Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Igrasie/Condens la baza geamurilor

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Vicentiu,
  a răspuns
  Din pacate am sters igrasia insa cand mai apare voi pune niste poze aici. Intre timp am cumparat un dezumidificator iar umiditatea este intre 55-60%. Legat de pata galbena, cred ca era o umbra pt ca nu se mai vede. Condensul de la baza geamurilor inca exista.

  Lasă un comentariu:


 • VYS
  a răspuns
  Poti posta foto cu zonele afectate si camerele respective? Igrasia, de fapt probabil doar mucegai se datoreaza izolatiei deficitare pe anumite zone, puntilor termice si unei umiditati interioare ridicate, corelat cu functionarea deficitara a sistemului de incalzire. Petele galbene pot indica prezenta apei in cantitati mai mari, eventual infiltratii de apa.

  Lasă un comentariu:


 • Vicentiu,
  a creat un topic Igrasie/Condens la baza geamurilor

  Igrasie/Condens la baza geamurilor

  Buna ziua,

  De curand (anul trecut) m-am mutat intr-un apartament cu 3 camere dintr-un bloc nou. In prima iarna am observat ca geamurile au la baza un strat de condens/apa. M-am documentat si am inteles ca este des intalnit asta la blocuri care abia au fost construite. Am decis sa astept un an (am facut prostia sa nu cumpar un dezumidificator) cu gandul ca o sa treaca de la sine. Anul acesta problema a reaparut, mai rau, a aparut si mucegaiul/igrasia. Camera unde a aparut igrasia(este doar o camera care are igrasie) are o suprafata de 20m patrati, are un perete in exterior si unul care da in balcon (balconul fiind deschis) nu am mobila pe acesti 2 pereti. Acesti 2 pereti se intalnesc iar la imbinarea lor, in coltul de sus si de jos a aparut igrasia, coltul respectiv pare a fii mai rece decat restul peretelui. Igrasia mai apare si in coltul celalalt al peretelui din exterior insa apare doar sus, nu si jos. Acest perete are legatura cu o alta camera insa in camera respectiva nu vad sa fie probleme, asta probabil pt ca are o masca facuta din rigips si nu pot vedea peretele in sine ci doar masca. Deasupra apartamentului este o terasa. Am luat legatura cu vecinii de sus si mi-au spus ca nu exista apa pe terasa si nu au astfel de probleme. Apartamentul cu 3 camere din coltul celalalt al blocului cu o pozitionare asemanatoare nu prezinta igrasie insa are aceeasi problema cu geamurile iar locatarii de acolo nu folosesc un dezumidificator. Inca un detaliu pe care as vrea sa-l mentionez este ca un burlan de pe coltul blocului este spart si ma gandesc ca poate apa se prelinge pe perete. Apartamentul este izolat cu polistiren insa nu stiu ce dimensiune, cred ca este de 10 insa ma pot interesa. Urmeaza sa cumpar si un dezumidificator sa vad daca schimba cumva situatia insa nu-mi pot explica de ce igrasia a aparut doar in colturile respective dar nu si in restul camerelor. Care ar putea fii cauzele? Peretele are si o culoare galbuie in coltul care face legatura cu cealalta camera, suprafata nu este asa mare.

  Multumesc anticipat!
Procesare...
X