Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Servicii de dezinsectie pentru gandaci

03 octombrie, 2024

Gândacii de bucătărie sunt, fără îndoială, printre cei mai enervanți musafiri pe care îi poți avea în casă. Nu doar că îți dau o stare de disconfort atunci când îi vezi mișunând pe lângă chiuvetă sau dulapuri, dar aceștia pot aduce cu ei și numeroase riscuri pentru sănătate. Chiar dacă există tot felul de soluții „magice” pe care le găsești pe internet sau în magazine, de multe ori acestea nu rezolvă problema complet. Sursa Foto: Getty Images De ce apar gândacii de bucătărie și cum ajung în casa ta Gândacii de bucătărie nu sunt pretențioși când vine vorba de habitat. Le plac locurile întunecoase, umede și calde, adică exact ce oferă bucătăria ta. Gândacii pot intra în casă prin crăpături minuscule, țevi de scurgere sau pot veni „la…

mai mult >
on

7 solutii pentru a tine mustele si tantarii la distanta

20 iunie, 2024

Pe glob exista mai bine de 120.000 de specii de muste si peste 3.000 de specii de tantari. Nu toate speciile sunt purtatoare de boli, dar ele reusesc sa ne invadeze spatiul personal si sa ne deranjeze pe timpul noptii. Din aceste motive trebuie sa gasim solutii impotriva mustelor si a tantarilor. Mai ales ca acum, din cauza ploilor frecvente numarul lor a crescut considerabil. Care este cea mai eficienta metoda de a scapa de muste si tantari? O solutie ar fi insecticidele cu atractant pentru muste si/sau tantari, care functioneaza pe principiul “atrage si ucide”. Avantajul acestui tip de insecticid este faptul ca nu trebuie tratat tot spatiul, ci poate fi plasat din loc in loc, caci au o putere de atractie de pana la 5-6 metri. Substantele isi vor face efectul in doar cateva secunde de…

mai mult >
on

Impactul detergentilor naturali asupra sanatatii pielii

30 aprilie, 2024

În zilele noastre, pe măsură ce conștientizarea impactului substanțelor chimice asupra sănătății și mediului inconjurator a crescut, cererea pentru produse mai sigure a determinat o schimbare în industria detergentilor. Detergentii biodegradabili, avand in componenta lor doar ingrediente naturale, reprezintă o alternativă ecologică și sănătoasă la versiunile lor tradiționale pe bază de compuși chimici sintetici. Acești detergenți sunt concepuți pentru a minimiza riscul reacțiilor alergice și dermatologice adesea asociate cu agenții de curățare convenționali, oferind în același timp o soluție eficientă pentru întreținerea țesăturilor. Substanțele chimice cum ar fi fosfații, clorul, amoniacul, solvenții petrolieri, lauril sulfatul de sodiu (SLS), lauril…

mai mult >
on

Masuri de prevenire a alunecarilor de teren

11 ianuarie, 2024

“Paza buna trece primejdia rea” ... spune un proverb foarte cunoscut. De ce sa tratezi o boala, cand este mult mai bine si mai istet sa o previi? De ce sa cheltuiesti mai mult dupa producerea unui eveniment nedorit, cand este mult mai indicat sa cheltuiesti mai putin si sa il preintampini? Alunecarea de teren este un proces de deplasare, de miscare a rocilor sau a pamanturilor de pe versanti. Procesul este unul gravitational si poate avea loc atat rapid, cat si lent. Alunecarile sunt adesea cauzate de cutremure, erodarea bazei versantilor, topirea brusca a zapezilor, eruptii vulcanice, ploi abundente, constructii realizate pe versanti care provoaca dezechilibrarea straturilor, transportul intens si defrisarile de padure. Procesul de alunecare cuprinde 3 faze, si anume: faza pregatitoare,…

mai mult >
on

Aerisirea locuintei in timpul sezonului rece - de ce este importanta?

17 noiembrie, 2023

Aerisirea casei este un aspect important pentru sanatatea si pentru starea generala de bine a locatarilor, dar in timpul sezonului rece multi dintre noi ne ferim sa deschidem geamurile deoarece ne dorim sa pastram o temperatura cat mai placuta in interiorul locuintei. Aerisirea inseamna eliminarea aerului din interior ce contine substante chimice, dioxid de carbon, praf si microbi, si inlocuirea lui cu aer curat din exterior. Iar in lunile de iarna este esential sa aerisim cat mai des cu putinta, deoarece avem nevoie de aer proaspat. Intr-o camera proaspat aerisita ne vom odihni mai bine, ne vom concentra si vom invata mai usor si vom tine la distanta umezeala, mucegaiul si igrasia. Instalatiile electrice si termice dintr-o locuinta pot contribui la diminuarea calitatii aerului din interior.…

mai mult >