Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Probleme presostat

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Probleme presostat

  Buna seara.
  Am De 10 ani o pompa submersibila in fantana, cu vas expansiune (50L)si presostat in camera tehnica. A functionat 10 ani,iarna il opresc, iar cand amvrut sa repornesc sistemul anul acesta,2 fire din presostat erau desprinse.Le am repus zic eu la locul lor , am umflat balonul vasului de expansiune dupa specificatii la 1,8 barr (cu consumator deschis evident). ,pompa functioneaza in fantana dar...nu se mai opreste. Am constatat 3 anomalii :1 timpul in care presiunea pe manometru creste de la 30 PSI la 40 PSI e ff lent de aprox 100 secunde. Nu am observat ca acul manometrului in 24 de ore sa scada. Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	preso1.jpg  Afișări:	0  Mărime:	179,5 KB  ID:	686445 Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	preso2.jpg  Afișări:	0  Mărime:	232,6 KB  ID:	686446 Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	presos3.jpg  Afișări:	0  Mărime:	213,5 KB  ID:	686447
  2.Nu decupleaza la 40 PSI*si nici nu poate creste presiunea mai mult
  3.Arcul mic,de reglaj al presiunii diferentiale,cel care regleaza presiunea de oprire (poza) joaca in surub neffind absolut deloc strans de piulita!! Mentiunez ca aceasta piulita nu pate fii rotita decat cu cheia,nu se roteste ,,la mana,,nu are joc
  Pun poze cu presostatul,cu parametrii.
  Presiune fabrica CUT ON 20PSI . CUT OFF40 PSI.
  E defect presostatul ? sa incerc sa strang surubul? daca strang surubul(sens ace ceasornic) presiunea la care pompa se va opri va creste,eu doresc invers.
  Va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac.multumesc mult!

 • #2
  Esti sigur ca ai legat firele in aceeasi pozitie? Faptul ca pompa merge si nu ridica presiunea poate fi cauzat de inversarea fazei cu nulul. Presiunea in vas este facuta cu circuitul descarcat de presiune?
  Scoate din priza si verifica ce este cu acel surubel mic ce regleaja diferente de presiune Dp. Nu ar trebui sa joace dar nu imi dau seama ce poate avea.
  Poti lua alt presostat daca ai dubii, sunt ieftine.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   ... dacă îmi permiteți, completez acest topic cu o experiență personală: am observat că presostatul poate fi reglat, dar nu am reținut cum anume? ...

   De asemenea, semnalez un articol in care am tratat acest subiect de interes pentru forumiștii Misiunea Casa:

   https://www.misiuneacasa.ro/cum-regl...-hidroforului/


   www.calindiaconu.com

   Comentariu


   • #4
    Am si eu o intrebare. Am o pompa submersibila cu iesire de 1/2" si toata instalatia e pe 2/3". Pot monta un presostat electronic- gen Brio- pe tevile de 1/2" ? Am vazut ca toate presostatele electronice au intrare/iesire pe 1". Ar fi o varianta sa duc teava din pompa intr-un vas de hidrofor si sa pun apoi si presostatul. Putul nu are foarte multa apa.

    Comentariu


    • #5
     Se poate pune presostat cu reductie de la 1" la 1/2".
     Pompa submersibila trebuie sa aiba o supapa de sens montata la iesire.
     Eu de teava de 2/3" in instalatii nu am auzit...

     Comentariu


     • #6
      Eu as evita "presoostatele eletronice". 2/3 inseamna 3/4" ?
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • #7
       Despre presostat am scris un articol (in 2014): https://www.misiuneacasa.ro/avantaje...tat-electronic

       Credem ca acest articol poate fi adus la zi, pentru ca tehnica a evoluat foarte mult. Cei care se lovesc de probleme cu presostatul, sunt cei neracordati (încă) la rețeaua de distribuție a apei. Practic, sunt cei care au propriul lor puț, din care alimentează rețeaua de instalații a locuinței/imobilului propriu.

       Suntem în căutarea soluției ideale, a celui mai bun presostat - de aceea, e bine să semnalăm companiile reprezentative în domeniu și ar fi foarte interesant să prezentăm cum au evoluat presostatele in ultimii ani!

       Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20220506_115103.jpg 
Afișări:	0 
Mărime:	203,8 KB 
ID:	687452 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Presostat Italtteknica.jpg 
Afișări:	0 
Mărime:	124,0 KB 
ID:	687453
       www.calindiaconu.com

       Comentariu

       Procesare...
       X