Piata britanica de bucatarii

23 decembrie, 2004

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltarea constructiilor, respectiv dobanzile foarte mici la creditele de consum au facut ca Marea Britanie sa devina poate cea mai atractiva piata de mobila din Europa. Acest lucru este adevarat si in cazul bucatariilor.

 

Anul trecut productia de bucatarii din Marea Britanie s-a ridicat la 1,45 miliarde euro, ceea ce inseamna o crestere de 3,1% fata de volumul productiei din 2002. Majoritatea producatorilor britanici isi vand marfa pe piata locala, ponderea exportului in vanzari fiind de doar 4% (56 mil euro), cea mai scazuta valoare din ultimii 10 ani. Principalele destinatii ale bucatariilor produse in Marea Britanie sunt: Franta, Irlanda, Sua si Olanda.

 

Cu toate ca si consumul de bucatarii a crescut substantial fata de anul precedent, piata bucatariilor este dominata net de producatorii britanici, ponderea importului fiind de doar 8% (126 mil euro). Principalii parteneri ai Marii Britanii raman Germania, Italia si Belgia.

 

In Marea Britanie cele mai populare bucatarii sunt cele cu accesorii incorporate executate in serie, dar in ultimii doi ani a crescut cererea si pentru bucatariile scumpe executate la comanda. Bucatariile sunt distribuite in mare parte prin lanturi de magazine de mobila (29%) si producatori specializati pentru bucatarii (26%), de lanturi DIY - do it yourself (13%) si de catre comerciantii de materiale de constructii (21%).

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Specula cu case noi Specula cu case noi
Scumpirea locuintelor poate goni investitorii spre Moldova sau Serbia Scumpirea locuintelor poate goni investitorii spre Moldova sau Serbia
Criza vazuta de pe munte - 30 Septembrie 2009 Criza vazuta de pe munte - 30 Septembrie 2009
Revenirea pietei imobiliare depinde de ieftinirea terenurilor Revenirea pietei imobiliare depinde de ieftinirea terenurilor
Piata de bricolaj viseaza la revenire abia in 2012 Piata de bricolaj viseaza la revenire abia in 2012
Gazele se scumpesc de dragul inflatiei pe 2007 Gazele se scumpesc de dragul inflatiei pe 2007

Vezi mai multe articole