Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Izolarea podului si acoperisului

Izolarea podului si acoperisului

26 iulie, 2024

Vreti sau nu, podul si acoperisul trebuie izolate! In cazul in care nu ati facut-o inca sau daca vreti sa stiti cat de bine ati realizat-o, cititi acest articol. Aici puteti afla care sunt etapele si materialele necesare executarii hidro si termoizolatiei pardoselii podului si a acoperisului casei. De ce? Pentru ca aburii, precipitatiile atmosferice si zgomotul nu ocolesc nici olocuinta. Astfel incat ar fi bine sa ne „protejam“ singuri. Daca o locuinta are un pod neamenajat ca mansarda, putem spune ca acoperisul este „rece“, in sensul ca prin acest spatiu este realizata o ventilatie naturala. Vaporii din atmosfera intra si ies prin orificii special prevazute la constructie. Ferestrele de iluminare a podului nu sunt folosite pentru aerisire decat sporadic, datorita pericolului reprezentat…

mai mult >
on

Tehnici moderne de izolare fonica pentru case: ce materiale sa alegi?

18 iulie, 2024

Izolarea fonică a devenit unul dintre cele mai importante aspecte la care cineva se uită atunci când construiește o locuință nouă. Acest lucru vine de la faptul că izolația fonică nu doar că ne protejează de zgomotele externe, dar contribuie și la crearea unui mediu interior liniștit și relaxant. Cei care vor să își pună la punct un sistem de izolare fonică trebuie să știe care sunt tehnicile moderne și cele mai eficiente materiale care pot asigura un confort acustic optim. De ce este importantă izolația fonică? Izolația fonică este esențială pentru crearea unui mediu de viață confortabil, oferind protecție față de zgomotele deranjante. Utilizarea unor izolații fonice poate duce la: 1. Reducerea stresului și a oboselii: Zgomotul constant poate duce la stres…

mai mult >
on

Cum imbunatatesti eficienta energetica cu tamplaria PVC

31 mai, 2024

Tâmplăria PVC a devenit din ce în ce mai populară în ultimele decenii datorită beneficiilor sale remarcabile în ceea ce privește eficiența energetică. Vrei să afli cum tâmplăria PVC îți poate îmbunătăți eficiența energetică a casei? Aici vei găsi toate informațiile! Eficiență energetică remarcabilă Când vine vorba de alegerea materialelor pentru tâmplărie în renovarea unei case, eficiența energetică este un aspect ce nu poate fi neglijat. Iar în acest sens, PVC-ul se remarcă ca fiind o opțiune deosebit de avantajoasă datorită numeroaselor sale avantaje. Unul dintre principalele avantaje pe care le are o tamplarie din PVC este eficiența energetică remarcabilă. Această calitate se datorează proprietăților izolante ale PVC-ului, care contribuie la…

mai mult >
on

Transferul de caldura, explicat pentru toti

11 mai, 2024

În universul nesfârșit al științei aplicate, căldura este un actor principal ce joacă un rol vital în viața noastră de zi cu zi. Înțelegerea modului în care căldura se transferă în jurul nostru ne ajută nu doar să apreciem inovațiile tehnologice care ne fac viața mai confortabilă, dar ne și inspiră să gândim cum putem utiliza aceste procese în beneficiul nostru. Convecția: ”dansul particulelor” Primul ”dans al căldurii” pe care îl vom explora este convecția. Acesta este procesul prin care energia termică este transferată prin mișcarea particulelor dintr-un fluid (care poate fi un lichid sau un gaz). Imaginați-vă o cană de ceai fierbinte într-o zi rece de iarnă. Când ceaiul se încălzește, particulele sale (moleculele de apă, în acest caz)…

mai mult >
on

Izolatia eficienta a planseului spre pod

01 aprilie, 2024

In conditiile actuale ale preturilor la utilitati si energie se pune problema economisirii si utilizarii intr-un mod cat mai eficient a acestora. Dincolo de aspectul strict tehnic al posibilitatilor de atingere a acestor obiective, exista si o problema de mentalitate, granita dintre utilizarea rationala a resurselor de energie si risipa fiind de multe usor de depasit. In domeniul constructiilor constructiilor individuale, industriale sau de alta natura, se impune proiectarea si realizarea unor solutii de termoizolare cat mai eficiente, astfel incat consumul de energie sa fie redus spre minimul posibil si, in acelasi timp, sa se asigure un confort interior superior. De la caz la caz se pot identifica o diversitate de solutii, adaptate specificului fiecarei constructii. In domeniul izolatiilor…

mai mult >