Sifon cadita dus cu probleme

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • valy1988
    Incepator
    • 25.ian.2023
    • 8

    Sifon cadita dus cu probleme

    Buna ziua!
    Locuiesc de vreo 2 ani intr-un apartament la etajul 4 din 6 . Am schimbat de curand in baie o cabina de dus cu cadita patrata de inaltime mica (15cm-poza atasata) si nu reusesc sa fac sifonare la sifonul acesteia, cand trag apa la WC dispare apa din sifonul caditei si automat intra miros din canalizare.
    Anterior aveam o cabina de dus cu cadita mai inalta si aveam loc sub ea sa fac sifonare.
    Am instalat și o supapa (piesa) antivid, dar problema persista.
    Am verificat in podul blocului unde iese teava de scurgere principala si pare sa aiba aerisire (poze atasate). Am chemat 3 instalatori, nici unul nu a stiut sa-mi dea o solutie.
    Ce ar mai putea fi de facut? Daca nu gasesc o solutie o sa pun dop cand nu folosim dusul, desi nu as vrea asta. Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
    Fișiere Atașate
  • Mircea_G
    Living Legend
    • 14.ian.2007
    • 12202

    #2
    Greu de dibuit ...
    Sifonarea caditei pare destul de mica
    Piesa de ventilatie trebuia montata la wc pe teava 110 sa traga aer , nu la cadita . Incerca sa faci ventilatia linga wc ,
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu

    • valy1988
      Incepator
      • 25.ian.2023
      • 8

      #3
      Nu pot face ventilația lângă WC pentru ca este acoperita cu faianta ghena. Caut o soluție de compromis pana renovez toată baia, atunci o sa schimb toată instalația. Nici nu știu exact traseul, asa am luat apartamentul, Baia e placata cu rigips apoi faianța, canalizarea e mascata în podea și pereti. Eu bănuiesc ca datorita faptului ca în podul blocului e diminuata aerisirea la țeava de canalizare apare acest fenomen. A făcut vecinul de la ultimul etaj modificare pe acolo cu ani în urma. Mulțumesc oricum pentru raspuns.

      Comentariu

      • VYS
        Living Legend
        • 19.aug.2005
        • 13007

        #4
        Desfa acel aerisitor si fa proba fara el. Daca fucntioneaza corect atunci aerisirea este de vina.
        VYS Blog DIY

        Comentariu

        • valy1988
          Incepator
          • 25.ian.2023
          • 8

          #5
          Dacă va referiți la aerisitorul din podul blocului nu pot să-l desfac deoarece e ca un dop cu ciment în care intra țeava subțire. Zicea vecinul ca e făcut asa ca ii întra miros în casa sau se infiltra apa, nu știu exact.

          Comentariu

          • VYS
            Living Legend
            • 19.aug.2005
            • 13007

            #6
            Nu, la cel montat de tine.
            VYS Blog DIY

            Comentariu

            • valy1988
              Incepator
              • 25.ian.2023
              • 8

              #7
              Aerisitorul pe conducta de la cadita de dus a fost montat de mine dupa aparitia problemei. Fara el e clar ca nu merge. Nici cu el montat nu am rezolvat problema. Aseara m-am gandit sa mai montez inca unul sub lavoarul din baie (poza atasata). Deocamdata pare ca ramane apa in sifonul de la cadita de dus. O sa mai urmaresc, e posibil sa dispara mai greu, in functie de cate ori se trage apa la WC. Multumesc oricum pentru raspunsuri.
              Fișiere Atașate

              Comentariu

              • VYS
                Living Legend
                • 19.aug.2005
                • 13007

                #8
                Am inteles. Problema este ca ai aerisirea pe teava de 50mm iar cea de la WC este de 110, de aici si problema. Aerisirea trebuie sa fie facuta pe acelasi diametru, sau macar 75mm.
                VYS Blog DIY

                Comentariu

                • calin.diaconu
                  Administrator
                  • 17.mar.2005
                  • 417

                  #9
                  Salut valy1988 ! Înțeleg că ai o problemă cu sifonarea corectă a caditei de duș, în baie. Situația ta pare destul de complexă, și ne bucurăm că ai primit sfaturi pentru rezolvarea acestei probleme. În rezumat, iată ce avem de făcut când ne confruntăm cu probleme legate de funcționarea corectă a sifonului, în baie:

                  1. Verifică instalația sifonului: Asigură-te că sifonul este montat corespunzător și că nu există scurgeri sau conexiuni slabe. Dacă nu este montat corect, ar putea să nu funcționeze cum trebuie.

                  2. Verifică înfundarea: Asigură-te că nu există blocaje sau obstrucții în conducta de scurgere care ar putea împiedica fluxul normal al apei. Acest lucru ar putea duce la un gol de aer în sifon, cauzând sifonarea incompletă sau dispariția apei.

                  3. Verifică instalația supapei antivid: Dacă ai instalat o supapă antivid pentru a preveni refulările de apă, asigură-te că aceasta este montată corespunzător și că nu există scurgeri în zona aceea. Uneori, o supapă antivid montată greșit sau cu scurgeri poate crea probleme în sistem.

                  4. Aerisire corespunzătoare: Din pozele atașate, pare că teava de scurgere principală are o aerisire. Totuși, verifică dacă aceasta este bine poziționată și că nu este obstrucționată în vreun fel. O lipsă sau o funcționare defectuoasă a sistemului de aerisire poate cauza probleme de sifonare.

                  5. Consultă un specialist în instalații sanitare: Dacă trei instalatori nu au reușit să găsească o soluție, este posibil să fie nevoie de opinia unui specialist mai experimentat în instalații sanitare. Acesta ar putea să identifice probleme sau soluții pe care ceilalți instalatori nu le-au luat în considerare.

                  6. Sisteme alternative de sifonare: Dacă problema persistă și nu găsești o soluție convențională, ar putea fi cazul să discuți cu un specialist despre opțiuni alternative de sifonare. Uneori, există dispozitive speciale sau soluții tehnice care pot rezolva astfel de probleme mai complexe.


                  În urma dialogului cu VYS (căruia-i mulțumim pentru intervenții!) pare că problema de sifonare și de scurgere a apei din sifonul caditei de duș este legată de diametrul diferit al tevilor de aerisire și de evacuare a apei. Așadar, o soluție concretă pe care o poți încerca în acest caz:

                  7. Schimbarea diametrului tevii de aerisire: Dacă aerisitorul pe conducta de la cadita de duș a fost montat de tine și funcționează mai bine, dar problema persistă, ar putea fi necesar să ajustezi diametrul tevii de aerisire pentru a se potrivi cu teava de scurgere de la WC (de 110 mm).

                  8. Montarea unui nou aerisitor de dimensiuni corespunzătoare: După cum a menționat și VYS , diametrul tevii de aerisire ar trebui să fie de același diametru cu cel puțin 75 mm sau chiar 110 mm, pentru a se potrivi cu teava de scurgere de la WC. Poza atașată sugerează că ai montat deja un aerisitor de dimensiuni mai mici, ceea ce poate contribui la problema de sifonare. Încearcă să montezi un aerisitor de dimensiuni adecvate pe teava de la cadita de duș, asigurându-te că sunt conectate corespunzător și că nu există scurgeri sau probleme de etanșare.

                  9. Monitorizarea performanței: După ce montezi noul aerisitor cu diametrul corespunzător, monitorizează cum se comportă sifonul caditei de duș în timp. Deoarece aerisitorul de dimensiuni corecte ar trebui să faciliteze fluxul normal al aerului în timpul sifonării, aceasta ar trebui să rezolve problema cu apa care dispare din sifon și mirosurile neplăcute care apar.

                  10. Consultarea cu un specialist: Dacă problema persistă și noul aerisitor nu rezolvă situația în mod corespunzător, ar putea fi necesar să consulți un specialist în instalații sanitare cu experiență, care poate analiza în detaliu configurația specifică a instalației tale și poate oferi soluții personalizate.

                  Este important să reținem cu toții că fiecare situație poate fi unică și poate implica mai mulți factori. De aceea, mulțumim pentru deschiderea acestui topic interesant, din care am avut de învățat lucruri interesante despre sifonul din baie ...

                  www.calindiaconu.com

                  Comentariu

                  Procesare...