Renovarea casei vechi; pregatiti-va!

Renovarea casei vechi; pregatiti-va!

13 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Renovarea unei case vechi este, fara nici un dubiu, o lucrare de arta, prin care se incearca reinvierea nostalgiei reprezentate de specificul incaperilor inalte sau de cel al caloriferelor din fonta cu ale lor deosebite ornamente clasice.
 
Multi proprietari sunt fascinati de caracterul si de senzatia oferita de “vechea casa” si din aceste motive incearca sa faca tot posibilul pentru a o renova cat se poate de bine, dar, cateodata, din diverse motive, nu vad capcanele implicate de acest demers. Riscul cel mai mare se intalneste in cazul caselor vechi care au avut parte de o intretinere neglijenta sau care au fost construite necorespunzator. Asadar, problemele minore se pot transforma in altele mult mai mari dupa doar 20-30 de ani de “asteptare”.
 
Posibile probleme la renovarea casei vechi
 
  1. Probabil una din cele mai este probleme este reprezentata de fundatia instabila (care se scufunda). Acest lucru afecteaza rezistenta structurii, iar mai departe au de suferit peretii si planseele casei.
  2. Pardoselile neuniforme fac din montarea gresiei o adevarata provocare
  3. Instalatia electrica veche a unei bucatarii va fi greu de adaptat la mobilierul modern
  4. Ferestrele vechi, aici fiind vorba, in speta, de cele cu bolta, nu vor fi usor de inlocuit cu modelele noi existente acum pe piata
  5. Daca nu aveti un stoc de tigle din modelul vechi aveti mici sanse sa mai gasiti ceva asemanator 
Chiar daca renovarea unei case vechi poate oferi multe satisfactii, asta nu inseamna ca este o munca usoara. De aceea, la anumite probleme este recomandat sa cereti ajutorul unui specialist. De exemplu, cum spuneam si mai sus, renovarea bucatariei va deveni un chin daca instalatia electrica nu poate suporta consumul ridicat de energie electrica necesar pentru o bucatarie din secolul XXI. Solutia, de obicei, implica schimbarea panoului electric, astfel incat fiecare camera si, in anumite cazuri, fiecare aparat electrocasnic in parte ar trebui sa aiba propriul circuit electric. Iar imbinarea modelului modern al mobilierului de bucatarie cu designul clasic al bucatariei existente nu o sa fie usor de realizat.
Instalatia de canalizare este o alta problema, pentru ca, odata cu trecerea timpului, tevile au atins
un nivel de uzura destul de ridicat. De cele mai multe ori, instalatia de canalizare nu poate fi “carpita”, din mai multe motive, drept urmare ea necesita o inlocuire completa. Una peste alta, este posibil ca aceasta lucrare sa fie mai costisitoare decat demolarea si construirea unei case noi. Adevarata valoare a investitiei este dezvaluita doar de o expertiza si chiar mai tarziu, in timpul lucrarilor.
 
 
 
Sfatul nostru
1. Aflati parerea unui inginer specializat in asemenea lucrari sau a unui arhitect pentru a va spune cum a fost construita casa si ce ar trebui facut ca, tinand cont de aspectul initial, renovarea sa fie un succes.
2. Verificati conditia tehnica in care se afla cele mai importante sisteme mecanice si electrice.
3. Asigurati-va un buget cu 50% mai mare decat cel estimat in cadrul expertizei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Probleme care apar la finisarea suprafetelor: ce poti face pentru a le evita Probleme care apar la finisarea suprafetelor: ce poti face pentru a le evita
Wilio va va gasi experti calificati in reparatii la domiciliu Wilio va va gasi experti calificati in reparatii la domiciliu
Zugravirea camerelor vechi Zugravirea camerelor vechi
Care este cel mai bun moment pentru zugravirea casei Care este cel mai bun moment pentru zugravirea casei
INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA
Cum se realizeaza placarea cu marmura in baie si bucatarie Cum se realizeaza placarea cu marmura in baie si bucatarie

Vezi mai multe articole