on

8 unelte pe care trebuie să le ai în casă dacă esti iubitor de bricolaj

08 decembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dacă ești iubitor de bricolaj, îți plac proiectele pe care le poți face chiar tu cu mâna ta, ai nevoie de câteva unelte pe care să le ai mereu la îndemână în casă. 

 

Indiferent că vrei să lucrezi cu lemnul, să vopsești, să folosești metalul în proiectele tale, sau să lucrezi cu instalațiile sanitare sau electrice, aceste unelte îți vor fi de folos. 

 

Iată care sunt cele mai importante 8 unelte pe care trebuie să le ai în casă. 


 

  1. Masă de lucru

 

Înainte de a începe să lucrezi la orice proiect, ai nevoie de un banc de lucru. Aici ai nenumărate variante din care poți alege, în funcție de proiectele pe care ți le propui. De la bancuri de lucru simple până la cele cu riglă, raportoare și bacuri de fixare.  

 

Ai mai multe variante din care poți alege inclusiv pentru matarialul din care acestea sunt confecționate. Dacă alegi să lucrezi cu metalul alege mese de lucru adaptate acestui material și lucrului cu aparate de sudură.

 

Un banc de lucru te ajută să lucrezi în siguranță și să îți menții poziția spatelui în  mod corect, mai ales dacă perioada de lucru se prelungește. 


 

  1. Set de scule 

 

Nu există un iubitor de bricolaj care să nu dețină un set de scule folositoare pentru orice proiect și chiar pentru casă. 

 

De la ciocan, ruletă de măsurat, boloboc, șurubelnițe simple sau în cruce, clești, ciocane cu gheare, cuțite și foarfece speciale, toate trebuie să fie incluse în  setul tău de scule pentru a fi eficient și a avea mereu la îndemână tot ce ai nevoie pentru proiectele tale. 


 

  1. Organizator de scule

 

Dacă nu ai nevoie de foarte multe scule pentru a le depozita într-un dulap, cu siguranță ai nevoie de un organizator mai mic. 

 

Este evident că dacă iubești bricolajul vei avea foarte multe unele, de la surubelnție, la cleși, ciocane sau burghie iar acestea necesită o depozitare corespunzătoare, dar te și ajută să le găsești mult mai ușor atunci când ai nevoie.  

 

În plus, îți vei menține ordinea în atelierul de lucru. 


 

  1. Compresor de aer

 

Compresorul cu aer de care ai nevoie nu trebuie să fie de mari dimensiuni sau cel mai profesional. Ai nevoie de un compresor care să te ajute la vopsire.

 

Îl poți utiliza și la alte sarcini precum umflarea anvelopelor, saltele pneumatice, mingi de fotbal sau alte obiecte care necesita umflare. 


 

  1. Fierăstrău electric

 

Dacă îți place să lucrezi cu lemnul și ai nevoie să îți duci proiectele mult mai repede la final, alege să te folosești un fierăstrău electric în locul celor manuale.  

 

Există mai multe variante de fierăstrău din care poți alege și nu este musai să alegi unul de masă ci te poți îndrepta către cele portabile. 

 

Un astfel de fierăstrău te face să devi mult mai eficient în orice proiect care necesită tăierea lemnului. 


 

  1. Ciocan pneumatic pentru cuie

 

Un instrument care îți va ușura mult munca mai ales atunci când trebuie să bați cuie este un ciocan pneumatic. 

 

A bate multe cuie cu un ciocan simplu poate deveni amuzant și obositor, dar îți ia și mult timp. 

 

Cu un ciocan pneumatic proiectele tale prind contur mult mai rapid. 


 

  1. Burghiu electric

 

Majoritatea proiectelor de bricolaj necesită folosirea unui burghiu electric, de la proiectele de lucru cu lemnul, la cele cu tablă sau chiar pentru pereți ai nevoie de un astfel de instrument de lucru. 

 

În plus acesta este folositor pentru multe alte lucruri din casă și nu doar pentru proiecte.

 

  1. Set burghie 

 

O dată ce deții un burghiu electric nu uita și de setul de burghie pentru a te putea folosi de el la maxim. 

 

În funcție de proiectele tale poți alege seturi mai simple sau mai complexe, cu un număr mai redus de burghie sau mai numeroase. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce scule si unelte nu trebuie sa lipseasca din trusa mesterului Ce scule si unelte nu trebuie sa lipseasca din trusa mesterului
Cum alegi motocultorul potrivit pentru gradina ta Cum alegi motocultorul potrivit pentru gradina ta
Inscrie-te la Taiwan Smart Factory Solutions Online Presentation & Meeting Inscrie-te la Taiwan Smart Factory Solutions Online Presentation & Meeting
 Ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba – partea a 2-a Ghid de achizitionare a masinii de tuns iarba – partea a 2-a
Ciocanul de lipit - Cum sa il alegi Ciocanul de lipit - Cum sa il alegi
Ferastraul circular de banc - unealta potrivita pentru debitari Ferastraul circular de banc - unealta potrivita pentru debitari

Vezi mai multe articole