Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Mucegai parchet - casa veche renovata

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Daca inteleg bine , ati coborit nivelul camerei sub startul de rupere al capilaritatii , deci partea de jos a zidului din camera , este din fundatie !
  Intelegeti problema ?
  In alta ordine de idei , in lumea civilizata , unde apare mucegai se instuie carantina si se ocupa echipe speciale de curatenie , incepind cu " aruncat tot " .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #17
   Mulţumim pentru sugestii!Am cautat poze cu casa din timpul renovarii şi ne-am dat seama că nivelul de acum al casei este ,cu aproximatie,chiar in zona capilaritatiii şi nu ştim ce este de facut pe mai departe.Parchetul este mucegait pe clic,şi deşi şi-a modificat grosimea ,totuşi nu are miros.Am intel,ess ca soluţia ar fi sa il aruncam.Cei de la magazin ne-au zis sa il curatam si sa il punem la uscat.Problema este ca in toata casa este montata gresie(afara de cele 2 dormitoare.)si ne este teama sa nu avem probleme si cu ea ,.Dupa o zi sapa din cele doua dormitoare este uscata complet.
   ​​​​​​Ar fi o soluţie sa ridicam nivelul dormitoarelor(unde a fost parchetul) si in cazul acesta v-a trebui sa taiem din usi.Ne gandisem sa punem peste sapa actuala o hidroizolatie,apoi o sapa autonivelanta urmand apoi sa montam si aici gresie,de teama sa nu patim iar aceeasi problemă cu parchetul
   Deocamdata gresia se prezintă bine.Sa speram ca nu trebuie sa o aruncam şi pe aceasta.
   Imi puteti spune va rog ce putem face pe mai departe.Va mulţumesc!

   Comentariu


   • #18
    Gresia nu pateste nimic. In cel mai rau caz apare mucegai pe chitul de rosturi.
    Ne aratati foto din timpul constructiei, sa intelegem mai bine situatia.

    Comentariu


    • #19

     Comentariu


     • #20

      Comentariu


      • #21

       Comentariu


       • #22
        Din imagini sper sa va puteți da seama de ce s-a facut acolo.Noi credem că,gresia vine fix in zona de imbinare dintre zid si temelie sau puțin mai sus.
        Ce putem face in camerele unde a fost pus parchetul?Se poate pune hidroizolatie flexibilă ce se pune la duș sau piscine și apoi sa montăm gresie sau parchet,sau trebuie sa mai turnam și șapa autonivelantă?
        Pentru a nu tăia din uși ,incepem să ne gândim serios daca nu ar fi mai bine să montăm gresie și in dormitoare.

        Comentariu


        • #23
         Da, se poate incerca hidroizolarea pe sapa, direct. Nu trebuie alta sapa autivelanta pentru a monta gresie ci se aplica direct peste hidroizolatie. Acea zona de soclu care este din caramida si care a fost tencuita direct, putand transmite umezeala princapilaritate, poate fi o problema. Se va hidroizola si pe zona de muchie, la contactul cu peretii, circa 10cm plus banda de etnsare inglobata in masa de hidroizolatie.

         Comentariu


         • #24
          Mulțumim frumos pentru sfaturi,o să facem intocmai.
          Mai jos atasez 2 imagini cu interiorul unei camere .Acolo la șapa ,la zidul exterior se observa caramizile .In zona respectiva mai trebuie tencuit zidul ?Dacă dăm cu hidroizolatie se mai poate pune parchet in camerele respective,sau exista riscul sa avem aceeași problemă?Incă o dată vă mulțumesc pentru că m-ați ajutat să văd altfel problema și sa sper că totuși există o rezolvare și ca nu este totul pierdut.

          Comentariu


          • #25

           Comentariu


           • #26
            Se curata suprafetele pentru a indeparta toate resturile de materiale, pe cele slab rezistente si neaderente. Tot praful acela trebuie stabilizat cu o amorsa dupa ce se aspira. Reparati cu mortar si apoi se hidroizoleaza. Se poate monta si parchet peste hidroizolatie.

            Comentariu


            • #27
             Mulțumim frumos!Să știți că ne-ați fost de mare ajutor.Multă sănătate!

             Comentariu


             • #28
              Cu mare drag. Important este sa vedem ca se rezolva problemele si daca se poate, va rugam sa ne spuneti cum decurg lucrarile si mai ales rezultatele. Experienta dvs. poate fi utila altor forumisti.

              Comentariu


              • #29
               Revin pe site,de data aceasta cu o altă problemă și nu știu dacă trebuie sa intru pe alt topic.
               Este vorba de o anexă(de fapt din cadastrul casei face parte din casă)pe care am fost nevoiti sa o demolam deoarece sta sa cada .Va reaminesc că noi am cumparat casa .Acoperișul anexei era intr-o apa,cu pod deasupra.,iar camerele joase.Acum vrem sa reconstruim acea anexa deoarece face parte din casa și asa suntem in cadastru dar vrem sa aducem cateva modificari.Sub aceasta constructiea fost un beci,si din motive de securitate ,am preferat sa il anulăm ,deoarece bolțarii din care era facut ,incepuseră să se macine si sa se surupa..
               Pentru a nu avea probleme am hotarât sa facem noua construcie ,cu temelia pe langa vechea temelie,pentru a nu fii nevoiti sa aducem excavatorul sa curatim perimetrul acela ,deoarece casa avea un zid comun cu anexa și tocmai ce am terminat de renovat .Noua construcție va avea dimensiunile de5m/6m,din BCA ,și o sa fie imparțită in trei camere:jumătate din cladire va devenii cămară iar cealaltă jumătate o să fie imparțită in 2,o mica baie și o magazie de scule.Nu știm nimic despre zidarie și de aceea va cer sfatul să știm ce trebuie făcut atunci cănd stam de vorbă cu meseriașii:
               1-de cât trebuie facuta temelia ,(dimensiuni),fier bet
               on,etrieri și daca trebuie facută temelie și pe lângă casă
               2-este nevoie de stalpi de sustinere?
               3-ce ciment trebuie folosit
               4-cat timp trebuie să așteptăm pentru placa de egalizare,ca să se poata construi
               5-pentru a castiga spațiu am hotarât să renunțam la placa și să nu mai facem pod,este posibil?Cum am putea face asta?Avem o problemă cu inalțimea casei(este cam joasa),iar partea cea mai joasa a anexei nu poate fii mai mare de 1,8m
               Vă mulțumesc anticipat și aștept sfaturile dumneavoastă!

               Comentariu


               • #30
                Atasez câteva poze pentru a va da seama de inălțimea casei și ce se vede acolo este ce a mai ramas din vechea anexa.Adica au fost date jos doar zidurile .Temelia și place ce a fost peste beci a ramas,ramanand sa le spargem atunci cand construim noua anexa.Ce se vede pe langa casă este ce a mai ramas din placa de la beci.

                Comentariu

                Procesare...
                X