on

Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn

26 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vremea rea de la finalul lunii februarie nu-i impiedica pe forumistii nostri sa viseze cu ochii deschisi la proiectele din primavara care va incepe, cel mai probabil, in cateva saptamani. De altfel, multi dintre acestia sunt deja extremd e activi in ceea ce priveste gasirea celor mai bune solutii pentru construirea si amenajarea locuintelor. In acest context, am ales sa acordam o atentie mai speciala unei solutii de reconditionare a unei casei vechi din lemn. De aceea, ne-a picat atentia pe un topic deschis de unul dintre forumistii nostri, in care acesta a postat urmatoarea situatie si a lansat si cateva intrebari:

“Intentionez sa reconditionez o casa veche de lemn. In momentul acesta, dupa ce am dat jos sipcile si pamantul dintre ele, peretele este format din dulapi de 10 cm, neregulati. La exterior vreau sa folosesc iar sipci (3cm), intre ele vata minerala, OSB de 10 mm, polistiren (5cm) si lavabila. Nu sunt convins ca vreau membrana. La interior, peste dulapi as vrea sa tencuiesc cumva. Mesterii spun ca varul si cimentul ataca lemnul. Eu as dori o tencuiala care sa semene cu tencuiala initiala de pamant, neregulata, facuta de mana. A aparut vreun produs pe care sa pot sa-l trag peste lemn direct? Eventual vreo amorsa? O varianta ar fi sa imbrac tot interiorul in OSB si sa tencui peste, dar nu-mi plac peretii foarte drepti. Gipscartonul nici nu intra in discutie”.

Forumistul nostru a primit si raspunsul asteptat, din partea Specialistului Misiunea Casa:

“Conform situatiei descrise, puteti ca peste dulapii din lemn sa montati placi OSB3 de 12-14 mm grosime, membrana autoadeziva Ceresit BT21, dupa care sa termoizolati cu polistiren extrudat de minimum 8 cm grosime.

De asemenea, puteti ca peste dulapii din lemn sa montati rigle de lemn cu sectiunea de 8/5, termoizolatie din saltele de vata minerala Isover de minimum 8 cm grosime, folie anticondens unisens, finisaj din lambriuri de lemn ori PVC.

Pe interior puteti termoizola cu vata minerala de 5 cm grosime, bariera de vapori, placi de gipscarton de 12,5 mm grosime, pe care le finisati cu o tencuiala decorativa. Daca, totusi, nu doriti sa utilizati placi de gipscarton, atunci puteti sa finisati peste bariera de vapori cu orice material sub forma de panouri (de ex. TotalStone) ori sa montati lambriu din lemn pe rigle din lemn.”

Daca si tu ai intrebari similare, te invitam sa intri pe forum si sa ceri parerea specialistilor nostri. Topicul pe acest subiect este disponibil aici: http://www.misiuneacasa.ro/forum/showthread.php/21510-Tencuiala-lemn

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Renovarea baii de la A la Z Renovarea baii de la A la Z
Sondaj STAR STONE: Peste 40% dintre românii care locuiesc la casă vor să își renoveze gardul în următorii 2 ani Sondaj STAR STONE: Peste 40% dintre românii care locuiesc la casă vor să își renoveze gardul în următorii 2 ani
Amenajarea holului – Sfaturi si solutii Amenajarea holului – Sfaturi si solutii
Wilio va va gasi experti calificati in reparatii la domiciliu Wilio va va gasi experti calificati in reparatii la domiciliu
Renovarea bucatariei Renovarea bucatariei
Primul pas intr-o renovare a interiorului casei Primul pas intr-o renovare a interiorului casei

Vezi mai multe articole