Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Ingrijirea gazonului toamna

02 noiembrie, 2023

Mai sunt doar cateva zile pana cand toamna isi va intra oficial in drepturi (ce ciudat sună, când spunem acest lucru la începutul lunii Noiembrie!). Odata cu venirea ei si temperaturile vor incepe sa scada, dar gazonul nostru nu trebuie sa sufere din aceasta cauza. Cu cateva lucruri simple, efectuate corect in acest sezon, el va putea sa se mentina verde pana aproape de sosirea iernii. In lunile septembrie si octombrie, temperaturile au fost ridicate si asteptam prima ploaie mai consistenta pentru ca iarba sa prinda din nou culoare si sa ne facem si o idee de ansamblu asupra starii acesteia. Ce trebuie sa faci pentru a ajuta gazonul sa se mentina verde si frumos o perioada cat mai indelungata? 1. Ingrijirea gazonului a. Eliminarea buruienilor Acest pas este unul foarte important pentru…

mai mult >
on

Nevastuica: o combatem sau o adoptam?

21 septembrie, 2023

Nevăstuicile nu sunt, în general, periculoase pentru om. Cu toate acestea, ca orice animal sălbatic, ele pot deveni agresive dacă se simt amenințate sau provocate. De asemenea, pot fi purtătoare de diverse boli care pot fi transmise oamenilor sau animalelor de companie prin mușcături sau zgârieturi. Prin urmare, dacă întâlniți o nevăstuică, este recomandat să o lăsați în pace și să nu încercați să vă apropiați prea mult de ea. Nu o mângâiați, nu încercați să o prindeți cu mâna ... fiindcă vă asumați un risc inutil! În plus, nevăstuicile sunt cunoscute ca fiind niște vânători foarte eficienți, iar dacă locuiți într-o zonă rurală și aveți animale de companie mici sau păsări de curte, ar trebui să vă asigurați că acestea sunt protejate adecvat…

mai mult >
on

Ghidul complet al gratarelor electrice: Cum sa il alegi pe cel potrivit pentru gradina ta

01 septembrie, 2023

Grătarele electrice de grădină sunt ultimul trend când vine vorba de găzduirea petrecerilor în aer liber! Poți foarte ușor să pregătești delicatese la grătar mai rapid, la temperaturi ridicate, fără a adăuga grăsime. Dar cum să știi ce model se potrivește cel mai bine pentru nevoile tale și ce caracteristici trebuie să urmărești înainte de a cumpăra? Ei bine, noi am pregătit acest articol pentru a te ajuta să alegi cel mai bun grătar electric de exterior! Vom descrie toate avantajele și dezavantajele unui astfel de instrument de gătit, atingând subiecte importante cum ar fi dimensiunile, puterea și prețul. La final, vei ști exact ce ți se potrivește, dar și cum să prepari un barbecue de nota 10! Sursa Foto (copyright): https://elements.envato.com/ De ce…

mai mult >
on

Cotofenele in gradina ta: cum scapi de ele sau cum convietuiesti armonios?

17 iulie, 2023

Coțofenele sunt păsări fascinante, recunoscute pentru inteligența lor și ”cântecul” (unii ar zice ”croncănitul” lor distinctiv! Cu toate acestea, pot apărea provocări atunci când cotofenele se stabilesc în preajma noastră și afectează alte specii de păsări din grădină. Pentru a găsi o soluție care să ne permită să conviețuim armonios cu aceste păsări și să promovăm biodiversitatea, este important să înțelegem preferințele lor de habitat și dieta. Sursa Foto: Wikipedia (click pentru a o auzi cum cântă! - unii ar zice ”croncăne” coțofana!) Cotofenele preferă habitatul deschis, cum ar fi pajiști, parcuri și grădini cu arbori maturi. Sunt atrase de copaci înalți, cum ar fi nuci, stejari sau plopi, deoarece acești arbori oferă locuri de…

mai mult >
Crinul (lilium) (II)

Crinul (lilium) (II)

29 aprilie, 2023

Cele mai cunoscute specii de crini Lilium candidum (crinul alb sau Crinul Madonei) Este cel mai cunoscut si raspandit la noi. Adus din Asia Mica de turci, a fost cultivat pentru prima data in Europa pe la 1545. Are un bulb mare, care incepe sa vegeteze in septembrie, formand o rozeta de frunze care rezista peste iarna. Tijele florale ajung pana la 100-180 cm si se termina cu 10-20 de boboci alungiti, indreptati in sus. Florile se deschid succesiv, fiind de un alb pur, puternic parfumate si cu 6 stamine aurii care, daca nu sunt indepartate inca de la inflorire, vor pata petalele. Crinii asiatici (hibrizi intalniti ca flori taiate) Mai putin raspan­diti in cultura in tara noastra, dar foarte cunoscuti pe piata de flori, sunt asa-numitii crini asiatici, hibrizi originari din Japonia, cu flori…

mai mult >