on

Pandemia de COVID-19 si ventilatia rezidentiala

28 aprilie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Exista numeroase teze curente despre virusul SARS-COV-2 si raspandirea acestuia. Hoval va arata ce ar trebui sa luati in considerare, in contextul pandemic, atunci cand operati un sistem de ventilatie rezidentiala, cunoscuta si sub denumirea de ventilatie de confort.
 
Conform cunostintelor actuale, virusul SARS-COV-2 se transmite prin contactul interpersonal, aerosoli sub forma de picaturi mici, care sunt raspanditi atunci cand persoana infectata tuseste sau stranuta. Aceste picaturi se aseaza pe obiectele si suprafetele din jur. Alte persoane se imbolnavesc de COVID-19 atingand aceste obiecte sau suprafete, apoi atingandu-si ochii, nasul sau gura. Oamenii pot, de asemenea, sa se imbolnaveasca de COVID-19 daca respira direct aerosolii raspanditi de o persoana infectata care tuseste sau stranuta. 
 
 
Desi, in prezent, nu este posibil sa stopam complet aceste posibile contacte, masurile de igiena riguroase si comunicate, pe scara larga, de catre specialisti ajuta la incetinirea raspandirii virusului. Spalarea regulata a mainilor, tusea si stranutul in cot si „distantarea sociala”, adica evitarea in mare masura a contactului interuman, sunt printre cele mai importante actiuni pe care le putem realiza pentru aplatizarea curbei infectiei.
 
SARS-COV-2: transmisie aeriana necunoscuta in prezent
 
O transmisie a noului virus corona prin aer nu a fost inca dovedita. Nu conteaza daca sunteti afara sau la interior, atat timp cat urmati recomandarile si pastrati distanta de minim 1,5m fata de persoanele care nu locuiesc in aceeasi gospodarie cu dumneavoastra.
 
Tipul de alimentare cu aer proaspat este, de asemenea, irelevant pentru transmiterea virusului. Indiferent daca va ventilati in mod traditional incaperea, de mai multe ori pe zi, folosind ventilatia prin deschiderea ferestrelor sau daca asigurati un schimb de aer permanent filtrat cu un sistem de ventilatie rezidentiala - pana in prezent nu exista dovezi ca virusul este transmis prin aer.
 
Fluxul de aer natural este, de asemenea, mai puternic decat debitul asigurat prin sistemul de ventilatie rezidentiala. Un exemplu interesant ilustreaza acest lucru: in cazul unei persoane care sta intr-o incapere, 80 m3 de aer se ridica numai prin caldura corpului - prin evacuarea unei ventilatii rezidentiale HomeVent, debitul este doar 30 m3 de aer.
 
Inlocuirea regulata a filtrului, recomandari pentru ventilatia rezidentiala
 
Ventilatia rezidentiala schimba aerul uzat in mod silentios, eficient si igienic, introducand aer proaspat filtrat si este, prin urmare, o alternativa optima pentru toti cei care apreciaza aerul curat. Mai ales cei care sufera de alergii beneficiaza de acest lucru, deoarece filtrul elimina polenul, poluantii, praful fin si sporii fungici din aer. Datorita functiei de recuperare a caldurii, nu se pierde energie termica.
 
Aerul viciat din incapere este directionat afara, in timp ce aerul proaspat filtrat este eliberat in locuinta. Conform cunostintelor actuale, nu este posibila transmiterea virusului SARS-COV-2 prin aerul exterior sau prin debitul de aer introdus de echipament. Filtrul utilizat (F7 sau ISO ePM1 50%) ofera o protectie suficienta pentru a reduce orice risc rezidual la minim. Mai mult, pozitia ventilatoarelor la exterior creeaza o suprapresiune pe introducere si o depresiune pe extractie, ceea ce inseamna ca niciodata aerul viciat nu va contamina aerul de introducere.
 
Mai multe detalii aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Particularii scad pretul apartamentelor in Capitala ca sa scape de ele Particularii scad pretul apartamentelor in Capitala ca sa scape de ele
Cum mobilam Casa Capital cu 15.000 de euro Cum mobilam Casa Capital cu 15.000 de euro
MISCAREA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA! MISCAREA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA!
Hornbach deschide in toamna magazinul din Sibiu Hornbach deschide in toamna magazinul din Sibiu
Factura la intretinere s-a dublat in decembrie 2007 fata de noiembrie Factura la intretinere s-a dublat in decembrie 2007 fata de noiembrie
Tefal si MedLife te ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase clipe alaturi de bebelusii tai Tefal si MedLife te ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase clipe alaturi de bebelusii tai

Vezi mai multe articole