Absenta de acasa nu va scuteste de cheltuielile comune

21 mai, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In conditiile in care in adunarea generala nu s-au respectat instructiunile de procedura si nu s-au consemnat in procesul-verbal toate temele supuse la vot, se poate spune ca-i vorba de o adunare nestatutara?
Matei Costescu, Bucuresti
 
Raspuns: Adunarea generala poate fi decretata ca nestatutara doar atunci cand se iau hotarari contrare legislatiei in vigoare. Ca atare, se impune o refacere a procesului-verbal si de consemnare a procedurilor incorecte, urmand ca acest document aditional sa fie semnat de toti membrii comitetului executiv si membrii comisiei de cenzori.
 
Consideram ca se impune efectuarea unei minutioase analize in legatura cu repartitoarele de caldura. Actele normative sunt categorice in sensul obligarii detinatorilor de apartamente la bloc de a-si monta astfel de repartitoare, fara insa a se ocupa si de modul in care acestea sunt instalate si exploatate.
Gheorghe Hodos, Bucuresti
 
Raspuns: Actele normative referitoare la repartitoarele de caldura se circumscriu ideii de reabilitare termica a cladirilor, ca de altfel si dorintei de raportare cat mai exacta a costurilor in raport de consumuri. Din pacate, firmele specializate in astfel de lucrari au fost avizate fara a se tine cont de tipurile de repartitoare utilizate si de metodologia citirii si calculului consumurilor, ceea ce a facut ca pe alocuri cheltuielile pentru caldura, in loc sa scada, sa creasca. Or, in acest sens subscriem ideii de analiza si reglementare corecta a situatiei, mai ales ca numeroase asociatii de proprietari refuza in continuare sa apeleze la repartitoare.
 
In cazul persoanelor care lipsesc de la domiciliu cateva luni, se includ printre sumele de plata si contributiile la acoperirea cheltuielilor reprezentand salariul femeii de serviciu si salariul administratorului?
Elena Isopescu, Bucuresti
 
Raspuns: Cei care lipsesc de la domiciliu o perioada mai mare de o luna calendaristica pot beneficia de scutiri reprezentand cheltuielile care se calculeaza pe persoana, nu de genul celei la care v-ati referit. Asta pentru ca apartamentul dv. este parte componenta a imobilului in intregul lui, imobil care si pe perioada absentei dv. a beneficiat de serviciile administratorului si ale femeii de serviciu.
 
Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Distantare sociala | Panouri de protectie anti-virus si anti-bacterii Distantare sociala | Panouri de protectie anti-virus si anti-bacterii
Evenimentele lunii martie la IKEA® POPAS URBAN Evenimentele lunii martie la IKEA® POPAS URBAN
O jumatate de milion de romani vor arde gazul pe banii primariilor O jumatate de milion de romani vor arde gazul pe banii primariilor
Simptomele crizei imobiliare americane apar si in Romania Simptomele crizei imobiliare americane apar si in Romania
Amenda imobiliara pentru spalare de bani Amenda imobiliara pentru spalare de bani
Cum vad evaluatorii imobiliari Prima Casa - 10 Septembrie 2009 Cum vad evaluatorii imobiliari Prima Casa - 10 Septembrie 2009

Vezi mai multe articole