on

Proiecte pentru cei mici

06 iunie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vacanta de vara se apropie cu pasi repezi. Daca vrei sa le propui celor mici cateva activitati prin care sa le stimulezi imaginatia, astazi ti-am pregatit un articol cu cateva mini proiecte de DIY (Do It Yourself), care sa le starneasca curiozitatea pentru lucrurile handmade.

Fiecare copil se naste cu un potential creativ urias, dar acesta poate ramane slab dezvoltat daca parintii aleg sa nu il stimuleze. Creativitatea este un semn al unicitatii, este modul prin care ne dezvoltam si ne exprimam individualitatea, este abilitatea prin care putem gasi solutii inedite si eficiente, dar si modul prin care putem realiza lucruri unice... si atunci de ce sa nu incercam sa crestem acest potential creativ?

Creativitatea este strans legata de imaginatie, astfel ca daca ne dorim sa avem un copil creativ, trebuie sa ii stimulam in primul rand imaginatia.

- Cititi, povestiti si inventati povesti impreuna! Si de ce nu... jucati jocuri de rol!

- Incurajeaza-l sa creeze si sa se joace.. ii poti chiar organiza un colt creativ!

- Nu incerca sa ii impui ce sa creeze, lasa-l pe el sa isi aleaga proiectul!

Si nu in ultimul rand, ofera-i suportul tau atunci cand are nevoie, pune-i la dispozitie materialele de care ale nevoie, dar si ajutorul tau neconditionat.


Iata cateva proiecte care sa te inspire.

 

 

 

 

 

 

Sursa photo: Pinterest.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Proiecte DIY – Mobilier de gradina Proiecte DIY – Mobilier de gradina
Curatarea oglinzilor – Cum poti preveni aburirea oglinzii din baie Curatarea oglinzilor – Cum poti preveni aburirea oglinzii din baie
Cum poti folosi teava de cupru pentru a realiza proiecte inedite pentru casa ta? Cum poti folosi teava de cupru pentru a realiza proiecte inedite pentru casa ta?
Lemnul si proiectele DIY Lemnul si proiectele DIY
Cum sa reconditionezi obiectele vechi de mobilier in regim DIY Cum sa reconditionezi obiectele vechi de mobilier in regim DIY
Proiecte noi din lucruri vechi Proiecte noi din lucruri vechi

Vezi mai multe articole