on

Idei creative pentru decorarea oualor de Paste

23 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ne apropiem cu pasi repezi de una dintre cele mai importante sarbatori crestine, Pastele. Suntem deja in Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor, deci pregatirile sunt deja pe ultima suta de metri, asa ca iti vom prezenta azi cateva idei de decorare a oualor de Paste.

Pastele este sarbatoarea invierii, a renasterii, a unui nou inceput, culorile alese nu ar trebui sa se rezume la nuantele de rosu, ele pot fi imprietenite cu curaj cu galbenul, portocaliul si verdele. Culori vibrante, pozitive, doar ne aflam in perioada in care infloresc corcodusii, ciresii etc.

Oul colorat este un simbol universal al Pastelui, iar traditia vopsirii acestuia este intalnita la chinezi cu doua mii de ani inainte de Hristos si era oferit in dar ca simbol al echilibrului, creatiei, al vietii si al reinnoirii naturii.

La noi, oul rosu nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste, culoarea acestuia reprezentand sangele lui Iisus.

Astazi nu vom vorbim despre incondeierea lor, deoarece este un procedeu greu, ce necesita o tehnica aparte pe care putini o poseda. Dar exista numeroase metode de decorare a oualor, simple si rapide, astfel incat sa-ti surprinzi familia si invitatii la masa cu oua... altfel.

 

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ordinea in casa fecioarei Ordinea in casa fecioarei
Tabloul canvas - detaliul final al decorarii Tabloul canvas - detaliul final al decorarii
Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata
Antic si contemporan - mobilierul in decoratiuni interioare Antic si contemporan - mobilierul in decoratiuni interioare
Elemente decorative: lumanarile Elemente decorative: lumanarile
Bradul - simbol al vietii Bradul - simbol al vietii

Vezi mai multe articole