Mobilierul de gradina (2)

07 mai, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru ca subiectul nu poate fi epuizat intr-un singur articol, continuam si in aceasta saptamana sa vorbim despre mobilierul de gradina. Noi piese care nu contribuie doar la aspectul gradinii tale, ci si la confortul si relaxarea ta.

Balansoarul si leaganul. Sa ne intelegem, intre cele doua exista mai multe diferente. Intr-un balansoar incap doua-trei persoane. Este prins de un cadru din fier sau lemn care este asezat pe sol, sprijinit pe talpi late sau cadrul este ingropat in sol. Leaganul
mobilier de gradina
este pentru o singura persoana, se agata sau atarna de o creanga solida dintr-un pom sau de un cadru metalic prins in pamant. Prinderea leaganului este realizata de obicei prin lant metalic (nicidecum bare fixe).

Daca balansoarul si leaganul se adreseaza prin excelenta copiilor, doamnelor si domnisoarelor, si barbatii au dreptul sa leneveasca, dar pe stil marinaresc. Pentru ei, propunerea este clasicul hamac, atarnat la umbra si intre trunchiurile a doi pomi apropiati sau intr-un foisor.

O gradina necesita o serie de unelte pentru ingrijirea ei. Lopata, grebla sau masina de tuns iarba, este clar ca vei avea nevoie de o incapere-magazie pentru depozitarea lor. Evident, le poti depozita si la subsolul casei, dar o varianta simpatica o reprezinta casuta-chiosc din lemn. Buna si pentru a adaposti jardiniere, ghivece, furtunuri si multe alte unelte, buna si pentru copiii care se joaca de-a v-ati ascunselea. Iar daca tot suntem la capitolul casute, putem infrumuseta gradina si cu casute pentru animale: catelul are si el nevoie de o casuta a lui, porumbeii, vrabiile sau alte pasari carora le-ar placea sa aiba o casa in gradina ta, iar daca aveti padure aproape, puteti sa ademeniti la voi in curte chiar veverite.

In cazul in care aveti gradina mare prin care trece un mic curs de apa, cu siguranta ca un podet care traverseaza apa ar da valoare si stil aparte curtii tale. Continuat firesc cu alei pietruite, poti sta sprijinit de balustrada podetului, la umbra unor salcii, pentru a admira pestii si nuferii ce dau splendoare gradinii tale.

Daca amenajarea unui curs de apa sau mic helesteu este o cheltuiala mult prea mare pentru bugetul tau, o varianta mai potrivita de a auzi in curte susurul apei o constituie fantanita de gradina. O poti cumpara gata facuta sau o poti realiza chiar tu, cu un furtun ascuns intr-o movila de pietre, un bazin care colecteaza apa si o pompa care o recircula.

Idei pentru mobilierul de gradina sunt multe, piesele putand fi cumparate din magazine home & deco sau le poti mesteri chiar cu, cu putina pricepere, ceva vointa si multa pasiune.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Taierile de toamna la pomii fructiferi: de ce aspecte trebuie sa tii cont Taierile de toamna la pomii fructiferi: de ce aspecte trebuie sa tii cont
Trandafirii – Cum ii protejam pe timp de iarna Trandafirii – Cum ii protejam pe timp de iarna
Prepara corect zeama bordeleza Prepara corect zeama bordeleza
Zeolitii si utilizarea lor in agricultura ecologica Zeolitii si utilizarea lor in agricultura ecologica
Casuta in copac – O surpriza inspirata pentru Ziua Copilului Casuta in copac – O surpriza inspirata pentru Ziua Copilului
Primele lucrari in livada - Cum putem obtine roade la putin timp dupa plantarea unui pom fructifer Primele lucrari in livada - Cum putem obtine roade la putin timp dupa plantarea unui pom fructifer

Vezi mai multe articole