on

Wetterbest® - prima fabrica romaneasca care poate forma tinichigii de sisteme de acoperisuri si invelitori

30 septembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu de putine ori am primit pe adresa redactiei noastre tot felul de exemple de lucrari executate necorespunzator sau realizate cu materiale neconforme, multe dintre ele le vei regasi si pe forumul nostru. Mai mult decat atat, multi dintre forumistii nostri, afirma ca este foarte dificil sa gasesti un meserias bun in ziua de astazi. Din aceste motive sustinem si incurajam orice initiativa a companiilor care doresc sa informeze atat meseriasii, cat si clientii, despre modul in care se monteaza corect produsele lor. Asa ca, in randurile care urmeaza, iti vom povesti putin despre Scoala Wetterbest.

 

Scoala Wetterbest, un proiect infiintat in anul 2015 de compania cu acelasi nume, se adreseaza in principal montatorilor si vanzatorilor de sisteme de acoperis. Lipsa scolilor de meserii, numarul tot mai mic al persoanelor calificate, dar si problemele generate de lipsa profesionalismului si/sau a cunostintelor de specialitate au condus la dezvoltarea acestui program. Mai mult decat atat, programul Scoala Wetterbest s-a nascut din nevoia de a:

 

 • Profesionaliza competentele celor care monteaza sisteme de invelitori metalice pentru acoperisuri;
 • Intari constientizarea faptului ca un produs de o inalta calitate trebuie montat corect;
 • Oferi beneficiarului final garantia unei bune executii;
 • Dubla fiabilitatea si viabilitatea sistemului de invelitoare cu un montaj profesionist.

 

 

 

 

Scoala Wetterbest este organizata la sediul Wetterbest din Baicoi, Intr-un spatiu special amenajat.

 

Cursurile, desfasurate sub directa supraveghere a reprezentantilor Ministerului Educatiei Nationale si recunoscute la nivelul Uniunii Europene, sunt impartite in module care au o durata de 40 de ore (8 ore x 5 zile) si cuprind atat sesiuni de pregatire teoretica (in sala de curs), cat si sesiuni practice (in atelier), pentru ambele sesiuni fiind asigurate materiale de suport, scule si unelte etc.

 

Procesul de invatare este unul interactiv, fiind abordate notiuni introductive in specialitate; dar si cazuri concrete despre santier, situatii complexe, relationarea cu beneficiarul, raportarea la nevoile acestuia si multe, multe altele. Mai mult decat atat, in atelierul Scoala Wetterbest instructorul exemplifica operatiuni tehnice de realizare a lucrarilor de montaj si ii indruma pe cursanti punandu-le la dispozitie atat materiale, cat si unelte si scule.

 

 

Participantii la cursul de perfectionare vor dobandi cunostinte avansate despre:

 

 • organizarea locului de munca;
 • asigurarea calitatii lucrarilor executate;
 • intretinerea echipamentelor de lucru;
 • pregatirea lucrarilor de tinichigerie;
 • confectionarea elementelor de tinichigerie;
 • montarea elementelor de tinichigerie;
 • montarea sistemelor de protectie din tabla pentru lucrari de izolatii termice la instalatii tehnologice;
 • realizarea invelitorilor pentru acoperisuri;
 • aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca si in domeniul situatiilor de urgenta precum si aplicarea normelor de protectie a mediului inconjurator.

 

Dupa finalizarea cursului, dar si in urma absolvirii examenului cu o nota de trecere, cursantul va fi rasplatit cu o diploma emisa de catre Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari, care este recunoscuta la nivelul Uniunii Europene.

 

 

Daca doresti sa te inscrii la in Programul Scoala Wetterbest, trebuie sa stii ca sunt necesare urmatoarele documente:

 

 • Cerere inscriere curs, completata si semnata;
 • Copie CI;
 • Copie certificate de nastere, certificate de casatorie;
 • Copie diploma de invatamant (ultimul nivel absolvit), dar minim 10 clase;
 • Adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea ‘’apt pentru curs de formare, apt pentru munca la inaltime’’.

 

Taxa de participare: 1.000 RON

 

Programul Scoala Wetterbest urmareste determinarea unei schimbari vizibile in modul in care se practica meseria de montator, specialistii Wetterbest asumandu-si rolul de educatori si formatori pentru a pune bazele unor principii de lucru sanatoase si performante, in directia cresterii calitatii lucrarilor. Mai multe informatii despre cursuri puteti gasi aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Calcul acoperis – Cum calculez corect necesarul de tigla metalica Calcul acoperis – Cum calculez corect necesarul de tigla metalica
Inchiderea sageacului Inchiderea sageacului
Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster
Propunerile forumistilor Misiunea Casa: Cea mai avantajoasa solutie pentru invelirea casei Propunerile forumistilor Misiunea Casa: Cea mai avantajoasa solutie pentru invelirea casei
Importanta montarii corecte a parazapezilor pe acoperis Importanta montarii corecte a parazapezilor pe acoperis
Tabla cutata – Stii care sunt componentele stratului de otel? Tabla cutata – Stii care sunt componentele stratului de otel?

Vezi mai multe articole