on

Recomandarile forumistilor: “Cum pot transforma un gol de fereastra in gol de usa?”

11 ianuarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In mod ideal, inainte de construirea unei case, beneficiarul final ar trebui sa stie deja planul acesteia, precum si locurile in care vor fi amplasate ferestrele si usile. In realitate, insa, exista situatii in care proprietarii se mai si razgandesc, din diverse motive, iar schema initiala trebuie regandita. Din fericire, lucrarile initiale pot fi regandite, astfel ca, de foarte multe ori un geam poate fi transformat in acces, si invers.

In acest articol vom vorbi despre prima dintre aceste situatii, adica despre transformarea unui gol de geam intr-un gol de usa. Cu aceasta situatie s-a intalnit forumistul “baspri”, care a solicitat ajutorul in ceea ce priveste procedura corecta de realizare a acestei conversii.

“La o casa veche din caramida, as vrea sa transform un gol de geam in gol de usa. Dimensiunile actuale ale geamului sunt de 1.25 m latime si 1.5 m inaltime. Golul de usa va fi de 0.8 m latime si 2.1 m inaltime, iar grosimea peretelui este de aproximativ 30-32 cm. Puteti va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez?”, a fost mesajul postat de forumistul nostru.

De asemenea, acesta a precizat si faptul ca deasupra ferestrei exista un buiandrug din lemn, amanunt extrem de important in tentativa sa de a transforma golul de fereastra intr-unul de usa. Cu toate acestea, pentru mai multa siguranta este recomandata montarea a unui buiandrug suplimentar.

Astfel, operatiunea devine mult mai simplu de efectuat. Practic, dupa aceasta masura de siguranta, urmatorul pas care trebuie facut este demontarea ferestrei si trasarea golului, urmata de trasarea latimii usii.

Apoi, zidaria va fi demolata, iar in golul creat va fi montat tocul usii. Dupa fixarea acestuia, urmeaza ca partile laterale sa fie zidite. Abia dupa aceea pot fi efectuate celelalte operatiuni de finisare ale lucrarii.

Aceasta este doar una dintre situatiile rezolvate zilnic pe forumul Misiunea Casa. De aceea, daca si tu ai intrebari despre construirea casei sau despre amenajarea acesteia, te invitam sa le postezi intr-una dintre sectiunile in care consideri ca poti primi raspunsurile cautate: https://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa ridici un zid de caramida Cum sa ridici un zid de caramida
3 aspecte de avut in vedere cand iti construiesti o casa 3 aspecte de avut in vedere cand iti construiesti o casa
Functionalitatea casei (II) Functionalitatea casei (II)
Rolul elementelor unui hidrofor Rolul elementelor unui hidrofor
Misiunea Casa Noua, episodul 2: renovarea si amenajarea interioara Misiunea Casa Noua, episodul 2: renovarea si amenajarea interioara
Cum alegi si ce ii ceri arhitectului Cum alegi si ce ii ceri arhitectului

Vezi mai multe articole