/24h zice producatorul) si.mi scotea 2L la aproximativ 2-3-4-5 zile. De cand a venit caldura petele au disparut si.mi scoatea 2L l la cateva zile. Zilele astea de cand au inceput ploile vad ca scoate si 4 L pe zi dar tot nu mai sunt petele. Dezumidificatorul nu are reglaj de umiditate. Are reglajul automat. Mentionez ca nu aveam sapa turnata asa ca am scos umplutura cam 70 cm, am bagat piatra si am turnat placa la 10 cm sub nivelul fundatiei urmand sa pun 10 cm polistiren extrudat apoi pardoseala. Intre fundatie si zid(din caramida de presa) exista carton bitumat sau cum ii zice iar cei 10cm de fundatie i.am tencuit in legatura cu tencuiala de pe zid. Petele de umezeala era doar pe peretii exteriori dar nu pe toata lungimea lor. Fundatia nu este izolata pe exterior , doar peretii cu polistiren expandat de 10 iar pabza freatica este la aproximativ 5-6 m adancime.
  Credeti ca rezolv problema daca hidroizolez fundatia(ma gandeam cu membrana de 1 m inaltime) si apoi o termoizolez + sa dau jos cei 10cm de tencuiala de pe fundatie?
  Scuzati.mi romanul dar am vrut sa explic mai bine. Daca imi poate da careva vreun sfat ii multumesc.

 • #2
  Puteti posta foto din exterior si interior (acolo unde apar petele)? Daca ati legat tencuiala pe peretele interior, intre fundatie si perete, peste acel carton ce rupe capilaritatea fundatie-zidarie, nu este ok. Totusi, daca apar pete doar peste nivelul fundatiei, fara a se uda cei 10cm tencuiti interior pe fundatie, nu ar trebui sa fie aici cauza.

  Comentariu


  • #3
   Umezeala apare de la nivelul placij de beton, deci in cei 10 cm+. Apoi mi.am sat seama ca nu este ok sa leg tencuiala peretilor cu fundatia. O sa postez momentan niste poze din interior. Din exterior inca nu am.

   Comentariu


   • #4
    In dormitorul cu parchet sunt 12 cm de extrudat deci umezeala este de 10 cm pe fundatie + aprox20 pe tencuiala. Din 8 ml cam pe 5-6 a aparut umezeala dar cel mai mult s.a ridicat in coltul ce apare in poza. In al doilea dormitor tot pe aproximativ 30 cm a aparut(10fundatie+20perete) dar pe toata lungimea peretelui.

    Comentariu


    • #5
     Puteti posta o foto cu exteriorul, zona de soclu?

     Comentariu

     Procesare...
     X
     sigla BRAT