on

Maiestria covoarelor tesute manual | Galeria Buhara

21 decembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca in trecut covoarele erau folosite de stramosii nostri, in cea mai mare parte, pentru a creste temperatura din interiorul locuintelor, in ziua de astazi, covoarele tesute manual au devenit mai mult decat atat, au devenit adevarate opere de arta care aduc o mare bucurie atat la vedere, cat si la atingere. Caci ele reusesc sa transforme orice casa in acasa - locul in care ne simtim cel mai bine, inconjurati de oamenii preferati si de lucrurile care ne pun povestea.

 

Asa cum iti povesteam si in articolul Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi, lumea covoarelor lucrate manual este plina de culoare si reuseste sa impartasesca beneficiarilor o parte din povestea lor, o poveste tesuta cu maiestrire, multa dibacie si pricepere. Caci pentru a tese o opera de arta e nevoie de multa munca si indemanare. Tot atunci iti faceam cunostinta si cu Norbert Hauser, un om pasionat de frumos, un spirit pretentios si perfectionist, care de peste 25 de ani colectioneaza covoare orientale, adevarate bijuterii cu miros de istorie si ornamente vechi, tesute manual.

 

 

Multi dintre noi au cunoscut in muzeele etnografice sau poate chiar in casele bunicilor, prima forma de covor - acoperitoarea de podea, scoarta sau chilimului asa cum o mai numeau ei. Cu toate ca si Romania are o traditie in ceea ce priveste chilimurile, oamenii nu sunt atat de deschisi in ceea ce priveste decorarea caselor cu aceste tesaturi usoare si colorate. Ba dimpotriva, piata inclina mai mult spre covoarele traditionale persane, groase. Desi chilimul, fie el si turcesc ori persan, poate fi inclus cu usurinta in diverse linii de design, de la amenajari moderne la cele clasice.

 

Termenul de chilim are o nuanta geografica bine definite, fiind atribuit exclusiv tesaturilor fara puf, produse in sud-estul Europei, estul Mediteranei si Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, materiale produse folosind aceeasi tehnica au fost descoperite atat in Europa, America, Egipt, Asia si chiar in China. Daca la unele materialele asemanarile se regaseau doar in partea de structura, la altele se extindeau si la motive si compozitie.

 

 

Covoarele lucrate manual au o valoare istorica incomensurabila, ele fiind apreciate si in ziua de astazi de foarte multi dintre noi. Fiind la mare cautare, pe piata au aparut – ca in orice alt domeniu – si replici, prin urmare atunci cand iti doresti sa achizitionezi un covor lucrat manual original iti recomandam sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

 

  • Autenticitatea – atunci cand vorbim de un covor lucrat manual vorbim de un anumit istoric, asa-zisul background – prin urmare inainte de a-l cumpara iti recomandam sa ceri cat mai multe informatii despre istoria si vechimea acestuia.

 

  • Locul – iti recomandam sa apelezi la firme cunoscute, la companii care sunt pe piata de ceva timp si care au recenzii bune din partea clientilor.

 

  • Pretul – Atunci cand vorbim de un covor tesut manual, cu materiale de calitate, vorbim si de un pret mai ridicat. In cazul in care ai gasit o oferta care pare prea buna ca sa fie adevarata, inseamna ca e.

 

  • Densitatea nodurilor - Covoarele orientale sunt realizate prin doua sisteme de innodare: nodul turcesc sau Ghiordes si nodul persan sau Sehna, cu exceptia tesaturilor pentru Soumak si Kilims. Mai mult decat atat covoarele orientale sunt caracterizate de densitatea nodurilor, care le asigura rezistenta in timp.

 

  • Reduceri de ultima ora – Evita pe cat de mult posibil ofertele de ultima ora, vanzarile in masa ce promit reduceri foarte mari.

 

  • Politica de Retur – In cazul in care optezi pentru o tranzactie online, iti recomandam sa te asiguri ca poti returna covorul si ca iti poti recapata banutii. Bineinteles, este important sa citesti si sa intelegi si conditiile in care poti returna produsul si perioada acceptata.

 

 

In Galeria Buhara vei gasi o varietate de covoare, intr-o combinatie de stiluri, calitati si culori diferite. Astfel, pe langa covoarele persane si turcesti, Galeria Buhara aduce covoare din Azerbaijan, Afganistan, India, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan, China, Franta, si Spania.  Mai multe detalii, modele si preturi vei gasi aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Montarea tipurilor de parchet Montarea tipurilor de parchet
Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi
Faianta din casele noastre Faianta din casele noastre
Inlocuire pardoseala din lemn la casele vechi Inlocuire pardoseala din lemn la casele vechi
Montarea parchetului – actiuni premergatoare Montarea parchetului – actiuni premergatoare
Vopsea gresie Vopsea gresie

Vezi mai multe articole