on

Stiai ca bacteriile raman pe haine chiar si dupa spalare?

29 iunie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Hainele tale arata curate. Dar oare sunt? Din pacate, doar indepartarea petelor sau parfumul placut nu inseamna si igienizat / dezinfectat. Mai mult decat atat, stiai ca in hainele spalate pana in 40ºC raman 86% dintre microbi si bacterii? O cifra impresionanta si de speriat, conform unui studiu publicat in Daily Mail.

 

Cum ne putem asigura ca, dupa ce spalam hainele, indepartam si microorganismele? Hai ca-ti spunem noi care sunt cele mai eficiente modalitati:

 

  1. Spala rufele separat pe categorii

Anumite articole textile au un numar mult mai mare de germeni in tesatura decat altele. Ne referim la cele care intra in contact direct cu pielea noastra - lenjeria de pat, lenjeria intima, ciorapii. Astfel, pentru a preveni raspandirea microorganismelor de pe acestea pe celelalte articole de imbracaminte pe care le purtam, este indicat sa le spalam separat.

 

  1. Foloseste un igienizant pentru haine

Sigur ai vazut astfel de produse in supermarket si poate ca le-ai considerat un moft. Nimic mai neadevarat. Avantajul unui igienizant / dezinfectant este ca reduce riscul de contractare infectii/virusuri si ca elimina mirosurile neplacute cauzate de bacterii. Trebuie sa ai, insa, grija la cateva aspecte. E important sa alegi un produs care nu contine lesie precum igienizantul aditiv textil Gerpostar Plus de la Asevi care poate fi utilizat atat pe haine albe, cat si pe cele colorate, fara sa pateze, sa decoloreze sau sa dauneze tesaturii. In plus, e eficient si in apa rece - un aspect foarte util in cazul hainelor care au contraindicatie de spalare sub 40ºC.

 

  1. Igienizeaza interiorul masinii de spalat

Daca pe haine raman bacterii, inchipuie-ti ce ramane in masina de spalat... Ca atare, si aceasta are nevoie de o atentie speciala din partea ta. Una dintre solutii este ca, macar o data pe luna, sa faci un ciclu de spalare la masina fara rufe in interiorul cuvei. Porneste masina de spalat la 90ºC si astfel te poti asigura ca si interiorul acesteia este igienizat.

Sugestie suplimentara: dupa fiecare spalare, lasa usa de la masina de spalat deschisa cateva ore. Daca o vei inchide imediat, va ramane umezeala si va deveni un mediu propice pentru inmultirea microbilor.

 

Daca un procent asa mare de bacterii ramane pe textilele pe care, totusi, le spalam frecvent, ce se intampla cu cele care nu sunt atat de norocoase, precum canapelele, covoarele sau perdele? Astfel de piese de mobilier sau decoratiuni de marime mare sunt greu de curatat, pastreaza mirosuri neplacute sau de tutun. Sa nu mai zicem de bacterii!

 

Vestea buna este ca gama produselor de curatenie este una vasta in zilele noastre si dintr-un singur puf putem dezinfecta atat tesaturile, cat si aerul din locuinta. Igienizantul pentru ambient si tesaturi Gerpostar Plus este ideal pentru toate acestea, fiindca dezinfecteaza, elimina mirosurile, bacteriile si virusurile si lasa un parfum curat si persistent.

 

Cum se utilizeaza? Foarte simplu! Se pulverizeaza direct pe tesatura de la aproximativ 30 cm distanta, iar apoi se lasa sa se usuce. Sa nu-ti faci griji, nu pateaza! Si nu este nevoie de spalare sau clatire ulterioara.

 

Acum ai inteles ca microorganismele ramase pe haine, pe mobilier sau oriunde in casa noastra ne pot imbolnavi, fara doar si poate. Asa ca acorda atentia cuvenita igienizarii corespunzatoare (ai vazut ca nu e greu!) si retine morala: Nu tot ce pare curat si este!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primaria Capitalei ataca in instanta decizia de majorare a energiei termice Primaria Capitalei ataca in instanta decizia de majorare a energiei termice
De cinci ori mai multe tranzactii imobiliare in 2007 De cinci ori mai multe tranzactii imobiliare in 2007
Romania a avut cea mai mare crestere a creditelor personale Romania a avut cea mai mare crestere a creditelor personale
INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009 INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009
Monopolul rusesc pe otel-beton scumpeste casele cu 10.000 de euro Monopolul rusesc pe otel-beton scumpeste casele cu 10.000 de euro
Doar un milion de locuinte la bloc rezista la un cutremur puternic Doar un milion de locuinte la bloc rezista la un cutremur puternic

Vezi mai multe articole