Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Spatele casei - perede sudic cu verzeala

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Spatele casei - perede sudic cu verzeala

  Buna ziua. Nu stiu daca in aceasta rubrica pot sa descriu problema pe care o am. Imi cer sczue daca trebuie postat in alta parte. Pe partea din spate a casei care este orientata spre sud, in urma ploilor au inceput sa se inverzeasca peretii precum si pe bordura unde este gardul au apraut muschi. Am observat ca numai o parte a casei are aceasta verzitura care este mai in spate . Vecinul are si copaci mai multi in zona aceea care tin si umbra dar stiam ca partea de sud este mai racoroasa mai ales iarna.
  Am atasat niste poze pentru a se vedea mai clar situatia. Pe una dintre poze am scris ca peretii sunt din BCA care este parte din casa veche si in continuare este caramida care este casa noua, nu stiu daca este vreo diferenta. La baza gresiei sa ros si chitul acela de umplere.

  Puteti sa ma ajutati va rog cu niste sfaturi cum as putea sa scap de zona verde precum si o solutie sa umplu partea de la sol unde este gresia ( cred ca acela este un chit ) .

  Va multumesc.


  Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	IMG_20200723_082805.jpg  Afișări:	0  Mărime:	366,8 KB  ID:	680381 Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	IMG_20200723_082743.jpg  Afișări:	0  Mărime:	432,8 KB  ID:	680380 Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	IMG-20200727-WA0005.jpg  Afișări:	0  Mărime:	299,0 KB  ID:	680379 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG-20200727-WA0004.jpg 
Afișări:	80 
Mărime:	425,2 KB 
ID:	680389
  Fișiere atașate

 • #2
  Muschii se dezvolta in zonele unde este umezeala permanenta si umbrire. De la burlan aveti umezeala aproape permanent, mai putin vara cand uneori avem condens te tigla. Aceasta umezeala ramane pe zona trotarului mai mult decat trebuie si de aici se dezvolta muschii. O solutie este sa canalizati apa pluviala, colectati de la burlan cu un camin pluvial si apoi prin sol catre canalizare sau o alta parte a terenului unde este doar sol.

  Comentariu


  • #3
   Este o idee excelenta dar unde l-as puteam monta, ar trebui sa sparg trotuarul si sa ingrop o teava gri . Cand ploua trotuarul tot se uda deoarece acoperisul nu acopera total portiunea aceasta.Canalizare nu exista inca. Toata apa se scruge pe trotura catre partea din fata unde este un sant catre trece print fata mai multor gospodarii .Am atasat o poza sa vedeti mai clar.
   Ma gandeam si sa sparg trotuarul si sa fac o cadere sa nu mai balteasca apa. Credeti ca este o idee buna?

   Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20200812_122057.jpg 
Afișări:	87 
Mărime:	246,4 KB 
ID:	680576

   Comentariu


   • #4
    Zona este foarte aerisita , deci nu ar trebui sa fie probleme .
    Gresia se poate repara , se chituie . Trotuarul trebuie finisat si data panta de scurgere in afara acelei zone . Cu cit se scurge apa mai repede , cu atit mai bine .
    Alegeti solutia . ori returnati poteca , cu panta necesara , ori placati cu panta necesara . Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20200704_201851.jpg 
Afișări:	101 
Mărime:	221,3 KB 
ID:	680578
    Uite zona in
    spatele casei " , care nu vede soarele . partea dreapta a mea fara verdeata , partea stinga ( vecinul )cu verdeata , in lipsa finisajelor ok . pe jos am gresie si o panta generoasa , care duce apa in gradina . 12 ani vechime .
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     Categoric panta trebuie sa fie una corecta si va ajuta insa nu este totul. Diferenta intre suprafata betonului dvs. vechi si cu o anumita rugozitate fata de placarea lui Mircea este semnificativa. Gresia are o alta textura, nu absoarbe apa, rugozitate mica plus ca panta ajuta la scurerea apei destul de repede. La dvs, apa ramane pe de o parte in zonele cu defect, pe de alta parte este absorbita de beton, ceea ce face uscarea lenta si permite dezvoltarea muchilor.

     Comentariu


     • #6
      Iți mulțumesc Mircea pentru poza , sa îmi fac o idee. O să merg pe varianta cu placare .
      Gemini , ai dreptate in legătură cu absorbția apei , din poza postată de Mircea se vede clar diferența față de betonul meu, chiar daca băltește apa , nu se formeaza mușchi .
      Ce gresie mă sfătuiți să cumpăr ? orice gresie mă gândesc că ar.fi ok?

      Am mai observat ca la baza soclului unde gresia atinge betonul ​​sa ros chitul acela de umplere. Puteti sa imi spuneți va rog cu ce să îl inlocuiesc .

      Comentariu


      • #7
       O gresie de exterior, portelanata. Atentie la suprafata gresiei, sa fie rugoasa pentru a elimina riscul de alunecarea in conditii de umezeala. Rosturile pot fi minime iar chitul de rosturi ar trebui sa fie unul impermeabil.

       Comentariu


       • #8
        Va multumesc foarte mult pentru ajutor !

        Comentariu

        Procesare...
        X